דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סופריטו עוף וחצילים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סופריטו עוף וחצילים

סופריטו עוף וחצילים

(1)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מתכון של גיל חובב לתבשיל המסורתי: סיר עמוס כרעי עוף, חצילים, גזרים ותפוחי אדמה

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  כוס
שמן זית
2 
בצל קלופים וחתוכים לשמיניות
8  שיני
שום קלופות וקצוצות גס
2 
פנים של חציל גדולים פרוסים לעיגולים בעובי 1.5 ס"מ
4 
עוף
2 
תפוח אדמה גדולים
3 
גזר גדולים
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל גרוס
1  כף
מרק טעם עוף ר.טבעיים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    ממליחים את פרוסות החציל ומניחים במסננת לחצי שעה על מנת שיגירו נוזלים.
  • שלב 2

    0 דקות
    בינתיים, מזהיבים את הבצלים בשליש כוס שמן בסיר גדול ורחב. כשהם זהובים מוסיפים את השום ומערבבים עוד כדקה. מוציאים בכף מחוררת לקערה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מזהיבים היטב את כרעי העוף משני הצדדים בשמן שנותר בסיר. זהירות, זה ישפריץ. אפשר לכסות חלקית כדי להציל את הכיריים מנתזי השמן. כשהעוף זהוב מוציאים בכף מחוררת לקערה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים לשמן שבסיר עוד קצת שמן. שוטפים את פרוסות החציל ומנגבים היטב במגבת בד.
  • שלב 5

    0 דקות
    מטגנים את הפרוסות עד להשחמה משני הצדדים בשמן החם (זה יקרה בשתיים-שלוש נגלות, ויהיה צורך להוסיף עוד שמן במהלך הטיגון). מוציאים בכף מחוררת לקערה נפרדת מזו של העוף והבצל.
  • שלב 6

    0 דקות
    קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. קולפים את הגזרים וחותכים לטבעות בעובי סנטימטר וחצי.
  • שלב 7

    0 דקות
    כשכל החצילים מטוגנים והוצאו לקערה, הסיר יהיה כמעט נקי משמן (החצילים שתו הכל). שמים בסיר את תפוחי האדמה והגזר ויוצקים מעל את מרק העוף. מפלפלים ומערבבים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מסדרים מעל הירקות חצי מכמות הבצל והשום המטוגנים ומעל חצי מפרוסות החציל (רואים, בינתיים הן הפרישו שמן לקערה, ובו לא נשתמש).
  • שלב 9

    0 דקות
    מניחים מעל העוף את שארית הבצל ומעל את שארית החצילים. מכסים ומסחררים מעט (ובזהירות) את הסיר, כדי שמרק העוף שבתחתיתו "ירחץ" את כל המרכיבים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מבשלים מכוסה על אש קטנה 90 דקות.
סופריטו עוף וחצילים

שלב 1 מתוך 10

ממליחים את פרוסות החציל ומניחים במסננת לחצי שעה על מנת שיגירו נוזלים.

סופריטו עוף וחצילים

שלב 2 מתוך 10

בינתיים, מזהיבים את הבצלים בשליש כוס שמן בסיר גדול ורחב. כשהם זהובים מוסיפים את השום ומערבבים עוד כדקה. מוציאים בכף מחוררת לקערה.

סופריטו עוף וחצילים

שלב 3 מתוך 10

מזהיבים היטב את כרעי העוף משני הצדדים בשמן שנותר בסיר. זהירות, זה ישפריץ. אפשר לכסות חלקית כדי להציל את הכיריים מנתזי השמן. כשהעוף זהוב מוציאים בכף מחוררת לקערה.

סופריטו עוף וחצילים

שלב 4 מתוך 10

מוסיפים לשמן שבסיר עוד קצת שמן. שוטפים את פרוסות החציל ומנגבים היטב במגבת בד.

סופריטו עוף וחצילים

שלב 5 מתוך 10

מטגנים את הפרוסות עד להשחמה משני הצדדים בשמן החם (זה יקרה בשתיים-שלוש נגלות, ויהיה צורך להוסיף עוד שמן במהלך הטיגון). מוציאים בכף מחוררת לקערה נפרדת מזו של העוף והבצל.

סופריטו עוף וחצילים

שלב 6 מתוך 10

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. קולפים את הגזרים וחותכים לטבעות בעובי סנטימטר וחצי.

סופריטו עוף וחצילים

שלב 7 מתוך 10

כשכל החצילים מטוגנים והוצאו לקערה, הסיר יהיה כמעט נקי משמן (החצילים שתו הכל). שמים בסיר את תפוחי האדמה והגזר ויוצקים מעל את מרק העוף. מפלפלים ומערבבים.

סופריטו עוף וחצילים

שלב 8 מתוך 10

מסדרים מעל הירקות חצי מכמות הבצל והשום המטוגנים ומעל חצי מפרוסות החציל (רואים, בינתיים הן הפרישו שמן לקערה, ובו לא נשתמש).

סופריטו עוף וחצילים

שלב 9 מתוך 10

מניחים מעל העוף את שארית הבצל ומעל את שארית החצילים. מכסים ומסחררים מעט (ובזהירות) את הסיר, כדי שמרק העוף שבתחתיתו "ירחץ" את כל המרכיבים.

סופריטו עוף וחצילים

שלב 10 מתוך 10

מבשלים מכוסה על אש קטנה 90 דקות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חורף
  • חגיגה
  • דל סוכר
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סופריטו עם בשר מעולה

    סופריטו עם בשר מעולה

    140 דקות בינוני
  • סופריטו

    סופריטו

    90 דקות קל
  • סופריטו

    סופריטו

    90 דקות בינוני
  • סופריטו יווני

    סופריטו יווני

    110 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים