דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
  1. עמוד הבית
  2. המגזין של בישולים
  3. המדריך להכנת מוקפץ מושלם בבית
המדריך להכנת מוקפץ מושלם בבית

המדריך להכנת מוקפץ מושלם בבית

מנה של מוקפץ אסייתי הפכה להיות דבר קבוע בתפריט הביתי של כולנו. כדי שהמוקפץ הביתי יהיה קרוב לדבר האמיתי ויהיה טעים כמו במסעדות האסייתיות יצאנו למסע במטבח, בניחוחות המזרח הרחוק, וניסינו להבין את העקרונות שעומדים בבסיסו של כל מתכון למוקפץ. חתכנו, הרחנו, תיבלנו, טעמנו, הקפצנו וחזרנו עם כמה כללי אצבע פשוטים, שתוכלו לאמץ בקלות גם אצלכם. הם יבטיחו שהמוקפץ יהיה קראנצ'י, עסיסי, מלא טעמים, מדויק, טעים ואהוב על כל בני המשפחה.

  1. עמוד הבית
  2. המגזין של בישולים
  3. המדריך להכנת מוקפץ מושלם בבית

למוקפץ תאילנדי מושלם לא חייבים ווק

זה נכון שבדוכני הרחוב ובמסעדות מכינים מוקפץ בווק, אבל הלהבה של הכיריים הביתיים, אפילו אם היא טורבו, לא מתקרבת לעוצמה של להבת כירות הגז של המסעדות, שמחממת את הווק מכל צדדיו. מחבת רחבה או סיר עמוק הם כלי עבודה מצוין להכנה ביתית. אם יש לכם ווק טוב (מפח ולא מטפלון) תוכלו להשתמש בו, אבל דאגו לנקות אותו מיד אחרי ההקפצה ולמשוח אותו בשמן שיגן עליו מהחלודה ויאריך את חייו.

מוסיפים ירקות למוקפץ? חיתכו אותם לגפרורים דקים

הצורה המסורתית לחיתוך ירקות המוקפץ היא לגפרורים (ז'וליאנים) – עדיף בעזרת קולף ייעודי. הצורה הזו מקצרת את זמן הכנת הירקות ומבטיחה שהם יתרככו במידה מספקת וגם יישארו קראנצ'יים. את שיני השום פורסים, כותשים או קוצצים – לפי הוראות המתכון למוקפץ ומוסיפים אותם אך ורק בסוף הטיגון.

הירקות הנכונים למוקפץ

הירקות המתאימים ביותר למוקפץ הם אלו שיש בהם אחוז מים נמוך, בעיקר ירקות שורש, וכן עלים ירוקים ועשבי תיבול. משתמשים בהם כפי שהם (את חלקם מקלפים) כדי לשמור על הטעם והפריכות. אפשר להשתמש גם בירקות קשים יותר כמו כרובית, ברוקולי, תפוח אדמה או ארטישוק ירושלמי אך יש לחלוט אותם במים רותחים סמוך לזמן ההקפצה ולהעביר אותם מיד למי קרח כדי לעצור את הבישול. את עשבי התיבול מוסיפים עם ההגשה. למוקפץ שילדים יאהבו אפשר להשתמש במעט ירקות כמו גזר, פלפל אדום, אפונה ותירס.מוקפץ נודלס עם עוף

מכינים מראש

הכנת מוקפץ תאילנדי צריכה להיות מהירה וקצרה, ולכן כל מרכיבי המוקפץ צריכים להיות מוכנים וזמינים לפני ההכנה ובמהלכה. הכינו לעצמכם את כל הירקות, עשבי תיבול והתוספות חתוכים וסדרו לכם את כל חומרי הגלם שישמשו אתכם המהלך ההקפצה.

וודאו שהווק לא רק חם אלא ממש לוהט

הכנת המוקפץ מתחילה בהלהטת המחבת או הווק. בחרו בלהבת טורבו, אם יש לכם כזו, או בלהבה הגדולה ביותר בכיריים, הניחו עליה את הווק ותנו לו להתחמם במשך 3 דקות לפחות. כיריים חשמליות או אינדוקציה לא יתאימו למשימה. אם האש לא תהיה חמה מספיק הירקות במוקפץ ייצאו רכים וסמרטוטיים ולא צרובים וקראנצ'יים.מוקפץ נודלס צמחוני

שימו שמן

ברגע שהווק חם מוסיפים את השמן. השמנים המתאימים ביותר למוקפץ הם שמן סויה ושמן אורז, הנשרפים בטמפרטורה גבוהה לעומת שמנים צמחיים אחרים. שמן קנולה או שמן חמניות יכולים להחליפם. בכל מקרה כדאי להשתמש בכמה שפחות שמן – כ-2 כפות למנה.

תורת האטריות והאורז במוקפץ

אפשר להשתמש במוקפצים בעשרות סוגי אטריות שונות. הנפוצות ביותר הן אטריות אורז או אטריות ביצים. הכינו אותן קודם, לפי הוראות היצרן. חלק מהאטריות דורשות בישול קצר, חלק חליטה וחלק השריה. במוקפץ עם אורז  כדאי להשתמש באורז בסמטי לבן ומאורך ויש לבשל אותו לפני ולקררו לפני ההקפצהאורז מוקפץ

בשר ועוף

החלק המתאים ביותר להקפצה בעוף הוא החזה. אפשר להקפיץ גם עוף צלוי מפורק או פרגיות. בבקר החלקים המתאימים ביותר להקפצה הם אלו שמתאימים לטיגון מהיר ואינם זקוקים לריכוך (פילה, סינטה, אנטרקוט, שייטל).

למתכון המושלם שלנו למוקפץ לוהט עם רצועות בקר >>

מוקפץ מושלם מתחיל בסדר שבו מכניסים את המרכיבים

מטגנים קודם את הבשר או העוף עד שהם משנים את צבעם ומוציאים אותם לצלחת. מוסיפים את הירקות – מהקשה לרך. מוסיפים את האטריות והעוף או הבשר ולבסוף את הרוטב.מוקפץ נודלס עם עוף

התיבול והרוטב

לכל מוקפץ יש תיבול ורוטב משלו, המשפיעים על מנעד הטעמים של המנה כולה. הרוטב הנפוץ ביותר הוא הסויה, הממליח את המנה, אך יש עוד המון רטבים, תבלינים, שמנים ותערובות המתבלים את המוקפץ - שמן שומשום, רוטב דגים, סוכר חום, קרם קוקוס וגם רטבים מוכנים המכילים כבר את כל מרכיבי התיבול. עקבו אחרי המתכון ואחרי שתזהו את התיבול המועדף עליכם תוכלו לאמץ אותו למתכונים מאולתרים משלכם

 

התיבול והרוטב

מהווק לצלחת

לא מכינים מוקפץ מראש. מקפיצים ומיד מגישים, רק כך המוקפץ בשיאו. תנו לסועדים לחכות לו במקום שהוא יחכה להם.

מגוון מתכוני מוקפצים

מוקפץ צמחוני ב-10 דקות הכנה

מוקפץ צמחוני ב-10 דקות הכנה

10 דקות קל
מוקפץ מפנק של אטריות, ירקות ורצועות עוף בשומשום

מוקפץ מפנק של אטריות, ירקות ורצועות עוף בשומשום

30 דקות קל
נודלס סצ'ואן בשלושה שלבים

נודלס סצ'ואן בשלושה שלבים

20 דקות קל
מוקפץ פתיתים וירקות טעים ומהיר

מוקפץ פתיתים וירקות טעים ומהיר

20 דקות קל
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים