דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
אייאדה - החומוס היווני
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. אייאדה - החומוס היווני

אייאדה - החומוס היווני

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: בני טוריקה
החומוס היווני שיעשה שינוי מרענן לארוחת הצהריים שלכם

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
תפוח אדמה בינוניים, לבנים
1  ראש
שום
2 
חלמון
0.25  כוס
שמן קנולה
0.25  כוס
שמן זית בכבישה קרה בלבד
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מביאים לרתיחה סיר עם מים ותפוחי האדמה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים מאוד גם מבפנים (בדיקה בעזרת נעיצת מזלג).
  • שלב 2

    0 דקות
    קולפים את תפוחי האדמה ומרסקים למחית חלקה מאוד, אפשר להיעזר בכלי לפירה (חשוב מאוד מחית חלקה). מצננים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מפרקים את שיני השום, כותשים ומוסיפים למחית חצי מהכמות לאחר שהתקררה (אוהבי החריף רשאים להוסיף את כל ראש השום, ויותר).
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את חלמוני הביצה ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים בהדרגה את השמן, ומערבבים עד לקבלת משחה חלקה מאוד כמו חומוס.
  • שלב 6

    0 דקות
    מתקנים תיבול וחריפות עם השום.
  • שלב 7

    0 דקות
    מגישים עם פיתה טרייה, ואוכלים כמו חומוס
אייאדה - החומוס היווני

שלב 1 מתוך 7

מביאים לרתיחה סיר עם מים ותפוחי האדמה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים מאוד גם מבפנים (בדיקה בעזרת נעיצת מזלג).

אייאדה - החומוס היווני

שלב 2 מתוך 7

קולפים את תפוחי האדמה ומרסקים למחית חלקה מאוד, אפשר להיעזר בכלי לפירה (חשוב מאוד מחית חלקה). מצננים.

אייאדה - החומוס היווני

שלב 3 מתוך 7

מפרקים את שיני השום, כותשים ומוסיפים למחית חצי מהכמות לאחר שהתקררה (אוהבי החריף רשאים להוסיף את כל ראש השום, ויותר).

אייאדה - החומוס היווני

שלב 4 מתוך 7

מוסיפים את חלמוני הביצה ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל.

אייאדה - החומוס היווני

שלב 5 מתוך 7

מוסיפים בהדרגה את השמן, ומערבבים עד לקבלת משחה חלקה מאוד כמו חומוס.

אייאדה - החומוס היווני

שלב 6 מתוך 7

מתקנים תיבול וחריפות עם השום.

אייאדה - החומוס היווני

שלב 7 מתוך 7

מגישים עם פיתה טרייה, ואוכלים כמו חומוס

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • תוספות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • קטניות
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים