המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קולפים את התפוחים וחותכים ל-8 פלחים כל אחד.
מוסיפים את החמאה והסוכר למחבת רחבה וממיסים תוך ערבוב, יוצקים למחבת את מיץ הלימון, תמצית הווניל, וכן את גרידת הלימון. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, ומבשלים במשך כ-2 דקות.
מוסיפים למחבת את פלחי התפוחים, מתבלים בקינמון, מערבבים ומבשלים במשך כ-3 דקות.
מוציאים את פלחי התפוחים מהמחבת, ומעבירים לכלי חסין חום המשומן בחמאה. מוסיפים לכלי את האוכמניות ואגוזי המלך הגרוסים גס.
מעבירים לקערה את הקמח, הסוכר, קוביות החמאה, וכן את השקדים. לשים את התערובת עם כפות הידיים, תוך כדי יצירת פרורי בצק.
מפזרים את פירורי הבצק על התפוחים מבלי להדק.
מכניסים את הכלי לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך ב-30 דקות, עד שפירורי הבצק מקבלים גוון זהוב.
מגישים הקרמבל חמים, לצד גלידת וניל או קצפת. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0