דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מעורב בבצק עלים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מעורב בבצק עלים

מעורב בבצק עלים

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: קרן גליה
מכירים בורקס בשר? מכירים מעורב ירושלמי? ניחשתם נכון - מתכון למעורב מהביל וחריף בתוך בצק בורקס

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
בצק עלים
300  גרם
חלקי פנים: קורקבנים, כבדים, לבבות
300  גרם
חלקי פנים: קורקבנים, כבדים, לבבות לנקות ולחתוך לחצי
300  גרם
כבד עוף לחתוך לריבועים
1 
בצל גדול, קצוץ
1  זר
פטרוזיליה
0  לפי הטעם
מלח
1  כפית
כמון טחון
3  כוסות
שמן קנולה
1 
ביצה למריחה
1  כף
שומשום לקישוט
0.5  פחית
פטריות שמפיניון
1 
בצל קצוץ
0  לפי הטעם
פלפל
2  כפות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
0.5  כוס
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    לטגן את הבצל להשחמה קלה, להוסיף את הלבבות תוך כדי ערבוב.
  • שלב 2

    0 דקות
    אחרי חמש דקות, להוסיף את הטחולים והכבד ולהמשיך לערבב על אש בינונית עד שמשנים צבע.
  • שלב 3

    1 דקות
    להוסיף את התבלינים ואת הירק (ניתן להמיר את הפטרוזיליה בכוסברה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון)ולערבב מידי פעם שלא יישרף. אם אין נוזלים אפשר להוסיף מעט מים.
  • שלב 4

    10 דקות
    אחרי כ- 10 דקות, כשהמעורב מוכן, להוריד מהאש ולהניח להצטננות.
  • שלב 5

    0 דקות
    לקחת מלבן בצק עלים, למלא בשליש העליון מתערובת המעורב, לסגור בצדדים ולגלגל.
  • שלב 6

    0 דקות
    לשים בתבנית עם נייר אפיה, למרוח ביצה ולפזר שומשום.
  • שלב 7

    0 דקות
    לסמן חיתוך אלכסוני, ולאפות בחום בינוני כחצי שעה או עד שמזהיב.
  • שלב 8

    0 דקות
    לרדד עלה בצק עלים ולחתוך למלבנים.
  • שלב 9

    0 דקות
    לשים מהמלית, לסגור בצדדים ולקפל פעמיים. לכופף לצורת פרסה.
  • שלב 10

    0 דקות
    להניח בתבנית עם נייר אפיה, להבריש בביצה ולפזר שומשום.
  • שלב 11

    0 דקות
    אפשר להכין בכל צורה שרןצים כמו מלבנים,משולשים ועוד.
  • שלב 12

    0 דקות
    לאפות בחום בינוני עד שיזהיב.
  • שלב 13

    0 דקות
    מערבבים קמח ומים עד שאין יותר גושים.
  • שלב 14

    0 דקות
    לטגן את הבצל, להוסיף את הפטריות ולערבב,
  • שלב 15

    0 דקות
    אחרי כמה דקות להוסיף 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
  • שלב 16

    0 דקות
    להוסיף תבלינים ולאחר מכן, בהדרגה, את הרביכה. לערבב כל הזמן.
מעורב בבצק עלים

שלב 1 מתוך 16

לטגן את הבצל להשחמה קלה, להוסיף את הלבבות תוך כדי ערבוב.

מעורב בבצק עלים

שלב 2 מתוך 16

אחרי חמש דקות, להוסיף את הטחולים והכבד ולהמשיך לערבב על אש בינונית עד שמשנים צבע.

מעורב בבצק עלים

שלב 3 מתוך 16

להוסיף את התבלינים ואת הירק (ניתן להמיר את הפטרוזיליה בכוסברה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון)ולערבב מידי פעם שלא יישרף. אם אין נוזלים אפשר להוסיף מעט מים.

מעורב בבצק עלים

שלב 4 מתוך 16

אחרי כ- 10 דקות, כשהמעורב מוכן, להוריד מהאש ולהניח להצטננות.

מעורב בבצק עלים

שלב 5 מתוך 16

לקחת מלבן בצק עלים, למלא בשליש העליון מתערובת המעורב, לסגור בצדדים ולגלגל.

מעורב בבצק עלים

שלב 6 מתוך 16

לשים בתבנית עם נייר אפיה, למרוח ביצה ולפזר שומשום.

מעורב בבצק עלים

שלב 7 מתוך 16

לסמן חיתוך אלכסוני, ולאפות בחום בינוני כחצי שעה או עד שמזהיב.

מעורב בבצק עלים

שלב 8 מתוך 16

לרדד עלה בצק עלים ולחתוך למלבנים.

מעורב בבצק עלים

שלב 9 מתוך 16

לשים מהמלית, לסגור בצדדים ולקפל פעמיים. לכופף לצורת פרסה.

מעורב בבצק עלים

שלב 10 מתוך 16

להניח בתבנית עם נייר אפיה, להבריש בביצה ולפזר שומשום.

מעורב בבצק עלים

שלב 11 מתוך 16

אפשר להכין בכל צורה שרןצים כמו מלבנים,משולשים ועוד.

מעורב בבצק עלים

שלב 12 מתוך 16

לאפות בחום בינוני עד שיזהיב.

מעורב בבצק עלים

שלב 13 מתוך 16

מערבבים קמח ומים עד שאין יותר גושים.

מעורב בבצק עלים

שלב 14 מתוך 16

לטגן את הבצל, להוסיף את הפטריות ולערבב,

מעורב בבצק עלים

שלב 15 מתוך 16

אחרי כמה דקות להוסיף 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה.

מעורב בבצק עלים

שלב 16 מתוך 16

להוסיף תבלינים ולאחר מכן, בהדרגה, את הרביכה. לערבב כל הזמן.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אוכל טורקי
  • אחר הצהריים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פסטה מעורב ירושלמי מ-5 מרכיבים בלבד!

    פסטה מעורב ירושלמי מ-5 מרכיבים בלבד!

    30 דקות קל
  • מעורב ירושלמי

    מעורב ירושלמי

    40 דקות בינוני
  • סלט כרוב מעורב

    סלט כרוב מעורב

    15 דקות קל
  • מעורב ירושלמי

    מעורב ירושלמי

    25 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים