המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).
מסירים את העור משוקי העוף. מסירים את בשר העוף מן העצמות. מניחים במעבד מזון ומעבדים עד שבשר העוף טחון דק. מניחים את בשר העוף הטחון ואת בשר הבקר הטחון בקערה ומכניסים למקרר.
קוצצים גס את עצמות העוף, מניחים בתבנית אפייה ואופים בתנור 30 עד 40 דקות או עד להשחמה יסודית.
מחממים את השמן במחבת בעלת בסיס כבד, מוסיפים גזר, כרישה וסלרי, מאדים עד להשחמה קלה ושומרים בצד.
מחממים מחבת מברזל יצוק או מפלדת אל חלד ומוסיפים את חצאי הבצל, כשהצד החתוך כלפי מטה. מאדים על להבה בעוצמה בינונית עד שחצאי הבצל משחירים.
מניחים את העצמות המושחמות, גזר, כרישה, סלרי, בצל, בוקה גרני (זר עשבי התיבול), מלח וגרגירי הפלפל בסיר גדול ומכסים ב-2 ליטרים מים קרים.
מוסיפים את חלבוני הביצה לבשר הטחון ומערבבים בעזרת כף עץ, יוצקים 500 מ"ל מים ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הבשר לסיר גדול ומערבבים היטב. מניחים את הסיר מעל להבה בעוצמה בינונית ומביאים לרתיחה בהדרגה, תוך בחישה אחת ל-2 דק'. מפחיתים את עוצמת הלהבה ומבשלים על סף הרתיחה עוד שעתיים.
מרפדים מסננת בעלת חורים קטנים במגבת כותנה נקיה ומציבים אותה מעל סיר נקי. בעזרת מצקת, יוצקים את המרק הצח לתוך המסננת ומסננים לתוך הסיר הנקי.
להגשה, ממיסים את המרגרינה במחבת קטנה. מוסיפים את הירקות החתוכים לרצועות ז'וליאן בתוספת קורט מלח ומאדים כשהמחבת מכוסה על להבה בעוצמה נמוכה 10-15 דקות או עד שרצועות הירקות מתרככות אך שומרות על פריכותן. מסננים ומנערים כדי להסיר את כל עודפי המרגרינה.
מחלקים את רצועות הירקות לארבע צלחות מרק, יוצקים מעליהן את המרק הצח ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0