דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
דובשניות לראש השנה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. דובשניות לראש השנה

דובשניות לראש השנה

(0)
180 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: איילה
דובשניות - עוגיות בטעם דבש עם שקדים וקינמון, שאפשר לזלול אותן כל השנה

רכיבים

מנות 20

המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  כוסות
קמח לבן
1  כפית
אבקת אפייה
0.33  כפית
קינמון טחון
0.25  כפית
ציפורן טחון
50  גרם
שקדים טחונים
2 
ביצה
0.25  כוס
סוכר לבן
3  כפות
שמן קנולה
0.5  כוס
דבש
0.33  כוס
אבקת סוכר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והציפורן.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים.
  • שלב 3

    5 דקות
    מקציפים לחוד בקערת המיקסר, את הביצים והסוכר, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. *ניתן להמיר את הסוכר לסודר חום באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
  • שלב 4

    0 דקות
    יוצקים אל תוך תערובת הביצים את השמן והדבש הנוזלי ומערבבים בכף.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים את החומרים היבשים, ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה הומוגנית.
  • שלב 6

    0 דקות
    יוצקים את העיסה לשני כלים קטנים בעלי מכסה אטום ושומרים בפריזר כ-120 דקות עד שתתגבש.
  • שלב 7

    0 דקות
    מפזרים את אבקת הסוכר בצלחת שטוחה. מוציאים כלי אחד מהפריזר ולוקחים ממנו בכפית בכל פעם כמות קטנה מעיסת הבצק הקרה, מגלגלים אותה בידיים לכדור קטן בקוטר כ-3 ס"מ, ומגלגלים מיד באבקת הסוכר, כך שהכדור יצופה כולו בשכבת אבקת סוכר לבנה אחידה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק כמה סנטימטרים זה מזה ואופים מיד בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות, כ-15-20 דקות, עד שהעוגיות ישתטחו קצת, ציפוי אבקת הסוכר ייסדק והן ישחימו מעט.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוציאים את התבנית מהתנור, מפרידים את הדובשניות מנייר האפייה בעזרת מרית בעודן חמות, ומצננים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מכינים דובשניות באותה דרך גם מהחלק השני של הבצק.
  • שלב 11

    0 דקות
    שומרים את הדובשניות בכלי אטום לאחר צינון מלא. בתיאבון!
דובשניות לראש השנה

שלב 1 מתוך 11

מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והציפורן.

דובשניות לראש השנה

שלב 2 מתוך 11

מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים.

דובשניות לראש השנה

שלב 3 מתוך 11

מקציפים לחוד בקערת המיקסר, את הביצים והסוכר, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. *ניתן להמיר את הסוכר לסודר חום באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

דובשניות לראש השנה

שלב 4 מתוך 11

יוצקים אל תוך תערובת הביצים את השמן והדבש הנוזלי ומערבבים בכף.

דובשניות לראש השנה

שלב 5 מתוך 11

מוסיפים את החומרים היבשים, ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה הומוגנית.

דובשניות לראש השנה

שלב 6 מתוך 11

יוצקים את העיסה לשני כלים קטנים בעלי מכסה אטום ושומרים בפריזר כ-120 דקות עד שתתגבש.

דובשניות לראש השנה

שלב 7 מתוך 11

מפזרים את אבקת הסוכר בצלחת שטוחה. מוציאים כלי אחד מהפריזר ולוקחים ממנו בכפית בכל פעם כמות קטנה מעיסת הבצק הקרה, מגלגלים אותה בידיים לכדור קטן בקוטר כ-3 ס"מ, ומגלגלים מיד באבקת הסוכר, כך שהכדור יצופה כולו בשכבת אבקת סוכר לבנה אחידה.

דובשניות לראש השנה

שלב 8 מתוך 11

מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק כמה סנטימטרים זה מזה ואופים מיד בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות, כ-15-20 דקות, עד שהעוגיות ישתטחו קצת, ציפוי אבקת הסוכר ייסדק והן ישחימו מעט.

דובשניות לראש השנה

שלב 9 מתוך 11

מוציאים את התבנית מהתנור, מפרידים את הדובשניות מנייר האפייה בעזרת מרית בעודן חמות, ומצננים.

דובשניות לראש השנה

שלב 10 מתוך 11

מכינים דובשניות באותה דרך גם מהחלק השני של הבצק.

דובשניות לראש השנה

שלב 11 מתוך 11

שומרים את הדובשניות בכלי אטום לאחר צינון מלא. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל במלח
  • עוגיות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • דובשניות

    דובשניות

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים