דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
דניש ריקוטה ופירות טריים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. דניש ריקוטה ופירות טריים

דניש ריקוטה ופירות טריים

(0)
מאתגר
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מאפה ריחני במילוי ריקוטה ואננס טרי מבית היוצר של מיקי שמו

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
70  גרם
סוכר לבן
160  מיליליטר
מים
2 
ביצה
100  גרם
חמאה רכה
0.5  כפית
מלח
250  גרם
חמאה קרה
20  גרם
קמח לבן
500  גרם
גבינת ריקוטה
1 
ביצה
150  גרם
סוכר לבן
1 
גרידת לימון
1  כפית
תמצית וניל
1  כף
פודינג אינסטנט בטעם וניל או קורנפלור
50  גרם
אננס טרי, חתוך לקוביות
1 
ביצה טרופה
1  שקית
אבקת סוכר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    במיקסר עם וו לישה מעבדים קמח שמרים, סוכר ומים כ-2 דק' במהירות איטית. מוסיפים ביצים, חמאה ומלח ומערבלים כ-10 דק' במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  • שלב 2

    0 דקות
    מניחים את הבצק בקערה נקייה, מקמחים קלות, מכסים במגבת לחה ומשהים מחוץ למקרר (כחצי שעה בקיץ או כ-45 דק' בחורף).
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו מעט בכפות הידיים, על מנת להוריד ממנו נפח. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • שלב 4

    0 דקות
    במיקסר עם וו לישה מעבדים חמאה וקמח עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים את התערובת על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך לריבוע בגודל 20 ס"מ. מעבירים למקרר להתייצבות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20*30 ס"מ. מניחים על 2/3 ממנו את ריבוע החמאה, כך שנותר 1/3 בצק ללא חמאה. מקפלים את 1/3 הבצק ללא החמאה על גבי הבצק עם החמאה. מקפלים מהצד השני את 1/3 הבצק עם החמאה ומרדדים עד לקבלת מלבן בגודל 10* 20 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מקפלים פעמיים נוספות: מרדדים ומקפלים את הבצק על משטח מקומח באותו האופן (למעט הוספת החמאה). מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוציאים את הבצק מהמקרר, חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול בשלישית, עוטפים ומעבירים למקרר ל-6 שעות או ללילה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מערבבים את חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח למלבן בגודל 30*40 ס"מ. חוצים את עלה הבצק ל-12 ריבועים (כל ריבוע יהיה למאפה ולכן ניתן לגוון את גודל הריבועים).
  • שלב 10

    0 דקות
    מניחים כפית גדושה מן המלית, מפזרים קוביות אננס ומקפלים לצורת מעטפה.
  • שלב 11

    0 דקות
    מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ בין מאפה למאפה.
  • שלב 12

    0 דקות
    מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה. מברישים בביצה טרופה.
  • שלב 13

    0 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות 18-15 דקות עד להזהבה קלה.
  • שלב 14

    0 דקות
    מפדרים באבקת סוכר ומגישים מיד.
דניש ריקוטה ופירות טריים

שלב 1 מתוך 14

במיקסר עם וו לישה מעבדים קמח שמרים, סוכר ומים כ-2 דק' במהירות איטית. מוסיפים ביצים, חמאה ומלח ומערבלים כ-10 דק' במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.

דניש ריקוטה ופירות טריים

שלב 2 מתוך 14

מניחים את הבצק בקערה נקייה, מקמחים קלות, מכסים במגבת לחה ומשהים מחוץ למקרר (כחצי שעה בקיץ או כ-45 דק' בחורף).

דניש ריקוטה ופירות טריים

שלב 3 מתוך 14

מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו מעט בכפות הידיים, על מנת להוריד ממנו נפח. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

דניש ריקוטה ופירות טריים

שלב 4 מתוך 14

במיקסר עם וו לישה מעבדים חמאה וקמח עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים את התערובת על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך לריבוע בגודל 20 ס"מ. מעבירים למקרר להתייצבות.

דניש ריקוטה ופירות טריים

שלב 5 מתוך 14

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20*30 ס"מ. מניחים על 2/3 ממנו את ריבוע החמאה, כך שנותר 1/3 בצק ללא חמאה. מקפלים את 1/3 הבצק ללא החמאה על גבי הבצק עם החמאה. מקפלים מהצד השני את 1/3 הבצק עם החמאה ומרדדים עד לקבלת מלבן בגודל 10* 20 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

דניש ריקוטה ופירות טריים

שלב 6 מתוך 14

מקפלים פעמיים נוספות: מרדדים ומקפלים את הבצק על משטח מקומח באותו האופן (למעט הוספת החמאה). מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

דניש ריקוטה ופירות טריים

שלב 7 מתוך 14

מוציאים את הבצק מהמקרר, חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול בשלישית, עוטפים ומעבירים למקרר ל-6 שעות או ללילה.

דניש ריקוטה ופירות טריים

שלב 8 מתוך 14

מערבבים את חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.

דניש ריקוטה ופירות טריים

שלב 9 מתוך 14

מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח למלבן בגודל 30*40 ס"מ. חוצים את עלה הבצק ל-12 ריבועים (כל ריבוע יהיה למאפה ולכן ניתן לגוון את גודל הריבועים).

דניש ריקוטה ופירות טריים

שלב 10 מתוך 14

מניחים כפית גדושה מן המלית, מפזרים קוביות אננס ומקפלים לצורת מעטפה.

דניש ריקוטה ופירות טריים

שלב 11 מתוך 14

מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ בין מאפה למאפה.

דניש ריקוטה ופירות טריים

שלב 12 מתוך 14

מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה. מברישים בביצה טרופה.

דניש ריקוטה ופירות טריים

שלב 13 מתוך 14

אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות 18-15 דקות עד להזהבה קלה.

דניש ריקוטה ופירות טריים

שלב 14 מתוך 14

מפדרים באבקת סוכר ומגישים מיד.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • דניש שוקולד

    דניש שוקולד

    150 דקות בינוני
  • דניש במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

    דניש במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

    85 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים