המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים בקערת המיקסר את הקמח, סוכר, מלח והשימרית. ממיסים במיקרו את החמאה/מרגרינה ומוסיפים לחלב/חלב סויה.
מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים לתוכו את תערובת החלב והחמאה, ואחריו את הביצים עד לקבלת בצק אחיד. ממשיכים לעבד אותו במהירות גבוהה עוד כ-5 דקות, עד שהוא חלק, מבריק ואחיד.
מניחים בקערה מכוסה ומתפיחים לילה במקרר או 60 דקות בחוץ.
מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי חצי ס"מ.
מערבבים יחד קקאו, סוכר וקינמון. מורחים את החמאה/מרגרינה על כל העלה. מפזרים את תערובת הקקאו על מחצית מהעלה בלבד, לאורכו, מקפלים את מחצית הבצק הריקה על המחצית עם הקקאו. בעזרת סכין חדה או חותכן עגול חותכים את המלבן לרצועות רוחב בעובי ס"מ אחד. אוחזים את הקצוות של כל רצועה ומסובבים כל קצה לכיוון הנגדי עד לקבלת בורג. מחברים את הקצוות יחד ומניחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים כ-40 דקות או עד שהמאפים מכפילים את נפחם.
מורחים בעדינות בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-20 דקות עד שהמאפים זהובים.
לאופציה פרווה - ניתן להמיר את החמאה במרגרינה ואת החלב בחלב סויה. את השמרים הטריים ניתן להמיר ב-1 כף שמרים יבשים (לתשומת לבך, החלפת הרכיבים יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0