ממליחים את פרוסות החציל ומניחים במסננת לחצי שעה על מנת שיגירו נוזלים.
שלב 2
0 דקות
בינתיים, מזהיבים את הבצלים בשליש כוס שמן בסיר גדול ורחב. כשהם זהובים מוסיפים את השום ומערבבים עוד כדקה. מוציאים בכף מחוררת לקערה.
שלב 3
0 דקות
מזהיבים היטב את כרעי העוף משני הצדדים בשמן שנותר בסיר. זהירות, זה ישפריץ. אפשר לכסות חלקית כדי להציל את הכיריים מנתזי השמן. כשהעוף זהוב מוציאים בכף מחוררת לקערה.
שלב 4
0 דקות
מוסיפים לשמן שבסיר עוד קצת שמן. שוטפים את פרוסות החציל ומנגבים היטב במגבת בד.
שלב 5
0 דקות
מטגנים את הפרוסות עד להשחמה משני הצדדים בשמן החם (זה יקרה בשתיים-שלוש נגלות, ויהיה צורך להוסיף עוד שמן במהלך הטיגון). מוציאים בכף מחוררת לקערה נפרדת מזו של העוף והבצל.
שלב 6
0 דקות
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. קולפים את הגזרים וחותכים לטבעות בעובי סנטימטר וחצי.
שלב 7
0 דקות
כשכל החצילים מטוגנים והוצאו לקערה, הסיר יהיה כמעט נקי משמן (החצילים שתו הכל). שמים בסיר את תפוחי האדמה והגזר ויוצקים מעל את מרק העוף. מפלפלים ומערבבים.
שלב 8
0 דקות
מסדרים מעל הירקות חצי מכמות הבצל והשום המטוגנים ומעל חצי מפרוסות החציל (רואים, בינתיים הן הפרישו שמן לקערה, ובו לא נשתמש).
שלב 9
0 דקות
מניחים מעל העוף את שארית הבצל ומעל את שארית החצילים. מכסים ומסחררים מעט (ובזהירות) את הסיר, כדי שמרק העוף שבתחתיתו "ירחץ" את כל המרכיבים.
שלב 10
0 דקות
מבשלים מכוסה על אש קטנה 90 דקות.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0