דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לפתן פירות יבשים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לפתן פירות יבשים

לפתן פירות יבשים

(0)
40 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: קרן גליה
הגיע הזמו לחזור לימים שסיימנו ארוחה בלפתן מרענן, בריא וטבעי. מצוין כקינוח פרווה לארוחות בשריות

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
5 
שזיפים מיובשים או לפי הטעם
7 
משמש מיובש או לפי הטעם
0.25  כוס
צימוקים או לפי הטעם
0.5  חבילה
סירופ דובדבנים חמוצים או לפי הטעם
4  כפות
פירות יבשים או לפי הטעם
2 
תפוח עץ חתוכים לקוביות
1  חבילה
ג'לי פטל 85 גרם אסם
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

40 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים את כל הפירות היבשים והתפוחים בסיר ויוצקים מים, כ-2 ס"מ מעל הפירות. מוסיפים סוכר ומערבבים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מבשלים בערך חצי שעה עד שהפירות רכים.
  • שלב 3

    10 דקות
    מוסיפים ג'לי, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות תוך ערבוב.
  • שלב 4

    0 דקות
    טועמים רמת מתיקות, ואם יש צורך מוסיפים מעט סוכר (הלפתן לא צריך להיות מתוק מדי).
  • שלב 5

    0 דקות
    מצננים לטמפ' החדר, מכסים ומעבירים למקרר לכמה שעות. יוצא מעדן ומרווה מאוד לאחר ארוחת החג.
לפתן פירות יבשים

שלב 1 מתוך 5

שמים את כל הפירות היבשים והתפוחים בסיר ויוצקים מים, כ-2 ס"מ מעל הפירות. מוסיפים סוכר ומערבבים.

לפתן פירות יבשים

שלב 2 מתוך 5

מבשלים בערך חצי שעה עד שהפירות רכים.

לפתן פירות יבשים

שלב 3 מתוך 5

מוסיפים ג'לי, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות תוך ערבוב.

לפתן פירות יבשים

שלב 4 מתוך 5

טועמים רמת מתיקות, ואם יש צורך מוסיפים מעט סוכר (הלפתן לא צריך להיות מתוק מדי).

לפתן פירות יבשים

שלב 5 מתוך 5

מצננים לטמפ' החדר, מכסים ומעבירים למקרר לכמה שעות. יוצא מעדן ומרווה מאוד לאחר ארוחת החג.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לפתן אגסים ביין אדום וקינמון

    לפתן אגסים ביין אדום וקינמון

    30 דקות קל
  • לפתן חבושים

    לפתן חבושים

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים