דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
טורטליני ברוטב פטריות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. טורטליני ברוטב פטריות

טורטליני ברוטב פטריות

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
טורטליני תוצרת בית במילוי פטריות, הכל מתבשל ברוטב עגבניות פיקנטי

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1 
ביצה
100  גרם
קמח לבן
1  כפית
מלח שטוחה
1  כף
שמן זית
0.5  קילוגרם
פטריות פורטובלו
1 
בצל קצוץ
1  זר
פטרוזיליה קצוצה
4  שיני
שום טריות, קצוצות
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל גרוס
6 
עגבנייה גדולות ובשלות
1  מיכל
שמנת מתוקה אפשרי צמחית
2  כפות
פטרוזיליה קצוצים דק
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
1  סלסילה
פטריות פורטובלו בינוניות, אפשרי לגוון גם עם פטריות שמפיניון
2 
בצל חתוכים לקוביות גסות
1  כף
מרק פטריות ר.טבעיים 220ג
1  כף
מרק פטריות ר.טבעיים 220ג
0.5  כפית
כורכום
0.5  כפית
קארי
0.5  כף
תימין
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל גרוס
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת המלית: מפזרים את הפטריות על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים את הפטריות לקלייה בגריל למשך 5 דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מניחים בקערה את השום, הפטרוזיליה והבצל, וטוחנים עם מעבד מזון בפולסים באופן גס. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, ומניחים במשך כ-30 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    הכנת הרוטב: מפרידים את הרגליים מכובע הפטרייה, חוצים כל כובע וחותכים כל חצי כובע לשלוש קוביות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים בכוס גדולה כף מרק פטריות. יוצקים מים רותחים ומערבבים היטב.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים בסיר גדול שמן לטיגון. כאשר השמן חם, מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהם הופכים לשקופים. מוסיפים לסיר את קוביות הפטריות, ומערבבים אותם היטב עם הבצלים, תוך כדי טיגון. כאשר הפטריות משנות את צבען, מפזרים כף אבקת מרק פטריות, את עלי הטימין, ומערבבים היטב.
  • שלב 6

    0 דקות
    יוצקים לסיר את כוס מרק הפטריות, מוסיפים את הקארי, הכורכום, המלח והפלפל השחור ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-5 דקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    טועמים ומשפרים טעמים עם תוספת של מלח ופלפל שחור, לפי הצורך. מורידים את הסיר מהכיריים.
  • שלב 8

    0 דקות
    הכנת הטורטליני: מרדדים את בצק הפסטה על משטח מקומח לעלה דק ככל הניתן. בעזרת רינג חותכים את הבצק לעיגולים. במרכז העיגול ולרוחבו מניחים מעט מהמלית. מקפלים את קצה העיגול העליון לתחתון ומהדקים היטב את הפאות. כך מתקבל לנו מעין חצי סהר כשבתוכו המלית. את פינות קצוות בסיס חצי הסהר מקפלים אחד אל השני ומהדקים היטב. ואת הקשת העליונה מקפלים החוצה. כך נוצרת צורת הטורטליני.
  • שלב 9

    0 דקות
    את הטורטליני מכניסים לסיר עם מי מלח רותחים, ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהם צפים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוציאים ומסננים במסננת רחבה. מגישים חם בצלחת הגשה עמוקה, יוצקים מעל את רוטב הפטריות. בתיאבון!
טורטליני ברוטב פטריות

שלב 1 מתוך 10

הכנת המלית: מפזרים את הפטריות על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים את הפטריות לקלייה בגריל למשך 5 דקות.

טורטליני ברוטב פטריות

שלב 2 מתוך 10

מניחים בקערה את השום, הפטרוזיליה והבצל, וטוחנים עם מעבד מזון בפולסים באופן גס. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, ומניחים במשך כ-30 דקות.

טורטליני ברוטב פטריות

שלב 3 מתוך 10

הכנת הרוטב: מפרידים את הרגליים מכובע הפטרייה, חוצים כל כובע וחותכים כל חצי כובע לשלוש קוביות.

טורטליני ברוטב פטריות

שלב 4 מתוך 10

מוסיפים בכוס גדולה כף מרק פטריות. יוצקים מים רותחים ומערבבים היטב.

טורטליני ברוטב פטריות

שלב 5 מתוך 10

מחממים בסיר גדול שמן לטיגון. כאשר השמן חם, מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהם הופכים לשקופים. מוסיפים לסיר את קוביות הפטריות, ומערבבים אותם היטב עם הבצלים, תוך כדי טיגון. כאשר הפטריות משנות את צבען, מפזרים כף אבקת מרק פטריות, את עלי הטימין, ומערבבים היטב.

טורטליני ברוטב פטריות

שלב 6 מתוך 10

יוצקים לסיר את כוס מרק הפטריות, מוסיפים את הקארי, הכורכום, המלח והפלפל השחור ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-5 דקות.

טורטליני ברוטב פטריות

שלב 7 מתוך 10

טועמים ומשפרים טעמים עם תוספת של מלח ופלפל שחור, לפי הצורך. מורידים את הסיר מהכיריים.

טורטליני ברוטב פטריות

שלב 8 מתוך 10

הכנת הטורטליני: מרדדים את בצק הפסטה על משטח מקומח לעלה דק ככל הניתן. בעזרת רינג חותכים את הבצק לעיגולים. במרכז העיגול ולרוחבו מניחים מעט מהמלית. מקפלים את קצה העיגול העליון לתחתון ומהדקים היטב את הפאות. כך מתקבל לנו מעין חצי סהר כשבתוכו המלית. את פינות קצוות בסיס חצי הסהר מקפלים אחד אל השני ומהדקים היטב. ואת הקשת העליונה מקפלים החוצה. כך נוצרת צורת הטורטליני.

טורטליני ברוטב פטריות

שלב 9 מתוך 10

את הטורטליני מכניסים לסיר עם מי מלח רותחים, ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהם צפים.

טורטליני ברוטב פטריות

שלב 10 מתוך 10

מוציאים ומסננים במסננת רחבה. מגישים חם בצלחת הגשה עמוקה, יוצקים מעל את רוטב הפטריות. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • פסטות
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • טורטליני גבינות ברוטב שמנת

    טורטליני גבינות ברוטב שמנת

    50 דקות בינוני
  • מרק ירקות איטלקי עם רביולי או טורטליני

    מרק ירקות איטלקי עם רביולי או טורטליני

    120 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים