דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
טראטור (מרק יוגורט קר) משודרג
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. טראטור (מרק יוגורט קר) משודרג

טראטור (מרק יוגורט קר) משודרג

(0)
20 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: שיר באבי
המקור היווני-טורקי דוגל בפשטות: יוגורט טוב, שום, מלפפונים, שמן זית ו... זהו. אבל הנה גירסה משודרגת וטעימה אפילו יותר

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4  כוסות
יוגורט 4% שומן ומעלה
1  כוס
חלב
4  שיני
שום כתושות
5 
מלפפונים גדולים, קלופים או לא, חתוכים לקוביות קטנות
1 
אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
1  כוס
גבינת פטה / בולגרית הכי טוב לקנות את זו שכבר מוכנה בקוביות
1  כוס
אפונה מופשרת
0  לפי הטעם
פלפל ללא קרומים וזרעים, קצוץ דק
0.25  זר
שמיר קצוץ
0.25  זר
כוסברה קצוצה (לא הכרחי אבל מוסיף המון)
0  לפי הטעם
פלפל
0  לפי הטעם
מלח
3  כפיות
שמן זית
6 
פיתה מרוחות בשמן זית וקלויות בתנור עם זעתר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

20 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים את כל חומרי המרק בקערה גדולה (בעדינות, כדי לא למעוך את האבוקדו והפטה). טועמים ומתקנים תיבול.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לארבע שעות לפחות, ועדיף ללילה שלם.
  • שלב 3

    0 דקות
    יוצקים לקערות הגשה וזולפים מעל כל קערה כפית שמן זית. אפשר לפזר גם עשבי תיבול קצוצים (הכי נחמד נענע!).
  • שלב 4

    0 דקות
    חוצים פיתות לשני עיגולים, מורחים בשמן זית, מפזרים מעל זעתר (או אורגנו יבש, אם אין), ומזהיבים בתנור, לקבלת טוסטים כמו אלה שמגישים כשרוצים לפנק אותך במסעדה מזרחית. מגישים לכל סועד צלחת טראטור ושני עיגולי פיתה. העיגולים מתגלים אינסטנט-להיט.
טראטור (מרק יוגורט קר) משודרג

שלב 1 מתוך 4

מערבבים את כל חומרי המרק בקערה גדולה (בעדינות, כדי לא למעוך את האבוקדו והפטה). טועמים ומתקנים תיבול.

טראטור (מרק יוגורט קר) משודרג

שלב 2 מתוך 4

מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לארבע שעות לפחות, ועדיף ללילה שלם.

טראטור (מרק יוגורט קר) משודרג

שלב 3 מתוך 4

יוצקים לקערות הגשה וזולפים מעל כל קערה כפית שמן זית. אפשר לפזר גם עשבי תיבול קצוצים (הכי נחמד נענע!).

טראטור (מרק יוגורט קר) משודרג

שלב 4 מתוך 4

חוצים פיתות לשני עיגולים, מורחים בשמן זית, מפזרים מעל זעתר (או אורגנו יבש, אם אין), ומזהיבים בתנור, לקבלת טוסטים כמו אלה שמגישים כשרוצים לפנק אותך במסעדה מזרחית. מגישים לכל סועד צלחת טראטור ושני עיגולי פיתה. העיגולים מתגלים אינסטנט-להיט.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דל במלח
  • ללא דגים
  • ללא ביצים
  • אוכל טורקי
  • אוכל בלקני
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים