דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עיג'ה (חביתה עם תפוחי אדמה)
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עיג'ה (חביתה עם תפוחי אדמה)

עיג'ה (חביתה עם תפוחי אדמה)

(1)
40 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
גיל חובב מטגן את הע'יגה העיראקית - חביתה גדולה ומשותפת לכל המשפחה
קנה עכשיו

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
תפוח אדמה
1 
בצל
0.5  כוס
פטרוזיליה
0.5  כוס
כוסברה
3 
ביצה
1  קורט
מלח
1  כפית
פלפל שחור
0.5  כוס
שמן קנולה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

40 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    קוצצים דק את הבצל. מחממים מחבת טפלון גדולה ויוצקים לתוכה שמן כך שכל התחתית תתכסה בשכבה בעומק 2-3 מ"מ. נותנים לשמן להתחמם ואז מזהיבים בו את הבצל.
  • שלב 2

    0 דקות
    בינתיים מקלפים ומגרדים גס את תפוחי האדמה.
  • שלב 3

    0 דקות
    כשהבצל הזהיב, מוסיפים את תפוחי האדמה המגוררים למחבת ומטגנים אגב ערבוב כשלוש דקות. אם נראה שהתערובת נדבקת מוסיפים מעט שמן.
  • שלב 4

    0 דקות
    טורפים את הביצים, העשבים והתבלינים. יוצקים לתוך המחבת ומשטחים כך שתתקבל מעין פשטידה דקה. אין מערבבים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מטגנים על אש בינונית עד שהעיג'ה מתייצבת.
  • שלב 6

    0 דקות
    משחררים את העיג'ה מהתחתית והדפנות בעזרת מרית או סכין ארוכה. מחליקים לצלחת שטוחה, הופכים את המחבת מעל והופכים את העיג'ה בחזרה למחבת כך שצד הלא מטוגן פונה עכשיו כלפי מטה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מטגנים עוד חמש דקות עד שהעיג'ה שחומה משני הצדדים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחליקים לצלחת שטוחה, פורסים למשולשים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
  • שלב 9

    0 דקות
    העיג'ה נהדרת גם בכריכים.
עיג'ה (חביתה עם תפוחי אדמה)

שלב 1 מתוך 9

קוצצים דק את הבצל. מחממים מחבת טפלון גדולה ויוצקים לתוכה שמן כך שכל התחתית תתכסה בשכבה בעומק 2-3 מ"מ. נותנים לשמן להתחמם ואז מזהיבים בו את הבצל.

עיג'ה (חביתה עם תפוחי אדמה)

שלב 2 מתוך 9

בינתיים מקלפים ומגרדים גס את תפוחי האדמה.

עיג'ה (חביתה עם תפוחי אדמה)

שלב 3 מתוך 9

כשהבצל הזהיב, מוסיפים את תפוחי האדמה המגוררים למחבת ומטגנים אגב ערבוב כשלוש דקות. אם נראה שהתערובת נדבקת מוסיפים מעט שמן.

עיג'ה (חביתה עם תפוחי אדמה)

שלב 4 מתוך 9

טורפים את הביצים, העשבים והתבלינים. יוצקים לתוך המחבת ומשטחים כך שתתקבל מעין פשטידה דקה. אין מערבבים.

עיג'ה (חביתה עם תפוחי אדמה)

שלב 5 מתוך 9

מטגנים על אש בינונית עד שהעיג'ה מתייצבת.

עיג'ה (חביתה עם תפוחי אדמה)

שלב 6 מתוך 9

משחררים את העיג'ה מהתחתית והדפנות בעזרת מרית או סכין ארוכה. מחליקים לצלחת שטוחה, הופכים את המחבת מעל והופכים את העיג'ה בחזרה למחבת כך שצד הלא מטוגן פונה עכשיו כלפי מטה.

עיג'ה (חביתה עם תפוחי אדמה)

שלב 7 מתוך 9

מטגנים עוד חמש דקות עד שהעיג'ה שחומה משני הצדדים.

עיג'ה (חביתה עם תפוחי אדמה)

שלב 8 מתוך 9

מחליקים לצלחת שטוחה, פורסים למשולשים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

עיג'ה (חביתה עם תפוחי אדמה)

שלב 9 מתוך 9

העיג'ה נהדרת גם בכריכים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עיג'ה מקורי וטעים להפליא...

    עיג'ה מקורי וטעים להפליא...

    50 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים