-
שלב 1
0 דקות
שלב ראשון - טיגון ובישול הבשר (ניתן להכין מבעוד מועד ולשמור במקרר):
-
שלב 2
0 דקות
מחממים היטב בסיר טיגון עמוק (הבוכרים משתמשים בדגי צוין- סיר לטיגון עמוק מפלדה יצוקה) את השמן ומטגנים בו את טבעות הגזר עד לקבלת גוון חום, מוציאים מהשמן וזורקים לפח.
-
שלב 3
0 דקות
שמים את הבצל הקצוץ בשמן החם ומכסים מיד עם מכסה הסיר- נשמע צליל חזק מהשמן ששש... (שמסמן את צלחת האוכל), מטגנים את הבצל לגוון זהוב חום בהיר.
-
שלב 4
0 דקות
להוסיף את חתיכות הבשר ולערבב, לטגן עד שהוא משנה את צבעו מאדום לחום.
-
שלב 5
5 דקות
להוסיף את חתיכות העוף ולטגן כ- 5 דקות.
-
שלב 6
0 דקות
לקחת חופן מהגזר הפרוס כגפרורים ואת פלפלי השאטה הקצוצים ולהוסיף לסיר, לטגן כרבע שעה, לערבב מדי פעם.
-
שלב 7
0 דקות
להוסיף 4 כוסות מים + כף מלח גס ולהביא לרתיחה. להוציא את הקצף שנוצר על פני המים.
-
שלב 8
0 דקות
לבשל על אש קטנה 1/2 שעה.
-
שלב 9
0 דקות
להוציא את חלקי העוף מהסיר לקערה.
-
שלב 10
15 דקות
להמשיך לבשל את הבשר לריכוך לעוד 15 דקות, להוריד את הסיר מהאש.
-
שלב 11
0 דקות
שלב שני - סידור שכבות האוכל בסיר ובישול האורז: בסיר פלדה גדול או סיר גדול אחר. מניחים בתחתית 1/3 מכמות הגזר החתוך לרצועות כגפרורים.
-
שלב 12
0 דקות
להוציא את הבשר מהנוזלים בסיר ולהניח על הגזר ולהוסיף מסביב את חזה העוף.
-
שלב 13
0 דקות
לכסות בגזר הנותר וליצוק מעליו את נוזלי הבישול של הבשר.
-
שלב 14
10 דקות
לפזר כף סוכר שטוחה ופלפל שחור בנדיבות, להביא לרתיחה ולבשל 10 דקות.
-
שלב 15
10 דקות
בינתיים, לשטוף את האורז ולהשרותו במי ברז + חופן מלח גס 10 דקות.
-
שלב 16
0 דקות
לשטוף ולסנן את האורז מהמים ובעזרת כף פלדה גדולה מחוררת (בבוכרית קפגיר) להניח את האורז מעל הגזר.
-
שלב 17
0 דקות
להוסיף מעט מלח ולהרתיח עם מכסה הסיר פתוח. המים צריכים להיות בגובה פני האורז, לתת לאורז לספוג את המים. להפוך בזהירות את האורז מבלי לפגוע בגזר.
-
שלב 18
0 דקות
כשהמים נספגו, לסדר את האורז כערמה כשהאמצע גבוה יותר מהצדדים, לחורר באמצע גומה עמוקה ועוד 3 מסביב (ע"מ שהאדים יצאו).
-
שלב 19
20 דקות
לעטוף את מכסה הסיר במגבת בד, לסגור את הסיר ולבשל על אש קטנה 20 דקות.
-
שלב 20
0 דקות
להניח על המכסה 2 כיסויים כבדים (שבבוכרית נקראים קורפוצה).
-
שלב 21
0 דקות
לפתוח את מכסה הסיר, להפוך בזהירות את האורז מבלי לפגוע בגזר, לעשות גומות במרכז ומסביבו וביניהם להניח את חלקי העוף.
-
שלב 22
0 דקות
לכסות שנית במכסה ולבשל על אש קטנה עוד 1/2 שעה.
-
שלב 23
0 דקות
להגשה - מוציאים את כרעי העוף מהסיר ושמים בצד.
-
שלב 24
0 דקות
בעזרת כף גדולה מחלקים את האורז בין הצלחות בצורה שווה, מוציאים את הגזר, הבשר ואת חזה העוף מתחתית הסיר ומניחים על האורז. מעליהם מניחים את כרעי העוף.
-
שלב 25
0 דקות
נהוג לאכול אושפלו עם בויזון ,סלט חצילים וסלט ירקות קצוץ קטן מתובל.
הערות 0