דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מעודה - פשטידה מרוקאית מסורתית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מעודה - פשטידה מרוקאית מסורתית

מעודה - פשטידה מרוקאית מסורתית

(0)
50 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: קרן גליה
חמים, טעים ומטריף את החושים - בתאבון!

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
ביצה טריות
2 
ביצה קשות
3 
תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
0.5  פחית
פטריות חתוכות
0.5  פחית
אפונה וגזר
1  כפית
מיץ לימון
1  כף
מרק טעם עוף ר.טבעיים
0  לפי הטעם
מלח
1  כף
כורכום
1  שקית
אבקת אפייה
5  כפות
שמן קנולה
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

50 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    את תפוחי האדמה מועכים לפירה, ומבליעים בתוכו ביצה אחר ביצה. מוסיפים את התבלינים ואת השימורים (ניתן להשתמש גם ב-2 כפות אפונה קפואה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).
  • שלב 2

    0 דקות
    חותכים את הביצים הקשות לקוביות, ומערבים הכל יחד. מוסיפים את אבקת האפיה ו-2 כפות שמן לבלילה (הבלילה מעט נוזלית וסמיכה).
  • שלב 3

    0 דקות
    בסיר של ג'חנון שמים 3 כפות שמן, ומחממים עד שנוצרות בועות קטנות. מוזגים מעל את הבלילה ומיישרים. מבשלים על אש גבוהה למשך 3 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    כשמתחיל להיווצר קרום חום שזוף סביב הבלילה מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מעבירים להמשך אפיה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהבלילה מתייצבת ומשחימה מעט. ניתן לבדוק על ידי הנעה קלה של הסיר, ואם הבלילה עדיין לא יציבה להמשיך לאפות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוציאים מהתנור ומניחים מעט להתקרר. לוקחים צלחת הגשה ומכסים איתה את הסיר. הופכים את הסיר כך שהפשטידה מוגשת ישירות על הצלחת.
מעודה - פשטידה מרוקאית מסורתית

שלב 1 מתוך 6

את תפוחי האדמה מועכים לפירה, ומבליעים בתוכו ביצה אחר ביצה. מוסיפים את התבלינים ואת השימורים (ניתן להשתמש גם ב-2 כפות אפונה קפואה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).

מעודה - פשטידה מרוקאית מסורתית

שלב 2 מתוך 6

חותכים את הביצים הקשות לקוביות, ומערבים הכל יחד. מוסיפים את אבקת האפיה ו-2 כפות שמן לבלילה (הבלילה מעט נוזלית וסמיכה).

מעודה - פשטידה מרוקאית מסורתית

שלב 3 מתוך 6

בסיר של ג'חנון שמים 3 כפות שמן, ומחממים עד שנוצרות בועות קטנות. מוזגים מעל את הבלילה ומיישרים. מבשלים על אש גבוהה למשך 3 דקות.

מעודה - פשטידה מרוקאית מסורתית

שלב 4 מתוך 6

כשמתחיל להיווצר קרום חום שזוף סביב הבלילה מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

מעודה - פשטידה מרוקאית מסורתית

שלב 5 מתוך 6

מעבירים להמשך אפיה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהבלילה מתייצבת ומשחימה מעט. ניתן לבדוק על ידי הנעה קלה של הסיר, ואם הבלילה עדיין לא יציבה להמשיך לאפות.

מעודה - פשטידה מרוקאית מסורתית

שלב 6 מתוך 6

מוציאים מהתנור ומניחים מעט להתקרר. לוקחים צלחת הגשה ומכסים איתה את הסיר. הופכים את הסיר כך שהפשטידה מוגשת ישירות על הצלחת.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בראנץ'
  • תוספות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אוכל מרוקאי
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • פשטידות וקישים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מעודה של רינה אבישר

    מעודה של רינה אבישר

    בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים