דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
נתחי שפונדרה ברוטב ברביקיו עם פירה ובצל מטוגן
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. נתחי שפונדרה ברוטב ברביקיו עם פירה ובצל מטוגן

נתחי שפונדרה ברוטב ברביקיו עם פירה ובצל מטוגן

(0)
300 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: ירון צחר
נתחי בשר אסאדו צלויים, מוגשים על מצע פירה וברוקולי חלוט. מנה עיקרית מושלמת לארוחה חגיגית ומושקעת במיוחד

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  קילוגרם
שפונדרה
1  כוס
סילאן
1  כוס
קטשופ 750 גרם אסם
1  כפית
זרעי כוסברה כתושים
1  כפית
פלפל שחור
1  כפית
הל טחון טחון
0.5  כפית
קינמון טחון
1  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
1  כפית
ג'ינג'ר קצוץ
1  כף
כוסברה קצוצים דק
0.25  כוס
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל
0.5 
לימון סחוט
4 
תפוח אדמה
1 
בצל חצוי ופרוס לפרוסות
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור
100  גרם
ברוקולי חלוטים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

300 דקות
  • שלב 1

    30 דקות
    בסיר קטן מבשלים סילאן, קטשופ, סויה, לימון, פטרוזיליה, ג'ינג'ר ותבלינים ומביאים לרתיחה בלהבה גבוהה. מחלישים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כ-30 דקות. מסננים את הרוטב, ומעבירים לקערית.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • שלב 3

    180 דקות
    מניחים את הצלעות בתבנית ויוצקים מעליהן את הרוטב. מכסים את התבנית בנייר אפייה וברדיד אלומיניום, ומכניסים לתנור האפייה למשך כ- 180 דקות.
  • שלב 4

    30 דקות
    בודקים את רכות הבשר, במידה ועדיין לא רך מספיק, להמשיך לבשל במשך כ-30 דקות נוספות.
  • שלב 5

    0 דקות
    להכנת הפירה: להכניס את תפוחי האדמה לסיר בישול. למלא שלושת רבעי גובה הסיר במים. להוסיף כף מלח, ולהביא לרתיחה. להחליש את הלהבה ולכסות את הסיר במכסה. לבשל עד שתפוחי האדמה יתרככו.
  • שלב 6

    0 דקות
    לבדוק בעזרת נעיצת מזלג בתפוח האדמה. אם המזלג ננעץ בקלות, להוריד את הסיר מהכיריים. לשמור בצד כוס עם מי הבישול של תפוחי האדמה ולהניח לתפוחי האדמה להצטנן.
  • שלב 7

    0 דקות
    לקלף את תפוחי האדמה המצוננים ולהניח בקערה. לקערת תפוחי האדמה מעט ממי הבישול שבכוס, להתחיל למעוך. מדי פעם להוסיף מים מהכוס עד שנגיע לרמת הרכות שאנו אוהבים.
  • שלב 8

    0 דקות
    להכנת הבצל המטוגן: מוסיפים את פרוסות הבצל למחבת עם שמן חם. מטגנים את הבצל, תוך כדי ערבוב, עד שהופך למעט זהוב. מפזרים קורט מלח מעל הבצל המטוגן, ומוציאים את הבצל מהמחבת. מסננים, ומניחים בקערית.
  • שלב 9

    0 דקות
    אופן ההגשה: מניחים את הפירה במרכז הצלחת. מניחים נתח הבשר ליד הפירה, ומעטרים עם 2-3 פרחי ברוקולי חלוטים.
נתחי שפונדרה ברוטב ברביקיו עם פירה ובצל מטוגן

שלב 1 מתוך 9

בסיר קטן מבשלים סילאן, קטשופ, סויה, לימון, פטרוזיליה, ג'ינג'ר ותבלינים ומביאים לרתיחה בלהבה גבוהה. מחלישים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כ-30 דקות. מסננים את הרוטב, ומעבירים לקערית.

נתחי שפונדרה ברוטב ברביקיו עם פירה ובצל מטוגן

שלב 2 מתוך 9

מחממים תנור ל-170 מעלות.

נתחי שפונדרה ברוטב ברביקיו עם פירה ובצל מטוגן

שלב 3 מתוך 9

מניחים את הצלעות בתבנית ויוצקים מעליהן את הרוטב. מכסים את התבנית בנייר אפייה וברדיד אלומיניום, ומכניסים לתנור האפייה למשך כ- 180 דקות.

נתחי שפונדרה ברוטב ברביקיו עם פירה ובצל מטוגן

שלב 4 מתוך 9

בודקים את רכות הבשר, במידה ועדיין לא רך מספיק, להמשיך לבשל במשך כ-30 דקות נוספות.

נתחי שפונדרה ברוטב ברביקיו עם פירה ובצל מטוגן

שלב 5 מתוך 9

להכנת הפירה: להכניס את תפוחי האדמה לסיר בישול. למלא שלושת רבעי גובה הסיר במים. להוסיף כף מלח, ולהביא לרתיחה. להחליש את הלהבה ולכסות את הסיר במכסה. לבשל עד שתפוחי האדמה יתרככו.

נתחי שפונדרה ברוטב ברביקיו עם פירה ובצל מטוגן

שלב 6 מתוך 9

לבדוק בעזרת נעיצת מזלג בתפוח האדמה. אם המזלג ננעץ בקלות, להוריד את הסיר מהכיריים. לשמור בצד כוס עם מי הבישול של תפוחי האדמה ולהניח לתפוחי האדמה להצטנן.

נתחי שפונדרה ברוטב ברביקיו עם פירה ובצל מטוגן

שלב 7 מתוך 9

לקלף את תפוחי האדמה המצוננים ולהניח בקערה. לקערת תפוחי האדמה מעט ממי הבישול שבכוס, להתחיל למעוך. מדי פעם להוסיף מים מהכוס עד שנגיע לרמת הרכות שאנו אוהבים.

נתחי שפונדרה ברוטב ברביקיו עם פירה ובצל מטוגן

שלב 8 מתוך 9

להכנת הבצל המטוגן: מוסיפים את פרוסות הבצל למחבת עם שמן חם. מטגנים את הבצל, תוך כדי ערבוב, עד שהופך למעט זהוב. מפזרים קורט מלח מעל הבצל המטוגן, ומוציאים את הבצל מהמחבת. מסננים, ומניחים בקערית.

נתחי שפונדרה ברוטב ברביקיו עם פירה ובצל מטוגן

שלב 9 מתוך 9

אופן ההגשה: מניחים את הפירה במרכז הצלחת. מניחים נתח הבשר ליד הפירה, ומעטרים עם 2-3 פרחי ברוקולי חלוטים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • נתחי סויה דמוי עוף טבעול מוקפצים עם תפוחי אדמה

    נתחי סויה דמוי עוף טבעול מוקפצים עם תפוחי אדמה

    30 דקות קל
  • נתחי סינטה צרובים

    נתחי סינטה צרובים

    10 דקות קל
  • מאפה פתיתים עם נתחי חזה עוף וירקות

    מאפה פתיתים עם נתחי חזה עוף וירקות

    80 דקות בינוני
  • נתחי פרגית אפויים בצ'ילי מתוק ובצל ירוק

    נתחי פרגית אפויים בצ'ילי מתוק ובצל ירוק

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים