דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פירושקי ממולא בתפוחי אדמה ובצל מטוגן
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פירושקי ממולא בתפוחי אדמה ובצל מטוגן

פירושקי ממולא בתפוחי אדמה ובצל מטוגן

(0)
70 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: סימונה
הקלאסיקה של המטבח הרוסי בבצק שמרים איכותי ממולא בתערובת תפוחי אדמה ובצל מטוגן. אי אפשר להפסיק לאכול

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
2  כפות
סוכר לבן
0.33  כוס
שמן זית
50  גרם
חמאה
2 
ביצה
2  כוסות
מים פושרים
1  כפית
מלח
4 
בצל בינוניים
4 
תפוח אדמה גדולים
60  גרם
חמאה
0.75  כפית
מלח לפי הטעם
2 
חלמון
6  כפות
שמן קנולה לטיגון
2 
חלמון
1  כף
מים
0.75  כפית
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מרככים את תפוחי האדמה במים ומרסקים אותם לפירה. מוסיפים חמאה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים בקערה לצינון.
  • שלב 2

    0 דקות
    חותכים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עד להשחמה. מסירים מהאש ומצננים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מערבבים את הבצל המטוגן עם בלילת תפוחי האדמה ומוסיפים 2 חלמונים. מערבבים לתערובת אחידה.
  • שלב 4

    0 דקות
    ממיסים חמאה ומצננים.
  • שלב 5

    0 דקות
    שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר. מעבדים עם וו לישה כעשר דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
  • שלב 7

    0 דקות
    מפזרים על הבצק קורט קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחלקים את הבצק חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק. קורצים באמצעות ספל רחב עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
  • שלב 9

    0 דקות
    מניחים במרכז כל עיגול כף מהמלית ומקפלים לצורת חצי ירח. מהדקים עם מזלג בקצוות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מניחים להתפחה בתבנית אפייה משומנת ומכוסה עד להכפלת הנפח.
  • שלב 11

    0 דקות
    לאחר התפחה מברישים בחלמון ביצה מדולל במים.
  • שלב 12

    30 דקות
    אופים בתנור בחום של 160 מעלות, במשך כ-20-30 דקות עד שהפירושקי מזהיבים.
פירושקי ממולא בתפוחי אדמה ובצל מטוגן

שלב 1 מתוך 12

מרככים את תפוחי האדמה במים ומרסקים אותם לפירה. מוסיפים חמאה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים בקערה לצינון.

פירושקי ממולא בתפוחי אדמה ובצל מטוגן

שלב 2 מתוך 12

חותכים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עד להשחמה. מסירים מהאש ומצננים.

פירושקי ממולא בתפוחי אדמה ובצל מטוגן

שלב 3 מתוך 12

מערבבים את הבצל המטוגן עם בלילת תפוחי האדמה ומוסיפים 2 חלמונים. מערבבים לתערובת אחידה.

פירושקי ממולא בתפוחי אדמה ובצל מטוגן

שלב 4 מתוך 12

ממיסים חמאה ומצננים.

פירושקי ממולא בתפוחי אדמה ובצל מטוגן

שלב 5 מתוך 12

שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר. מעבדים עם וו לישה כעשר דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק.

פירושקי ממולא בתפוחי אדמה ובצל מטוגן

שלב 6 מתוך 12

מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.

פירושקי ממולא בתפוחי אדמה ובצל מטוגן

שלב 7 מתוך 12

מפזרים על הבצק קורט קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.

פירושקי ממולא בתפוחי אדמה ובצל מטוגן

שלב 8 מתוך 12

מחלקים את הבצק חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק. קורצים באמצעות ספל רחב עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

פירושקי ממולא בתפוחי אדמה ובצל מטוגן

שלב 9 מתוך 12

מניחים במרכז כל עיגול כף מהמלית ומקפלים לצורת חצי ירח. מהדקים עם מזלג בקצוות.

פירושקי ממולא בתפוחי אדמה ובצל מטוגן

שלב 10 מתוך 12

מניחים להתפחה בתבנית אפייה משומנת ומכוסה עד להכפלת הנפח.

פירושקי ממולא בתפוחי אדמה ובצל מטוגן

שלב 11 מתוך 12

לאחר התפחה מברישים בחלמון ביצה מדולל במים.

פירושקי ממולא בתפוחי אדמה ובצל מטוגן

שלב 12 מתוך 12

אופים בתנור בחום של 160 מעלות, במשך כ-20-30 דקות עד שהפירושקי מזהיבים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פירושקי ממולא בתרד וגבינה

    פירושקי ממולא בתרד וגבינה

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים