דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לזנייה גבינות חצילים וקישואים קלויים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לזנייה גבינות חצילים וקישואים קלויים

לזנייה גבינות חצילים וקישואים קלויים

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: רות פוזדירקה
מאפה לזניה עם קישואים, חצילים וגבינה בולגרית, במעטפת מפנקת של רוטב שמנת ועגבניות

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
פרפקטו דפי לזניה חדש
4 
קישוא פרוסים
2 
פנים של חציל פרוסים
0.33  כפית
מלח
100  גרם
גבינת פטה / בולגרית
0.5  גביע
גבינת קוטג'
1  מיכל
שמנת מתוקה 15%
150  גרם
גבינה צהובה מגוררת
1  כוס
רסק עגבניות
2  כפות
רסק עגבניות
1  שן
שום כתושה
1  טיפה
מלח
0.25  כפית
פלפל שחור
0.33  כפית
אורגנו
1  כפית
סוכר חום
0.75  כוס
מים
2  כפות
שמן זית
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים בקערה את הקישואים והחצילים בשמן הזית, וזורים מעל את גרגירי המלח גס.
  • שלב 2

    0 דקות
    מתחילים בצלייתם: על מחבת פסים לוהטת ללא שמן, מניחים את הירקות עד לצריבה יפה, קודם את כל הקישואים ואחר כך את החצילים. מוציאים ומניחים בצד.
  • שלב 3

    0 דקות
    מניחים בתבנית אפייה מרובעת שכבה מדפי הלזניה כתחתית.
  • שלב 4

    0 דקות
    מניחים שכבת קישואים צלויים, ומעל מפוררים את הבולגרית בעזרת הידיים.
  • שלב 5

    0 דקות
    שוב, מניחים מעל שכבת דפי לזניה, ואחר כך שכבת חצילים וגבינה מפוררת.
  • שלב 6

    0 דקות
    כך לעשות שכבות עד לשכבת דפי לזניה אחרונה, שתהיה השכבה האחרונה.
  • שלב 7

    0 דקות
    בכלי נפרד יש מערבבים את הקוטג', השמנת, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, השום, חלק מהגבינה הצהובה המגוררת, התיבול ומים במידה הרצויה לכם, הכל לבלילה אחידה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מעל שכבת דפי הלזניה האחרונה יוצקים את הבלילה באופן שווה, כך שתכסה את הדפים.
  • שלב 9

    0 דקות
    מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
  • שלב 10

    0 דקות
    מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-60 דקות.
  • שלב 11

    0 דקות
    לפני סוף התהליך, מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים באופן יפה ושווה את הגבינה הצהובה המפוררת שנותרה, מחזירים לתנור עד להזהבה יפה של הגבינה והלזניה. בתיאבון!
לזנייה גבינות חצילים וקישואים קלויים

שלב 1 מתוך 11

מערבבים בקערה את הקישואים והחצילים בשמן הזית, וזורים מעל את גרגירי המלח גס.

לזנייה גבינות חצילים וקישואים קלויים

שלב 2 מתוך 11

מתחילים בצלייתם: על מחבת פסים לוהטת ללא שמן, מניחים את הירקות עד לצריבה יפה, קודם את כל הקישואים ואחר כך את החצילים. מוציאים ומניחים בצד.

לזנייה גבינות חצילים וקישואים קלויים

שלב 3 מתוך 11

מניחים בתבנית אפייה מרובעת שכבה מדפי הלזניה כתחתית.

לזנייה גבינות חצילים וקישואים קלויים

שלב 4 מתוך 11

מניחים שכבת קישואים צלויים, ומעל מפוררים את הבולגרית בעזרת הידיים.

לזנייה גבינות חצילים וקישואים קלויים

שלב 5 מתוך 11

שוב, מניחים מעל שכבת דפי לזניה, ואחר כך שכבת חצילים וגבינה מפוררת.

לזנייה גבינות חצילים וקישואים קלויים

שלב 6 מתוך 11

כך לעשות שכבות עד לשכבת דפי לזניה אחרונה, שתהיה השכבה האחרונה.

לזנייה גבינות חצילים וקישואים קלויים

שלב 7 מתוך 11

בכלי נפרד יש מערבבים את הקוטג', השמנת, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, השום, חלק מהגבינה הצהובה המגוררת, התיבול ומים במידה הרצויה לכם, הכל לבלילה אחידה.

לזנייה גבינות חצילים וקישואים קלויים

שלב 8 מתוך 11

מעל שכבת דפי הלזניה האחרונה יוצקים את הבלילה באופן שווה, כך שתכסה את הדפים.

לזנייה גבינות חצילים וקישואים קלויים

שלב 9 מתוך 11

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

לזנייה גבינות חצילים וקישואים קלויים

שלב 10 מתוך 11

מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-60 דקות.

לזנייה גבינות חצילים וקישואים קלויים

שלב 11 מתוך 11

לפני סוף התהליך, מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים באופן יפה ושווה את הגבינה הצהובה המפוררת שנותרה, מחזירים לתנור עד להזהבה יפה של הגבינה והלזניה. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לזנייה חלבית

    לזנייה חלבית

    קל
  • לזנייה בצל ואגוזים

    לזנייה בצל ואגוזים

    45 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים