דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מחללה - לפת כבושה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מחללה - לפת כבושה

מחללה - לפת כבושה

(0)
15 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: שרית פשה
תוצרת עיראק: חמוצי לפת ביתיים נהדרים, בצבע ורוד משגע. מגישים במרכז שולחן בארוחת החג ובכלל

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
לפת קטנות, קלופות וחתוכות לפרוסות
1  עלה
סלרי (גם גבעול)
4  שיני
שום
1 
סלק קטן קלוף ופרוס
6  כפות
מלח
4.5  כוסות
מים
1.5  כוסות
חומץ מומלץ חומץ בן-יין לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

15 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    חשוב לבחור לפתות קטנות. מקלפים, רוחצים ופורסים.
  • שלב 2

    0 דקות
    ממלאים צנצנת זכוכית נקייה בשכבות לסירוגין של לפת, סלק, שום ועלי סלרי.
  • שלב 3

    0 דקות
    הכנת התחמיץ: מחממים מים (אין צורך להרתיח) וממיסים בהם תוך ערבוב את המלח. מוסיפים את החומץ.
  • שלב 4

    0 דקות
    יוצקים התחמיץ על הלפתות, עד שהכל מכוסה ועוד קצת.
  • שלב 5

    0 דקות
    סוגרים את צנצנת הזכוכית עם מכסה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מניחים במקום חמים, ליד חלון עם שמש, למשל.
  • שלב 7

    0 דקות
    הלפת מוכנה לאחר 7-10 ימים. בתיאבון!
מחללה - לפת כבושה

שלב 1 מתוך 7

חשוב לבחור לפתות קטנות. מקלפים, רוחצים ופורסים.

מחללה - לפת כבושה

שלב 2 מתוך 7

ממלאים צנצנת זכוכית נקייה בשכבות לסירוגין של לפת, סלק, שום ועלי סלרי.

מחללה - לפת כבושה

שלב 3 מתוך 7

הכנת התחמיץ: מחממים מים (אין צורך להרתיח) וממיסים בהם תוך ערבוב את המלח. מוסיפים את החומץ.

מחללה - לפת כבושה

שלב 4 מתוך 7

יוצקים התחמיץ על הלפתות, עד שהכל מכוסה ועוד קצת.

מחללה - לפת כבושה

שלב 5 מתוך 7

סוגרים את צנצנת הזכוכית עם מכסה.

מחללה - לפת כבושה

שלב 6 מתוך 7

מניחים במקום חמים, ליד חלון עם שמש, למשל.

מחללה - לפת כבושה

שלב 7 מתוך 7

הלפת מוכנה לאחר 7-10 ימים. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • טאפסים
  • דל סוכר
  • מתאבנים
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • ארוחת בוקר
  • מנה ראשונה
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור הסיבים
  • אוכל טבעוני
  • עשיר בסיבים תזונתיים
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים