דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
גרטן תפוחי אדמה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. גרטן תפוחי אדמה

גרטן תפוחי אדמה

(0)
80 דקות
קל
מתכונאי/ת: נוי כוכבי
תוספת מפנקת ועשירה של תפוחי אדמה פרוסים דק עם שמנת, מושלם כליווי למנות דגים

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
6 
תפוח אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
1  קוביה
חמאה
1  כפית
מלח
1  כפית
פלפל שחור
1  כפית
רוזמרין
2  שיני
שום קצוצות
1  מיכל
שמנת מתוקה
0.75  כוס
גבינה צהובה מגוררת
2  כפיות
פטרוזיליה קצוצה
1  זר
פטרוזיליה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    משרים את פרוסות תפוחי האדמה במים קרים למשך 10 דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוציאים את הפרוסות מהמים ומייבשים אותן היטב עם מגבת או מגבת נייר.
  • שלב 3

    5 דקות
    משמנים תבנית חרס או פיירקס עמוקה עם קוביית חמאה. ניתן להמיר אותה במרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).
  • שלב 4

    0 דקות
    שופכים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית ומוסיפים להן שום, מלח, פלפל ורוזמרין.
  • שלב 5

    0 דקות
    מערבבים כך שכל הפרוסות תהיינה מצופות בתבלינים, ומסדרים אותן בתבנית בצורה שטוחה.
  • שלב 6

    0 דקות
    שופכים מעל את השמנת המתוקה (עד לגובה מחצית מתפוחי האדמה).
  • שלב 7

    0 דקות
    מפזרים מעל גבינה צהובה כגון גבינת צ'דר או גבינת גרוייר מגורדת ואת הפטרוזיליה.
  • שלב 8

    0 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות למשך 40 דקות .
  • שלב 9

    0 דקות
    מוציאים מהתנור, חותכים לריבועים ומגישים חם.
גרטן תפוחי אדמה

שלב 1 מתוך 9

משרים את פרוסות תפוחי האדמה במים קרים למשך 10 דקות.

גרטן תפוחי אדמה

שלב 2 מתוך 9

מוציאים את הפרוסות מהמים ומייבשים אותן היטב עם מגבת או מגבת נייר.

גרטן תפוחי אדמה

שלב 3 מתוך 9

משמנים תבנית חרס או פיירקס עמוקה עם קוביית חמאה. ניתן להמיר אותה במרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).

גרטן תפוחי אדמה

שלב 4 מתוך 9

שופכים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית ומוסיפים להן שום, מלח, פלפל ורוזמרין.

גרטן תפוחי אדמה

שלב 5 מתוך 9

מערבבים כך שכל הפרוסות תהיינה מצופות בתבלינים, ומסדרים אותן בתבנית בצורה שטוחה.

גרטן תפוחי אדמה

שלב 6 מתוך 9

שופכים מעל את השמנת המתוקה (עד לגובה מחצית מתפוחי האדמה).

גרטן תפוחי אדמה

שלב 7 מתוך 9

מפזרים מעל גבינה צהובה כגון גבינת צ'דר או גבינת גרוייר מגורדת ואת הפטרוזיליה.

גרטן תפוחי אדמה

שלב 8 מתוך 9

אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות למשך 40 דקות .

גרטן תפוחי אדמה

שלב 9 מתוך 9

מוציאים מהתנור, חותכים לריבועים ומגישים חם.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • אביב
  • תוספות
  • דל סוכר
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • מנה שנייה
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים