דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
גאלט ירקות שורש ססגוני
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. גאלט ירקות שורש ססגוני

גאלט ירקות שורש ססגוני

(1)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: רות אוליבר
גאלט מבצק פריך עם המון ירקות שורש מיוחדים בשלל צבעים בתיבול פסטו. מנה נהדרת שקל להכין לאירוח חגיגי

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
245  גרם
קמח (לבצק)
150  גרם
חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות (לבצק)
1 
ביצה טרופה (לבצק)
1  כף
סוכר לבן (לבצק)
0.5  כפית
מלח (לבצק)
2  כפות
מים קרים (לבצק)
1 
סלק קטן, חצוי וחתוך לפרוסות
3 
גזר בצבעים שונים, פרוסים לטבעות
100  גרם
דלעת חתוכה לפרוסות דקות
2 
זוקיני פרוסים לטבעות
3  כפות
פסטו
3  כפות
שמן זית
2  שיני
שום קצוצות
2  כפות
חומץ בלסמי
1  כף
מרק ירקות שורש ר.טבעיים
1 
ביצה טרופה (לציפוי)
1  כף
שומשום (לציפוי)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    המתכון מתאים לגאלט בקוטר 26 ס"מ.
  • שלב 2

    1 דקות
    ניתן להשתמש גם בבצק מוכן.
  • שלב 3

    5 דקות
    להכנת הבצק - במעבד מזון שמים יחד את כל החומרים ומעבדים עד לפירורים לחים וגדולים.
  • שלב 4

    30 דקות
    אוספים את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה מנוחה במקרר.
  • שלב 5

    5 דקות
    חותכים את כל הירקות לפרוסות דקות.
  • שלב 6

    5 דקות
    מרדדים את הבצק על משטח עבודה לעיגול בקוטר 28 ס"מ. (מומלץ להניח את העיגול על נייר אפייה, הנייר יעזור לקיפול הבצק בקלות).
  • שלב 7

    3 דקות
    מורחים פסטו במרכז העיגול, בקוטר של 24 ס"מ.
  • שלב 8

    5 דקות
    מעל הפסטו מסדרים את הירקות, בכל צורה וסדר נבחרים.
  • שלב 9

    5 דקות
    להכנת הרוטב – מערבבים 3 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, 2 שיני שום קצוצות, 1 כף אבקת תיבול ירקות שורש ומלח ופלפל לפי הטעם.
  • שלב 10

    5 דקות
    בעזרת מברשת, מורחים את הרוטב על הירקות ומקפידים לעבור על כולם.
  • שלב 11

    2 דקות
    מקפלים את השוליים של הגאלט מסביב, מעל הירקות כך תיווצר קלתית.
  • שלב 12

    2 דקות
    מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה ומפזרים רק על השוליים שומשום.
  • שלב 13

    30 דקות
    אופים כ-30 דקות או עד שהבצק זהוב ואפוי.
  • שלב 14

    2 דקות
    מוציאים מהתנור, מזרזפים מעט שמן זית על הירקות ומגישים.
גאלט ירקות שורש ססגוני

שלב 1 מתוך 14

המתכון מתאים לגאלט בקוטר 26 ס"מ.

גאלט ירקות שורש ססגוני

שלב 2 מתוך 14

ניתן להשתמש גם בבצק מוכן.

גאלט ירקות שורש ססגוני

שלב 3 מתוך 14

להכנת הבצק - במעבד מזון שמים יחד את כל החומרים ומעבדים עד לפירורים לחים וגדולים.

גאלט ירקות שורש ססגוני

שלב 4 מתוך 14

אוספים את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה מנוחה במקרר.

גאלט ירקות שורש ססגוני

שלב 5 מתוך 14

חותכים את כל הירקות לפרוסות דקות.

גאלט ירקות שורש ססגוני

שלב 6 מתוך 14

מרדדים את הבצק על משטח עבודה לעיגול בקוטר 28 ס"מ. (מומלץ להניח את העיגול על נייר אפייה, הנייר יעזור לקיפול הבצק בקלות).

גאלט ירקות שורש ססגוני

שלב 7 מתוך 14

מורחים פסטו במרכז העיגול, בקוטר של 24 ס"מ.

גאלט ירקות שורש ססגוני

שלב 8 מתוך 14

מעל הפסטו מסדרים את הירקות, בכל צורה וסדר נבחרים.

גאלט ירקות שורש ססגוני

שלב 9 מתוך 14

להכנת הרוטב – מערבבים 3 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, 2 שיני שום קצוצות, 1 כף אבקת תיבול ירקות שורש ומלח ופלפל לפי הטעם.

גאלט ירקות שורש ססגוני

שלב 10 מתוך 14

בעזרת מברשת, מורחים את הרוטב על הירקות ומקפידים לעבור על כולם.

גאלט ירקות שורש ססגוני

שלב 11 מתוך 14

מקפלים את השוליים של הגאלט מסביב, מעל הירקות כך תיווצר קלתית.

גאלט ירקות שורש ססגוני

שלב 12 מתוך 14

מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה ומפזרים רק על השוליים שומשום.

גאלט ירקות שורש ססגוני

שלב 13 מתוך 14

אופים כ-30 דקות או עד שהבצק זהוב ואפוי.

גאלט ירקות שורש ססגוני

שלב 14 מתוך 14

מוציאים מהתנור, מזרזפים מעט שמן זית על הירקות ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • מהתנור
  • ארוחת ערב
  • אמצע שבוע
  • מנת ירקות/פירות
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אוכל צרפתי
  • מוצרי מאפה
  • מנה עליונה
  • אוכל טבעוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים קלים
  • פשטידות וקישים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • גאלט גבינות ופטריות

    גאלט גבינות ופטריות

    45 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים