דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
צלי בקר מתקתק
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. צלי בקר מתקתק

צלי בקר מתקתק

(0)
210 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
הקרניבורים שבינינו הולכים להתענג על צלי הבשר הזה, בבישול ארוך עד לרכות מושלמת.

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  קילוגרם
בשר בקר לצלי (רצוי נתח מס' 5)
1  קורט
פפריקה אדומה מתוקה
5  כפות
שמן זית
11 
בצלי שאלוט פרוסים דק קלופים וחתוכים לרבעים או לשמיניות
1 
בצל גדול קצוץ
5 
גזר קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
6  כפות
חרדל
0.75  כוס
יין פורט
5  כפות
דבש
2  כוסות
ציר ירקות אפשר להחליף בציר עוף או מים
1  זר
פטרוזיליה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

210 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    את השלב הראשון מומלץ להכין 3-4 שעות לפני תחילת הבישול: מצפים את נתח הבקר ב 3-4 כפות חרדל מכל הכיוונים ומפזרים מעל פפריקה מעושנת.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים שמן זית בסיר רחב כך שכל הנתח נכנס לרוחב הסיר.
  • שלב 3

    0 דקות
    צורבים את הבשר מכל הצדדים עד שמשחים (3-4 דק' מעל צד). מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומזהיבים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את בצלצלי השאלוט, מערבבים ומרככים אותם מעט, תוך כדי ערבוב.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את פרוסות הגזרים ומערבבים עוד כ-2-3 דק'.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים את רבע מכוס היין האדום ומערבבים היטב.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים 2 כפות חרדל ואת הדבש. מערבבים היטב.
  • שלב 9

    0 דקות
    מכניסים את נתח הבשר לסיר ומניחים על גבי הבצלים והגזר.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוסיפים את יתרת היין וציר הירקות/העוף/מים - עד לפחות חצי מגובה נתח הבשר.
  • שלב 11

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את הפטרוזיליה (כצרור שלם, לא קצוצה).
  • שלב 12

    180 דקות
    מכסים את הסיר. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים לפחות 180 דקות. מדי פעם, בעזרת כף, יוצקים מנוזלי הרוטב שבסיר על גבי הבשר.
  • שלב 13

    0 דקות
    רצוי להגיש את הצלי יום למחרת הבישול, אז טעמיו מורגשים יותר. אחרי שהצלי התקרר, פורסים לפרוסות, מחממים עם הרוטב ומגישים עם אורז או תפוחי אדמה.
צלי בקר מתקתק

שלב 1 מתוך 13

את השלב הראשון מומלץ להכין 3-4 שעות לפני תחילת הבישול: מצפים את נתח הבקר ב 3-4 כפות חרדל מכל הכיוונים ומפזרים מעל פפריקה מעושנת.

צלי בקר מתקתק

שלב 2 מתוך 13

מחממים שמן זית בסיר רחב כך שכל הנתח נכנס לרוחב הסיר.

צלי בקר מתקתק

שלב 3 מתוך 13

צורבים את הבשר מכל הצדדים עד שמשחים (3-4 דק' מעל צד). מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.

צלי בקר מתקתק

שלב 4 מתוך 13

מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומזהיבים.

צלי בקר מתקתק

שלב 5 מתוך 13

מוסיפים לסיר את בצלצלי השאלוט, מערבבים ומרככים אותם מעט, תוך כדי ערבוב.

צלי בקר מתקתק

שלב 6 מתוך 13

מוסיפים את פרוסות הגזרים ומערבבים עוד כ-2-3 דק'.

צלי בקר מתקתק

שלב 7 מתוך 13

מוסיפים את רבע מכוס היין האדום ומערבבים היטב.

צלי בקר מתקתק

שלב 8 מתוך 13

מוסיפים 2 כפות חרדל ואת הדבש. מערבבים היטב.

צלי בקר מתקתק

שלב 9 מתוך 13

מכניסים את נתח הבשר לסיר ומניחים על גבי הבצלים והגזר.

צלי בקר מתקתק

שלב 10 מתוך 13

מוסיפים את יתרת היין וציר הירקות/העוף/מים - עד לפחות חצי מגובה נתח הבשר.

צלי בקר מתקתק

שלב 11 מתוך 13

מוסיפים לסיר את הפטרוזיליה (כצרור שלם, לא קצוצה).

צלי בקר מתקתק

שלב 12 מתוך 13

מכסים את הסיר. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים לפחות 180 דקות. מדי פעם, בעזרת כף, יוצקים מנוזלי הרוטב שבסיר על גבי הבשר.

צלי בקר מתקתק

שלב 13 מתוך 13

רצוי להגיש את הצלי יום למחרת הבישול, אז טעמיו מורגשים יותר. אחרי שהצלי התקרר, פורסים לפרוסות, מחממים עם הרוטב ומגישים עם אורז או תפוחי אדמה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חגיגה
  • ללא דגים
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא ביצים
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • בצלים ממולאים ומתקתקים

    בצלים ממולאים ומתקתקים

    90 דקות בינוני
  • עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    120 דקות קל
  • בצלים ממולאים באורז עם בשר וצנוברים

    בצלים ממולאים באורז עם בשר וצנוברים

    120 דקות בינוני
  • צלי בקר

    צלי בקר

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים