דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגות שמרים אישיות במלית ממרח נוגט ואגוזים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגות שמרים אישיות במלית ממרח נוגט ואגוזים

עוגות שמרים אישיות במלית ממרח נוגט ואגוזים

(0)
210 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
ההשראה למתכון היא לחם תלישה (pull apart bread), אבל כאן מדובר במאפים אישיים. אפשר לשחק עם המליות ולהמיר את ממרח הנוגט בממרח אחר: שוקולד, לוטוס או חלבה

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
1  כפית
מלח
0.5  כוס
סוכר לבן
1 
ביצה
100  גרם
חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
1  כוס
חלב פושר
1  כוס
ממרח אגוזי לוז או כל ממרח אחר
1  כוס
אגוזים פקאן, אגוזי מלך, אגוזי לוז או פיסטוקים קצוצים גס
0.25  כוס
סוכר לבן
0.25  כוס
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

210 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    בקערת מיקסר מערבלים קלות קמח, מלח וסוכר. מוסיפים ביצה וקוביות חמאה ולשים לקבלת בצק פירורי.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות לקבלת בצק רך וחלק שנפרד מדפנות הקערה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומורחים אותו במעט שמן. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כ-90 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  • שלב 4

    0 דקות
    משמנים את תבנית השקעים בחמאה רכה.
  • שלב 5

    0 דקות
    ממלאים ומעצבים: חוצים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 30×40 ס"מ ועובי חצי ס"מ.
  • שלב 6

    0 דקות
    מורחים מחצית מהממרח על כל חלק בשכבה אחידה ומפזרים מעל אגוזים קצוצים. מחלקים כל מלבן בעזרת גלגלת של פיצה ל-6 רצועות שוות פחות או יותר. עורמים את הרצועות זו על גבי זו ומחלקים את מגדל הרצועות ל-6 חלקים שווים בעזרת סכין חדה. מכינים כך גם את המלבן השני.
  • שלב 7

    0 דקות
    מתפיחים ואופים: מניחים את ריבועי הבצק שהתקבלו בתבנית השקעים בצורה אנכית ומתפיחים 30 דקות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שלב 9

    0 דקות
    אופים כ-25 דקות עד שהמאפים תפוחים וזהובים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מברישים את העוגה בסירופ: בזמן שהעוגה בתנור מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים עוד 3 דקות.
  • שלב 11

    0 דקות
    מברישים את המאפים בסירופ בצאתם מהתנור. כשהמאפים מתקררים מעט מחלצים אותם מהשקעים.
  • שלב 12

    0 דקות
    שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד יומיים או מקפיאים ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.
עוגות שמרים אישיות במלית ממרח נוגט ואגוזים

שלב 1 מתוך 12

בקערת מיקסר מערבלים קלות קמח, מלח וסוכר. מוסיפים ביצה וקוביות חמאה ולשים לקבלת בצק פירורי.

עוגות שמרים אישיות במלית ממרח נוגט ואגוזים

שלב 2 מתוך 12

מוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות לקבלת בצק רך וחלק שנפרד מדפנות הקערה.

עוגות שמרים אישיות במלית ממרח נוגט ואגוזים

שלב 3 מתוך 12

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומורחים אותו במעט שמן. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כ-90 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

עוגות שמרים אישיות במלית ממרח נוגט ואגוזים

שלב 4 מתוך 12

משמנים את תבנית השקעים בחמאה רכה.

עוגות שמרים אישיות במלית ממרח נוגט ואגוזים

שלב 5 מתוך 12

ממלאים ומעצבים: חוצים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 30×40 ס"מ ועובי חצי ס"מ.

עוגות שמרים אישיות במלית ממרח נוגט ואגוזים

שלב 6 מתוך 12

מורחים מחצית מהממרח על כל חלק בשכבה אחידה ומפזרים מעל אגוזים קצוצים. מחלקים כל מלבן בעזרת גלגלת של פיצה ל-6 רצועות שוות פחות או יותר. עורמים את הרצועות זו על גבי זו ומחלקים את מגדל הרצועות ל-6 חלקים שווים בעזרת סכין חדה. מכינים כך גם את המלבן השני.

עוגות שמרים אישיות במלית ממרח נוגט ואגוזים

שלב 7 מתוך 12

מתפיחים ואופים: מניחים את ריבועי הבצק שהתקבלו בתבנית השקעים בצורה אנכית ומתפיחים 30 דקות.

עוגות שמרים אישיות במלית ממרח נוגט ואגוזים

שלב 8 מתוך 12

מחממים תנור ל-180 מעלות.

עוגות שמרים אישיות במלית ממרח נוגט ואגוזים

שלב 9 מתוך 12

אופים כ-25 דקות עד שהמאפים תפוחים וזהובים.

עוגות שמרים אישיות במלית ממרח נוגט ואגוזים

שלב 10 מתוך 12

מברישים את העוגה בסירופ: בזמן שהעוגה בתנור מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים עוד 3 דקות.

עוגות שמרים אישיות במלית ממרח נוגט ואגוזים

שלב 11 מתוך 12

מברישים את המאפים בסירופ בצאתם מהתנור. כשהמאפים מתקררים מעט מחלצים אותם מהשקעים.

עוגות שמרים אישיות במלית ממרח נוגט ואגוזים

שלב 12 מתוך 12

שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד יומיים או מקפיאים ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • בצק מתוק לעוגות ותחתיות של עוגה

    בצק מתוק לעוגות ותחתיות של עוגה

    15 דקות בינוני
  • סירופ סוכר לעוגות ועוגיות

    סירופ סוכר לעוגות ועוגיות

    65 דקות קל
  • ציפוי סוכר לעוגות/עוגיות

    ציפוי סוכר לעוגות/עוגיות

    5 דקות בינוני
  • עוגות דבש אישיות עם אגוזים

    עוגות דבש אישיות עם אגוזים

    45 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים