המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קוצצים דק את הבצל. מחממים מחבת טפלון גדולה ויוצקים לתוכה שמן כך שכל התחתית תתכסה בשכבה בעומק 2-3 מ"מ. נותנים לשמן להתחמם ואז מזהיבים בו את הבצל.
בינתיים מקלפים ומגרדים גס את תפוחי האדמה.
כשהבצל הזהיב, מוסיפים את תפוחי האדמה המגוררים למחבת ומטגנים אגב ערבוב כשלוש דקות. אם נראה שהתערובת נדבקת מוסיפים מעט שמן.
טורפים את הביצים, העשבים והתבלינים. יוצקים לתוך המחבת ומשטחים כך שתתקבל מעין פשטידה דקה. אין מערבבים.
מטגנים על אש בינונית עד שהעיג'ה מתייצבת.
משחררים את העיג'ה מהתחתית והדפנות בעזרת מרית או סכין ארוכה. מחליקים לצלחת שטוחה, הופכים את המחבת מעל והופכים את העיג'ה בחזרה למחבת כך שצד הלא מטוגן פונה עכשיו כלפי מטה.
מטגנים עוד חמש דקות עד שהעיג'ה שחומה משני הצדדים.
מחליקים לצלחת שטוחה, פורסים למשולשים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
העיג'ה נהדרת גם בכריכים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0