דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חומוס ביתי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חומוס ביתי

חומוס ביתי

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
אין כמו להכין חומוס ביתי, מרגישים את הטעמים הטריים, ששולטים במרקם הטחינה ונהנים מבריאות

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2.5  כוסות
גרגירי חומוס מושרים במים למשך לילה או 3 שעות במים רותחים (מחליפים אותם פעם אחת באמצע)
1  כוס
טחינה
2  גביעים
מים (עד 3 כוסות)
3  שיני
שום גדולות, קלופות וקצוצות
2  כפיות
מלח (אפשר עד 3 כפיות)
0  לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
3  כפות
מיץ לימון
2  כפות
שמן זית
2  כפות
מיץ לימון
2  שיני
שום כתושות
1  כפית
זעתר
1  כף
גרגירי חומוס
2  כפות
שומשום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מבשלים את גרגירי החומוס המושרים במשך כשעה, עד שהם רכים. בודקים בנגיסה. מפרידים כוס גרגירים ושומרים בצד.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוציאים את גרגירי החומוס מהסיר אל מעבד מזון עם סכין מתכת. שומרים את הנוזלים בצד.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים למעבד המזון את הטחינה, 1.5 כוסות ממי הבישול, 2 כפיות מלח, השום, המלח, הפלפל השחור והלימון. מרסקים במעבד המזון עד שכל הגרגירים נטחנו ונוצרה עיסה אחידה.
  • שלב 4

    0 דקות
    טועמים, מוסיפים מים אם רוצים עיסה חלקה יותר, ומתבלים במלח נוסף לפי הטעם.
  • שלב 5

    0 דקות
    רצוי להגיש מיד, כשהחומוס עוד חם.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים למנות כמה מהתוספות, או את כולן: מזלפים מעט שמן זית ומיץ לימון, מפזרים שום כתוש, בוזקים זעתר וזרעי שומשום, ומפזרים את גרגירי החומוס המבושלים שנשמרו בצד.
  • שלב 7

    0 דקות
    מאכסנים במקרר, כי אפשר לאכול את החומוס גם כשהוא קר. בתיאבון!
חומוס ביתי

שלב 1 מתוך 7

מבשלים את גרגירי החומוס המושרים במשך כשעה, עד שהם רכים. בודקים בנגיסה. מפרידים כוס גרגירים ושומרים בצד.

חומוס ביתי

שלב 2 מתוך 7

מוציאים את גרגירי החומוס מהסיר אל מעבד מזון עם סכין מתכת. שומרים את הנוזלים בצד.

חומוס ביתי

שלב 3 מתוך 7

מוסיפים למעבד המזון את הטחינה, 1.5 כוסות ממי הבישול, 2 כפיות מלח, השום, המלח, הפלפל השחור והלימון. מרסקים במעבד המזון עד שכל הגרגירים נטחנו ונוצרה עיסה אחידה.

חומוס ביתי

שלב 4 מתוך 7

טועמים, מוסיפים מים אם רוצים עיסה חלקה יותר, ומתבלים במלח נוסף לפי הטעם.

חומוס ביתי

שלב 5 מתוך 7

רצוי להגיש מיד, כשהחומוס עוד חם.

חומוס ביתי

שלב 6 מתוך 7

מוסיפים למנות כמה מהתוספות, או את כולן: מזלפים מעט שמן זית ומיץ לימון, מפזרים שום כתוש, בוזקים זעתר וזרעי שומשום, ומפזרים את גרגירי החומוס המבושלים שנשמרו בצד.

חומוס ביתי

שלב 7 מתוך 7

מאכסנים במקרר, כי אפשר לאכול את החומוס גם כשהוא קר. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • תוספות
  • קטניות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • אורז מתוק עם גרגרי חומוס

    אורז מתוק עם גרגרי חומוס

    30 דקות קל
  • מרק בשר עם חומוס

    מרק בשר עם חומוס

    120 דקות קל
  • קציצות מן הצומח ברוטב פיקנטי עם גרגירי חומוס

    קציצות מן הצומח ברוטב פיקנטי עם גרגירי חומוס

    70 דקות קל
  • כריך עם חומוס וביצה קשה

    כריך עם חומוס וביצה קשה

    5 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים