אנחנו שמחים לשתף אתכם בטיפים של השף-קונדיטור מיקי שמו

הטיפים של השף-קונדיטור מיקי שמו לאפייה מוצלחת

אופים בקלות עם מיקי שמו

רוצים להכין מאפים טעימים כמו בקונדיטוריה? השף-קונדיטור מיקי שמו מתארח בבישולים ומלמד אותנו איך אופים בבית עוגות עשירות וטעימות, ומאפים מעולים, ממש כמו אלו שהוא מכין בקונדיטוריות שלו, אבל מחומרי הגלם שיש לכולנו בבית, בלי הכנות מקדימות ובלי שעות של עבודה. 

קבלו את המתכונים המנצחים של מיקי שמו עם ההסברים והטיפים שיבטיחו את ההצלחה.

מאפה פוקצ'ה במילוי סלסת עגבניות וגבינת פטה

פוקאצ'ה עם גבינות ועגבניות של מיקי שמו

רוצים לגוון את הפוקצ'ה הרגילה? מיקי שמו מלמד איך נותנים לפוקצ'ה טוויסט עם מילוי עגבניות וגבינה נימוחה בתיבול עדין ובצורת הגשה מיוחדת. הכינו סלט קצוץ, ערכו שולחן ותתכוננו לטרוף!

* קמח השמרים של אסם המיועד לפוקצ'ות ופיצות חוסך את השימוש בשמרים ומבטיח בצק נוח לעבודה.

* מערבלים את חומרי הבצק במיקסר במהירות איטית עד בינונית עד שהבצק אחיד ואלסטי.

* בקיץ מתפיחים את הבצק כחצי שעה ובחורף שעה לפחות – בכל מקרה ההתפחה היא עד הכפלת הנפח.

* בזמן שהבצק תופח מכינים את סלסת העגבניות – כדאי להשתמש בעגבניות שרי תמר כי הן עשירות בטעם. מוסיפים להן צימוקי עגבניות מיובשות להעמקת הטעמים, גבינת פטה שנהיית נימוחה באפייה, שמן זית כמובן, תיבול עם עלי תימין טריים ועוד חיבור של טעמים עם רוטב פרפקטו של אסם בתיבול עדין.

* פוחסים מעט את הבצק לפני הרידוד, ואז מרדדים אותו עם המערוך למלבן צר וארוך.

* מפזרים את הסלסה לאורך הבצק וסוגרים בגלגול, הידוק וחבטה על משטח העבודה כדי להאריך את הגליל עוד קצת.

* מגלגלים את הגליל לשבלול ומניחים על תבנית אפייה שטוחה או בתוך תבנית קפיצית עגולה – אם רוצים שהמאפה יעלה בגובה תוך כדי האפייה.

* מברישים את המאפה בשמן זית כדי שיבריק, ואם רוצים לקבל צבע דומיננטי יותר מברישים את הפוקצ'ה בשמן זית עם סילאן או דבש ביחס שווה (כף שמן זית וכף סילאן/דבש).

* מצננים את הפוקצ'ה כרבע שעה, מחלצים מהתבנית ומגישים.

עוגת שיש פרג ושוקולד

עוגת שיש מפרג ושוקולד של מיקי שמו

רוצים עוגה מושלמת לקפה? מיקי שמו מלמד אתכם להכין עוגת שיש עשירה, רכה ואוורירית, שיודעת לעשות המון רושם בזכות הרכיבים הייחודיים שיש בה. זהירות – היא מתחסלת במהירות!

* ממיסים את השוקולד בבן מארי (אמבט אדים - קערה שמונחת על גבי סיר עם מים חמים) כדי שלא יישרף. כשהשוקולד נמס מוסיפים את השמנת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

* משתמשים בביצים בטמפרטורת החדר (מוציאים אותן מהמקרר כחצי שעה לפני התחלת ההכנה) כדי להבטיח הקצפה מוצלחת וקצף בעל נפח.

* אינסטנט פודינג וניל צרפתי מתאים לשדרוג מגוון עוגות וקינוחים ומעניק לעוגה טעם וניל עשיר.

* לקבלת עוגה גבוהה וחגיגית משתמשים ב"תבנית סבתא" או בתבנית קוגלהוף.

* אחרי שמוזגים את הגנאש לתערובת העוגה מערבבים את התערובת בתנועות סיבוב מלמטה למעלה כדי לאחד בין התערובות וליצור מראה שיש יפה.

* מחממים את התנור מראש ל-170 מעלות ואופים כ-50 דקות. בודקים אם העוגה מוכנה על ידי נעיצת קיסם במרכז העוגה. כשהוא יוצא עם מעט פירורים לחים – העוגה מוכנה.

* מצננים את העוגה כשעה לפני שמחלצים מהתבנית.

* בוזקים על העוגה אבקת סוכר למראה חגיגי.

* העוגה נשמרת עד שלושה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

עוגת שמרים עם מלית אגוזים וקינמון

קראנץ' אגוזים בניחוח קינמון

עוגת שמרים שיוצאת מהתנור היא מתכון בטוח למפגש משפחתי במטבח! מיקי שמו, שעוגות שמרים הן שמו השני, עם הטיפים לעוגת שמרים מושלמת, עשירה ורכה, עם מילוי משגע של אגוזים וקינמון וריח שמטריף את החושים

* לשים את הבצק במהירות איטית-בינונית כ-12 דקות בסך הכול. מוסיפים את החמאה בהדרגה, מסיימים עם המלח וממשיכים בלישה רק עד לקבלת בצק מעט דביק, רך ונעים.

* מעבירים את הבצק למקרר ל-4 שעות לפחות כדי שיתייצב ויהיה קר, נגיש ונוח לעבודה.

* עובדים על משטח עבודה מקומח. פוחסים את הבצק לפני הרידוד. מרדדים למלבן דק בעובי כ-1/2 ס"מ.

* משטחים את המלית על הבצק, מגלגלים לרולדה והופכים כך שהסגירה כלפי מטה. מקמחים את כרית כף היד ופוחסים מעט את הרולדה. חוצים אותה לאורכה, מניחים את שתי הרצועות באיקס וקולעים אותן לצמה בכל צד. מרימים את העוגה משני הצדדים תוך כדי כווצ'וץ קל פנימה ומעבירים לתבנית אינגליש קייק. מתפיחים 45 דקות.

* אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות  35 דקות.

* מצננים את העוגה כרבע שעה לפני שמחלצים אותה מהתבנית.

מה דעתך על הכתבה?

דירוג ממוצע: 2 (17)