דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חלות גדולות ומתוקות לשבת
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חלות גדולות ומתוקות לשבת

חלות גדולות ומתוקות לשבת

(12)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
חלות מתוקות ותפוחות לשבת. משתלבות נהדר עם סלטים, ממרחים ורוטב, וגם סתם כנשנוש ממכר
קנה עכשיו

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
0.5  כוס
שמן קנולה
2 
ביצה
1  כפית
מלח שטוחה
1  כוס
סוכר לבן
2  כוסות
מים (400 מ"ל)
1 
ביצה טרופה, להברשה - לציפוי
20  גרם
שומשום לציפוי
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים בקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק למעט המלח. מערבבים בעזרת וו לישה, במהירות בינונית, כ- 5-7 דקות, עד לקבלת בצק חלק. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.
  • שלב 2

    90 דקות
    מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח במקום חמים, עד שהוא מכפיל את נפחו (כשעה וחצי).
  • שלב 3

    0 דקות
    כשהבצק תפוח משמנים ידיים ומחלקים אותו לשניים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחלקים כל חצי ל- 3 חלקים ומגלגלים כל 1/3 לגליל חלק באורך של 50 ס"מ.
  • שלב 5

    0 דקות
    קולעים מהגלילים צמה, מקפידים להדק את 3 הרצועות בתחילת הצמה ובסופה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מברישים את הבצק בביצה טרופה (ניתן לדלל את הביצה בכף מים), ומפזרים שומשום.
  • שלב 7

    0 דקות
    מעבירים בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת, עד הכפלת הנפח.
  • שלב 8

    30 דקות
    אופים בחום של 170-180 מעלות כ- 40-30 דקות, עד שהחלות מזהיבות.
חלות גדולות ומתוקות לשבת

שלב 1 מתוך 8

שמים בקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק למעט המלח. מערבבים בעזרת וו לישה, במהירות בינונית, כ- 5-7 דקות, עד לקבלת בצק חלק. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.

חלות גדולות ומתוקות לשבת

שלב 2 מתוך 8

מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח במקום חמים, עד שהוא מכפיל את נפחו (כשעה וחצי).

חלות גדולות ומתוקות לשבת

שלב 3 מתוך 8

כשהבצק תפוח משמנים ידיים ומחלקים אותו לשניים.

חלות גדולות ומתוקות לשבת

שלב 4 מתוך 8

מחלקים כל חצי ל- 3 חלקים ומגלגלים כל 1/3 לגליל חלק באורך של 50 ס"מ.

חלות גדולות ומתוקות לשבת

שלב 5 מתוך 8

קולעים מהגלילים צמה, מקפידים להדק את 3 הרצועות בתחילת הצמה ובסופה.

חלות גדולות ומתוקות לשבת

שלב 6 מתוך 8

מברישים את הבצק בביצה טרופה (ניתן לדלל את הביצה בכף מים), ומפזרים שומשום.

חלות גדולות ומתוקות לשבת

שלב 7 מתוך 8

מעבירים בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת, עד הכפלת הנפח.

חלות גדולות ומתוקות לשבת

שלב 8 מתוך 8

אופים בחום של 170-180 מעלות כ- 40-30 דקות, עד שהחלות מזהיבות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • חגיגה
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • חלות לשבת

    חלות לשבת

    בינוני
  • חלות לשבת

    חלות לשבת

    65 דקות בינוני
  • חלות אווריריות

    חלות אווריריות

    240 דקות בינוני
  • חלות מלוחות

    חלות מלוחות

    170 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים