דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מאפינס תמרים ואגוזים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מאפינס תמרים ואגוזים

מאפינס תמרים ואגוזים

(0)
50 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מתכון עם הרבה אופציות לשינויים והחלפות שתקבלו את המאפינס הכי טעים שיכול להיות.

רכיבים

מנות 24

המתכון הזה נוצר עבור 24 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
ביצה
1.33  כוסות
סוכר לבן
150  גרם
חמאה רכה
1  כפית
תמצית וניל
2  כפות
כוהל 95%
2  כפות
סילאן
2  כפות
סוכריות, חרוב, לא ממותק
2.67  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
1  כף
אבקת חרובים
1  כף
קקאו
0.5  כפית
מלח
1  כוס
מים פושרים
1  כוס
אגוזי מלך קצוצים
300  גרם
תמר מגולענים וחתוכים קטן לקוביות
2 
תפוח עץ בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות(1 כוס דחוסה, קוביות תפוחים)
6  כפות
סוכר לבן
2  כפות
קקאו
3  כפות
מים
0.5  כפית
תמצית וניל
50  גרם
מרגרינה רכה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

50 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום בינוני.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכינים תבנית שקעים משומנת ומקומחת (תבנית בגודל של רבע כוס).
  • שלב 3

    0 דקות
    בקערת המערבל טורפים ביצים, סוכר, סילאן וחמאה, ומוסיפים וניל וליקר.
  • שלב 4

    0 דקות
    מערבבים קמח, מלח, אבקת חרובים/קקאו, מוסיפים לתערובת ולסירוגין מים פושרים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מערבבים עד אחידות ומוסיפים את התמרים, תפוחים ואגוזים, ומערבבים שוב לפיזור אחיד.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחלקים מהתערובת בין שקעי התבנית ומקשטים בחצי אגוז. (גובה המסה עד 2/3 מגובה התבנית)
  • שלב 7

    0 דקות
    מכניסים לתנור ואופים במשך כ-15 דק', עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  • שלב 8

    0 דקות
    בינתיים כשהמאפינס נאפים, מכינים את הזיגוג: בקלחת קטנה מערבבים סוכר, אבקת חרובים/אבקת קקאו ומים, ומחממים על אש קטנה עד להמסת הסוכר.
  • שלב 9

    0 דקות
    מסירים מהאש ומוסיפים את המרגרינה, מערבבים עד שנמס.
  • שלב 10

    0 דקות
    כשהמאפינס יוצאים מהתנור מורחים על כל אחד מהם מהזיגוג בעזרת מברשת.
  • שלב 11

    0 דקות
    אפשר לקשט כל אחד באגוז.
  • שלב 12

    0 דקות
    מצננים ומגישים לצד כוס קפה. שומרים בכלי סגור מחוץ למקרר (אם חם מאוד שומרים בקירור ומחממים מעט לפני ההגשה)
  • שלב 13

    1 דקות
    ניתן לבצע המרות ברכיבים - את החמאה להחליף במרגרינה, את הסילאן בדבש חרובים, את הקמח בקמח מחיטה מלאה ואת הקקאו באבקת חרובים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מאפינס תמרים ואגוזים

שלב 1 מתוך 13

מחממים את התנור לחום בינוני.

מאפינס תמרים ואגוזים

שלב 2 מתוך 13

מכינים תבנית שקעים משומנת ומקומחת (תבנית בגודל של רבע כוס).

מאפינס תמרים ואגוזים

שלב 3 מתוך 13

בקערת המערבל טורפים ביצים, סוכר, סילאן וחמאה, ומוסיפים וניל וליקר.

מאפינס תמרים ואגוזים

שלב 4 מתוך 13

מערבבים קמח, מלח, אבקת חרובים/קקאו, מוסיפים לתערובת ולסירוגין מים פושרים.

מאפינס תמרים ואגוזים

שלב 5 מתוך 13

מערבבים עד אחידות ומוסיפים את התמרים, תפוחים ואגוזים, ומערבבים שוב לפיזור אחיד.

מאפינס תמרים ואגוזים

שלב 6 מתוך 13

מחלקים מהתערובת בין שקעי התבנית ומקשטים בחצי אגוז. (גובה המסה עד 2/3 מגובה התבנית)

מאפינס תמרים ואגוזים

שלב 7 מתוך 13

מכניסים לתנור ואופים במשך כ-15 דק', עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.

מאפינס תמרים ואגוזים

שלב 8 מתוך 13

בינתיים כשהמאפינס נאפים, מכינים את הזיגוג: בקלחת קטנה מערבבים סוכר, אבקת חרובים/אבקת קקאו ומים, ומחממים על אש קטנה עד להמסת הסוכר.

מאפינס תמרים ואגוזים

שלב 9 מתוך 13

מסירים מהאש ומוסיפים את המרגרינה, מערבבים עד שנמס.

מאפינס תמרים ואגוזים

שלב 10 מתוך 13

כשהמאפינס יוצאים מהתנור מורחים על כל אחד מהם מהזיגוג בעזרת מברשת.

מאפינס תמרים ואגוזים

שלב 11 מתוך 13

אפשר לקשט כל אחד באגוז.

מאפינס תמרים ואגוזים

שלב 12 מתוך 13

מצננים ומגישים לצד כוס קפה. שומרים בכלי סגור מחוץ למקרר (אם חם מאוד שומרים בקירור ומחממים מעט לפני ההגשה)

מאפינס תמרים ואגוזים

שלב 13 מתוך 13

ניתן לבצע המרות ברכיבים - את החמאה להחליף במרגרינה, את הסילאן בדבש חרובים, את הקמח בקמח מחיטה מלאה ואת הקקאו באבקת חרובים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מאפינס מלוח עם תוספות משדרגות

    מאפינס מלוח עם תוספות משדרגות

    45 דקות קל
  • מאפינס ללא סוכר

    מאפינס ללא סוכר

    30 דקות קל
  • מאפינס תירס

    מאפינס תירס

    50 דקות בינוני
  • מאפינס עם קינואה ותרד

    מאפינס עם קינואה ותרד

    40 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים