-
שלב 1
0 דקות
במיקסר עם וו לישה מעבדים קמח שמרים, סוכר ומים כ-2 דק' במהירות איטית. מוסיפים ביצים, חמאה ומלח ומערבלים כ-10 דק' במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
-
שלב 2
0 דקות
מניחים את הבצק בקערה נקייה, מקמחים קלות, מכסים במגבת לחה ומשהים מחוץ למקרר (כחצי שעה בקיץ או כ-45 דק' בחורף).
-
שלב 3
0 דקות
מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו מעט בכפות הידיים, על מנת להוריד ממנו נפח. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
-
שלב 4
0 דקות
במיקסר עם וו לישה מעבדים חמאה וקמח עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים את התערובת על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך לריבוע בגודל 20 ס"מ. מעבירים למקרר להתייצבות.
-
שלב 5
0 דקות
מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20*30 ס"מ. מניחים על 2/3 ממנו את ריבוע החמאה, כך שנותר 1/3 בצק ללא חמאה. מקפלים את 1/3 הבצק ללא החמאה על גבי הבצק עם החמאה. מקפלים מהצד השני את 1/3 הבצק עם החמאה ומרדדים עד לקבלת מלבן בגודל 10* 20 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
-
שלב 6
0 דקות
מקפלים פעמיים נוספות: מרדדים ומקפלים את הבצק על משטח מקומח באותו האופן (למעט הוספת החמאה). מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
-
שלב 7
0 דקות
מוציאים את הבצק מהמקרר, חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול בשלישית, עוטפים ומעבירים למקרר ל-6 שעות או ללילה.
-
שלב 8
0 דקות
מערבבים את חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
-
שלב 9
0 דקות
מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח למלבן בגודל 30*40 ס"מ. חוצים את עלה הבצק ל-12 ריבועים (כל ריבוע יהיה למאפה ולכן ניתן לגוון את גודל הריבועים).
-
שלב 10
0 דקות
מניחים כפית גדושה מן המלית, מפזרים קוביות אננס ומקפלים לצורת מעטפה.
-
שלב 11
0 דקות
מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ בין מאפה למאפה.
-
שלב 12
0 דקות
מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה. מברישים בביצה טרופה.
-
שלב 13
0 דקות
אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות 18-15 דקות עד להזהבה קלה.
-
שלב 14
0 דקות
מפדרים באבקת סוכר ומגישים מיד.
כתוב ביקורת