דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
אושפלוב בוכרי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. אושפלוב בוכרי

אושפלוב בוכרי

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: קובי
רוצים להכין את המנה האותנטית האמיתית? הנה כל ההנחיות, צעד אחר צעד לבישול אחד מעמודי התווך של המטבח הבוכרי

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
כרעי הודו חצויים
1 
חזה עוף עם עצם, ללא עור מחולק ל- 4
1  קילוגרם
בשר בקר טרי חתוך לקוביות גדולות
1 
בצל גדול קצוץ קטן
1  קילוגרם
גזר חתוך לרצועות ארוכות כגפרורים
1 
גזר דקות
0.75  כוס
שמן קנולה
0  לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
4 
פלפל אדום חריף קצוצים (פלפלים קטנים חריפים)
4  כוסות
אורז בסמטי מובחר
4  כוסות
מים
1  כף
סוכר לבן
0  לפי הטעם
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שלב ראשון - טיגון ובישול הבשר (ניתן להכין מבעוד מועד ולשמור במקרר):
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים היטב בסיר טיגון עמוק (הבוכרים משתמשים בדגי צוין- סיר לטיגון עמוק מפלדה יצוקה) את השמן ומטגנים בו את טבעות הגזר עד לקבלת גוון חום, מוציאים מהשמן וזורקים לפח.
  • שלב 3

    0 דקות
    שמים את הבצל הקצוץ בשמן החם ומכסים מיד עם מכסה הסיר- נשמע צליל חזק מהשמן ששש... (שמסמן את צלחת האוכל), מטגנים את הבצל לגוון זהוב חום בהיר.
  • שלב 4

    0 דקות
    להוסיף את חתיכות הבשר ולערבב, לטגן עד שהוא משנה את צבעו מאדום לחום.
  • שלב 5

    5 דקות
    להוסיף את חתיכות העוף ולטגן כ- 5 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    לקחת חופן מהגזר הפרוס כגפרורים ואת פלפלי השאטה הקצוצים ולהוסיף לסיר, לטגן כרבע שעה, לערבב מדי פעם.
  • שלב 7

    0 דקות
    להוסיף 4 כוסות מים + כף מלח גס ולהביא לרתיחה. להוציא את הקצף שנוצר על פני המים.
  • שלב 8

    0 דקות
    לבשל על אש קטנה 1/2 שעה.
  • שלב 9

    0 דקות
    להוציא את חלקי העוף מהסיר לקערה.
  • שלב 10

    15 דקות
    להמשיך לבשל את הבשר לריכוך לעוד 15 דקות, להוריד את הסיר מהאש.
  • שלב 11

    0 דקות
    שלב שני - סידור שכבות האוכל בסיר ובישול האורז: בסיר פלדה גדול או סיר גדול אחר. מניחים בתחתית 1/3 מכמות הגזר החתוך לרצועות כגפרורים.
  • שלב 12

    0 דקות
    להוציא את הבשר מהנוזלים בסיר ולהניח על הגזר ולהוסיף מסביב את חזה העוף.
  • שלב 13

    0 דקות
    לכסות בגזר הנותר וליצוק מעליו את נוזלי הבישול של הבשר.
  • שלב 14

    10 דקות
    לפזר כף סוכר שטוחה ופלפל שחור בנדיבות, להביא לרתיחה ולבשל 10 דקות.
  • שלב 15

    10 דקות
    בינתיים, לשטוף את האורז ולהשרותו במי ברז + חופן מלח גס 10 דקות.
  • שלב 16

    0 דקות
    לשטוף ולסנן את האורז מהמים ובעזרת כף פלדה גדולה מחוררת (בבוכרית קפגיר) להניח את האורז מעל הגזר.
  • שלב 17

    0 דקות
    להוסיף מעט מלח ולהרתיח עם מכסה הסיר פתוח. המים צריכים להיות בגובה פני האורז, לתת לאורז לספוג את המים. להפוך בזהירות את האורז מבלי לפגוע בגזר.
  • שלב 18

    0 דקות
    כשהמים נספגו, לסדר את האורז כערמה כשהאמצע גבוה יותר מהצדדים, לחורר באמצע גומה עמוקה ועוד 3 מסביב (ע"מ שהאדים יצאו).
  • שלב 19

    20 דקות
    לעטוף את מכסה הסיר במגבת בד, לסגור את הסיר ולבשל על אש קטנה 20 דקות.
  • שלב 20

    0 דקות
    להניח על המכסה 2 כיסויים כבדים (שבבוכרית נקראים קורפוצה).
  • שלב 21

    0 דקות
    לפתוח את מכסה הסיר, להפוך בזהירות את האורז מבלי לפגוע בגזר, לעשות גומות במרכז ומסביבו וביניהם להניח את חלקי העוף.
  • שלב 22

    0 דקות
    לכסות שנית במכסה ולבשל על אש קטנה עוד 1/2 שעה.
  • שלב 23

    0 דקות
    להגשה - מוציאים את כרעי העוף מהסיר ושמים בצד.
  • שלב 24

    0 דקות
    בעזרת כף גדולה מחלקים את האורז בין הצלחות בצורה שווה, מוציאים את הגזר, הבשר ואת חזה העוף מתחתית הסיר ומניחים על האורז. מעליהם מניחים את כרעי העוף.
  • שלב 25

    0 דקות
    נהוג לאכול אושפלו עם בויזון ,סלט חצילים וסלט ירקות קצוץ קטן מתובל.
אושפלוב בוכרי

שלב 1 מתוך 25

שלב ראשון - טיגון ובישול הבשר (ניתן להכין מבעוד מועד ולשמור במקרר):

אושפלוב בוכרי

שלב 2 מתוך 25

מחממים היטב בסיר טיגון עמוק (הבוכרים משתמשים בדגי צוין- סיר לטיגון עמוק מפלדה יצוקה) את השמן ומטגנים בו את טבעות הגזר עד לקבלת גוון חום, מוציאים מהשמן וזורקים לפח.

אושפלוב בוכרי

שלב 3 מתוך 25

שמים את הבצל הקצוץ בשמן החם ומכסים מיד עם מכסה הסיר- נשמע צליל חזק מהשמן ששש... (שמסמן את צלחת האוכל), מטגנים את הבצל לגוון זהוב חום בהיר.

אושפלוב בוכרי

שלב 4 מתוך 25

להוסיף את חתיכות הבשר ולערבב, לטגן עד שהוא משנה את צבעו מאדום לחום.

אושפלוב בוכרי

שלב 5 מתוך 25

להוסיף את חתיכות העוף ולטגן כ- 5 דקות.

אושפלוב בוכרי

שלב 6 מתוך 25

לקחת חופן מהגזר הפרוס כגפרורים ואת פלפלי השאטה הקצוצים ולהוסיף לסיר, לטגן כרבע שעה, לערבב מדי פעם.

אושפלוב בוכרי

שלב 7 מתוך 25

להוסיף 4 כוסות מים + כף מלח גס ולהביא לרתיחה. להוציא את הקצף שנוצר על פני המים.

אושפלוב בוכרי

שלב 8 מתוך 25

לבשל על אש קטנה 1/2 שעה.

אושפלוב בוכרי

שלב 9 מתוך 25

להוציא את חלקי העוף מהסיר לקערה.

אושפלוב בוכרי

שלב 10 מתוך 25

להמשיך לבשל את הבשר לריכוך לעוד 15 דקות, להוריד את הסיר מהאש.

אושפלוב בוכרי

שלב 11 מתוך 25

שלב שני - סידור שכבות האוכל בסיר ובישול האורז: בסיר פלדה גדול או סיר גדול אחר. מניחים בתחתית 1/3 מכמות הגזר החתוך לרצועות כגפרורים.

אושפלוב בוכרי

שלב 12 מתוך 25

להוציא את הבשר מהנוזלים בסיר ולהניח על הגזר ולהוסיף מסביב את חזה העוף.

אושפלוב בוכרי

שלב 13 מתוך 25

לכסות בגזר הנותר וליצוק מעליו את נוזלי הבישול של הבשר.

אושפלוב בוכרי

שלב 14 מתוך 25

לפזר כף סוכר שטוחה ופלפל שחור בנדיבות, להביא לרתיחה ולבשל 10 דקות.

אושפלוב בוכרי

שלב 15 מתוך 25

בינתיים, לשטוף את האורז ולהשרותו במי ברז + חופן מלח גס 10 דקות.

אושפלוב בוכרי

שלב 16 מתוך 25

לשטוף ולסנן את האורז מהמים ובעזרת כף פלדה גדולה מחוררת (בבוכרית קפגיר) להניח את האורז מעל הגזר.

אושפלוב בוכרי

שלב 17 מתוך 25

להוסיף מעט מלח ולהרתיח עם מכסה הסיר פתוח. המים צריכים להיות בגובה פני האורז, לתת לאורז לספוג את המים. להפוך בזהירות את האורז מבלי לפגוע בגזר.

אושפלוב בוכרי

שלב 18 מתוך 25

כשהמים נספגו, לסדר את האורז כערמה כשהאמצע גבוה יותר מהצדדים, לחורר באמצע גומה עמוקה ועוד 3 מסביב (ע"מ שהאדים יצאו).

אושפלוב בוכרי

שלב 19 מתוך 25

לעטוף את מכסה הסיר במגבת בד, לסגור את הסיר ולבשל על אש קטנה 20 דקות.

אושפלוב בוכרי

שלב 20 מתוך 25

להניח על המכסה 2 כיסויים כבדים (שבבוכרית נקראים קורפוצה).

אושפלוב בוכרי

שלב 21 מתוך 25

לפתוח את מכסה הסיר, להפוך בזהירות את האורז מבלי לפגוע בגזר, לעשות גומות במרכז ומסביבו וביניהם להניח את חלקי העוף.

אושפלוב בוכרי

שלב 22 מתוך 25

לכסות שנית במכסה ולבשל על אש קטנה עוד 1/2 שעה.

אושפלוב בוכרי

שלב 23 מתוך 25

להגשה - מוציאים את כרעי העוף מהסיר ושמים בצד.

אושפלוב בוכרי

שלב 24 מתוך 25

בעזרת כף גדולה מחלקים את האורז בין הצלחות בצורה שווה, מוציאים את הגזר, הבשר ואת חזה העוף מתחתית הסיר ומניחים על האורז. מעליהם מניחים את כרעי העוף.

אושפלוב בוכרי

שלב 25 מתוך 25

נהוג לאכול אושפלו עם בויזון ,סלט חצילים וסלט ירקות קצוץ קטן מתובל.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • בשר
  • חורף
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • אושפלוב פתיתים מהיר

    אושפלוב פתיתים מהיר

    45 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים