דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם עם אגוזים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם עם אגוזים

לחם עם אגוזים

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
לחם משובץ באגוזים, עשוי לחמניות שחברו לכיכר שלם. בהגשה כל אחד בוצע לעצמו לחמנייה. נשאר רק להגיש חמאה

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח לבן
500  גרם
קמח חיטה מלא
3  כפות
שמן קנולה
2  כפות
סוכר לבן
2  כפות
שמרים יבשים
2  כפיות
מלח
3  כוסות
מים או עד 4 כוסות
1  כוס
אגוזי מלך קצוצים
2  כפיות
אורגנו
1  כפית
שמן זית
1  כפית
מלח
1  כף
קצח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים בקערה גדולה את כל החומרים לבצק, מלבד המים, האגוזים והאורגנו. חשוב להקפיד שהמלח לא ייגע בשמרים לפני תחילת הלישה (אחרי שהכול מתערבב, אין זה משנה).
  • שלב 2

    0 דקות
    יוצקים לקערה מים פושרים בהדרגה ומתחילים ללוש. כמות המים מספיקה כאשר כל הבצק מתאחד והוא לא דביק. מצב זה תלוי בגורמים רבים ולכן כמות המים לא מדויקת.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכסים את הקערה במגבת מטבח נקייה ומניחים לבצק להכפיל את נפחו, כשעתיים שלוש.
  • שלב 4

    0 דקות
    לשים קלות את הבצק המותפח כדי להוציא ממנו בועות אוויר.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים לבצק את אגוזי המלך ואת האורגנו, ולשים כדי לערבב. מרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה משומן.
  • שלב 6

    0 דקות
    מגלגלים מהבצק כדורים קטנים בידיים, בקוטר כ-5-4 ס"מ, ומניחים את הכדורים על התבנית כשהם צמודים זה לזה במעגלים.
  • שלב 7

    0 דקות
    כך נוצר עיגול מלא גדול, עשוי כולו מעיגולים קטנים. למעשה, מתקבלת כיכר לחם בקוטר 30 ס"מ, העשויה מלחמניות קטנות.
  • שלב 8

    0 דקות
    לא צריך להדק את הכדורים, הם מתהדקים מהתפיחה. מורחים מעט שמן זית מעל ומפזרים מלח גס במעגלים.
  • שלב 9

    0 דקות
    במעגלים קטנים יותר מפזרים קצח, זעתר, ואפשר גם זרעי שומשום. מכסים שוב במגבת ומניחים לשעה בערך.
  • שלב 10

    0 דקות
    אופים אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני-גבוה (180-200 מעלות) במשך כ-30-40 דקות. מוציאים את הכיכר מהתנור כאשר היא מזהיבה מעט.
  • שלב 11

    0 דקות
    אפשר ליצור כיכר גדולה עגולה במקום להכין לחמניות קטנות. או לחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים ולשים אותם בתבניות חד-פעמיות מוארכות, משומנות במעט שמן זית.
  • שלב 12

    0 דקות
    אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני-גבוה (180-200 מעלות) כ-50-40 דקות. עד שהבצק מזהיב ומקבל מעטפת פריכה ואפויה היטב. נועצים קיסם עץ. אם הקיסם יוצא יבש, הלחם מוכן.
  • שלב 13

    1 דקות
    מגישים פושר, עם חמאה מתובלת. ניתן להמיר את השמרים היבשים ב-50 גרם שמרים לחים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון)
לחם עם אגוזים

שלב 1 מתוך 13

שמים בקערה גדולה את כל החומרים לבצק, מלבד המים, האגוזים והאורגנו. חשוב להקפיד שהמלח לא ייגע בשמרים לפני תחילת הלישה (אחרי שהכול מתערבב, אין זה משנה).

לחם עם אגוזים

שלב 2 מתוך 13

יוצקים לקערה מים פושרים בהדרגה ומתחילים ללוש. כמות המים מספיקה כאשר כל הבצק מתאחד והוא לא דביק. מצב זה תלוי בגורמים רבים ולכן כמות המים לא מדויקת.

לחם עם אגוזים

שלב 3 מתוך 13

מכסים את הקערה במגבת מטבח נקייה ומניחים לבצק להכפיל את נפחו, כשעתיים שלוש.

לחם עם אגוזים

שלב 4 מתוך 13

לשים קלות את הבצק המותפח כדי להוציא ממנו בועות אוויר.

לחם עם אגוזים

שלב 5 מתוך 13

מוסיפים לבצק את אגוזי המלך ואת האורגנו, ולשים כדי לערבב. מרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה משומן.

לחם עם אגוזים

שלב 6 מתוך 13

מגלגלים מהבצק כדורים קטנים בידיים, בקוטר כ-5-4 ס"מ, ומניחים את הכדורים על התבנית כשהם צמודים זה לזה במעגלים.

לחם עם אגוזים

שלב 7 מתוך 13

כך נוצר עיגול מלא גדול, עשוי כולו מעיגולים קטנים. למעשה, מתקבלת כיכר לחם בקוטר 30 ס"מ, העשויה מלחמניות קטנות.

לחם עם אגוזים

שלב 8 מתוך 13

לא צריך להדק את הכדורים, הם מתהדקים מהתפיחה. מורחים מעט שמן זית מעל ומפזרים מלח גס במעגלים.

לחם עם אגוזים

שלב 9 מתוך 13

במעגלים קטנים יותר מפזרים קצח, זעתר, ואפשר גם זרעי שומשום. מכסים שוב במגבת ומניחים לשעה בערך.

לחם עם אגוזים

שלב 10 מתוך 13

אופים אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני-גבוה (180-200 מעלות) במשך כ-30-40 דקות. מוציאים את הכיכר מהתנור כאשר היא מזהיבה מעט.

לחם עם אגוזים

שלב 11 מתוך 13

אפשר ליצור כיכר גדולה עגולה במקום להכין לחמניות קטנות. או לחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים ולשים אותם בתבניות חד-פעמיות מוארכות, משומנות במעט שמן זית.

לחם עם אגוזים

שלב 12 מתוך 13

אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני-גבוה (180-200 מעלות) כ-50-40 דקות. עד שהבצק מזהיב ומקבל מעטפת פריכה ואפויה היטב. נועצים קיסם עץ. אם הקיסם יוצא יבש, הלחם מוכן.

לחם עם אגוזים

שלב 13 מתוך 13

מגישים פושר, עם חמאה מתובלת. ניתן להמיר את השמרים היבשים ב-50 גרם שמרים לחים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון)

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • מקור הסיבים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני
  • לחם בירה והפתעות

    לחם בירה והפתעות

    50 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים