דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
טארט מעמול תפוחים ותמרים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. טארט מעמול תפוחים ותמרים

טארט מעמול תפוחים ותמרים

(1)
בינוני
מתכונאי/ת: דנה כחלון
עוגיית המעמול הכי אהובה בטוויסט של טארט חגיגי ויפה לראש השנה.

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
350  גרם
קמח תופח אסם 1 ק"ג
1  קורט
מלח
50  גרם
סוכר לבן
60  גרם
חמאה רכה
3  כפות
שמן קנולה
2 
ביצה
0.25  כוס
מים קרים
0.5  כוס
ריבת פטל
200  גרם
ממרח תמרים
100  גרם
אגוזי מלך קצוצים דק
25  גרם
חמאה
1  כפית
קינמון טחון גדושה
50  גרם
סוכר לבן (אופציונלי, מאחר והבצק לא מתוק)
3 
תפוח עץ חצויים ופרוסים לפרוסות בעובי 3 מילימטר כל פרוסה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    7 דקות
    מתאים לתבנית טארט בקוטר 22-24 ס"מ. במעבד מזון שמים את הקמח התופח, מלח, סוכר, חמאה ושמן ומעבדים לפירורים.
  • שלב 2

    0 דקות
    עוצרים, מוסיפים ביצים ומחצית מכמות מים ומעבדים בפולסים עד שמתחיל להתגבש בצק, במידה ויש צורך מוסיפים את יתרת המים.
  • שלב 3

    60 דקות
    מעבירים לשעה למקרר למנוחה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים מחצית הבצק לעיגול בעובי 3 מילימטר ומרפדים את הקלתית. מורחים ריבה על הבצק.
  • שלב 6

    0 דקות
    מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
  • שלב 7

    10 דקות
    מקמחים מעט משטח עבודה, מרדדים את המחצית השנייה למלבן בגודל של 36*26 ס"מ, מורחים את הממרח על הבצק ומגלגלים לגלילה מהצד הרחב. פורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ (על מנת שיהיה קל לפרוס פרוס יפות), מכניסים את הגלילה ל-10-15 דקות למקפיא.
  • שלב 8

    0 דקות
    מסדרים את הפרוסות בעיגול. מניחים פרוסת מעמול, לידה פרוסת תפוח, לידה פרוסת מעמול, פרוסת תפוח וחוזר חלילה. כשמסיימים את העיגול החיצוני עוברים לעיגול הפנימי, את שאריות התפוחים מסדרים ברווחים.
  • שלב 9

    25 דקות
    אופים 25-30 דקות עד להזהבה עדינה ויפה של הטארט.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוציאים, מקררים ומפזרים אבקת סוכר.
טארט מעמול תפוחים ותמרים

שלב 1 מתוך 10

מתאים לתבנית טארט בקוטר 22-24 ס"מ. במעבד מזון שמים את הקמח התופח, מלח, סוכר, חמאה ושמן ומעבדים לפירורים.

טארט מעמול תפוחים ותמרים

שלב 2 מתוך 10

עוצרים, מוסיפים ביצים ומחצית מכמות מים ומעבדים בפולסים עד שמתחיל להתגבש בצק, במידה ויש צורך מוסיפים את יתרת המים.

טארט מעמול תפוחים ותמרים

שלב 3 מתוך 10

מעבירים לשעה למקרר למנוחה.

טארט מעמול תפוחים ותמרים

שלב 4 מתוך 10

מחממים תנור ל-180 מעלות.

טארט מעמול תפוחים ותמרים

שלב 5 מתוך 10

מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים מחצית הבצק לעיגול בעובי 3 מילימטר ומרפדים את הקלתית. מורחים ריבה על הבצק.

טארט מעמול תפוחים ותמרים

שלב 6 מתוך 10

מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.

טארט מעמול תפוחים ותמרים

שלב 7 מתוך 10

מקמחים מעט משטח עבודה, מרדדים את המחצית השנייה למלבן בגודל של 36*26 ס"מ, מורחים את הממרח על הבצק ומגלגלים לגלילה מהצד הרחב. פורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ (על מנת שיהיה קל לפרוס פרוס יפות), מכניסים את הגלילה ל-10-15 דקות למקפיא.

טארט מעמול תפוחים ותמרים

שלב 8 מתוך 10

מסדרים את הפרוסות בעיגול. מניחים פרוסת מעמול, לידה פרוסת תפוח, לידה פרוסת מעמול, פרוסת תפוח וחוזר חלילה. כשמסיימים את העיגול החיצוני עוברים לעיגול הפנימי, את שאריות התפוחים מסדרים ברווחים.

טארט מעמול תפוחים ותמרים

שלב 9 מתוך 10

אופים 25-30 דקות עד להזהבה עדינה ויפה של הטארט.

טארט מעמול תפוחים ותמרים

שלב 10 מתוך 10

מוציאים, מקררים ומפזרים אבקת סוכר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • עוגות

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • טארט לימון ותותים

    טארט לימון ותותים

    80 דקות בינוני
  • טארט תפוחים פתיבר

    טארט תפוחים פתיבר

    40 דקות בינוני
  • טארט בנופי מהיר

    טארט בנופי מהיר

    15 דקות קל
  • טארט פתיתים ובצל מקורמל

    טארט פתיתים ובצל מקורמל

    50 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים