דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עלי גפן ממולאים בפריקה או בורגול
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עלי גפן ממולאים בפריקה או בורגול

עלי גפן ממולאים בפריקה או בורגול

(0)
75 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מתכון של גיל חובב לממולאים הכי ממכרים במילוי קצת שונה

רכיבים

מנות 30

המתכון הזה נוצר עבור 30 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
30 
עלי גפן (אפשר גם משומרים, אבל טריים שווים פי אלף)
1  כוס
נבט חיטה
1 
בצל גדול
2  שיני
שום
1  טיפה
שמן זית
2  כפות
סוכר לבן
0  לפי הטעם
מלח
1  נתח
צימוקים
0.5  כוס
צנוברים (לא הכרחי)
1  חבילה
רסק עגבניות
1  כוס
פטרוזיליה קצוצים דק (איזה שיש)
1  חבילה
רסק עגבניות
1  כוס
אבקת מרק עוף אמיתי כשר לפסח (ברור שמאבקה)
1  כוס
מרק טעם עוף ר.טבעיים (ברור שמאבקה)
1  כוס
מים רותחים
0  לפי הטעם
פלפל שחור
1 
לימון שטוף היטב ופרוס לפלחים (עם הקליפה)
6 
תמר מגולענים (או עד 10 תמרים)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

75 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    הכנת תערובת המילוי: אם משתמשים בפריקה או בורגול, משרים לשעה במי ברז, ומסננים. ניתן להשתמש גם בקינואה או אורז עגול. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
  • שלב 2

    0 דקות
    קוצצים בצל ומזהיבים בשמן. מוסיפים שום ומערבבים דקה. מוסיפים את יתר חומרי התערובת (חוץ מהעלים עצמם, כמובן), מערבבים ומסירים מהאש.
  • שלב 3

    0 דקות
    ממלאים את העלים (כשצד העורקים כלפי פנים). מסדרים בצפיפות בסיר בו הכנו את התערובת (אין צורך לשטוף). מכניסים בין העלים הממולאים פלחי לימון ותמרים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב, ויוצקים לתוך הסור עם העלים. הרוטב צריך בדיוק לכסות אותם. אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד מים. מביאים לרתיחה.
  • שלב 5

    45 דקות
    מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין 45 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מגישים חם, או בטמפרטורת החדר. בתיאבון!
עלי גפן ממולאים בפריקה או בורגול

שלב 1 מתוך 6

הכנת תערובת המילוי: אם משתמשים בפריקה או בורגול, משרים לשעה במי ברז, ומסננים. ניתן להשתמש גם בקינואה או אורז עגול. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

עלי גפן ממולאים בפריקה או בורגול

שלב 2 מתוך 6

קוצצים בצל ומזהיבים בשמן. מוסיפים שום ומערבבים דקה. מוסיפים את יתר חומרי התערובת (חוץ מהעלים עצמם, כמובן), מערבבים ומסירים מהאש.

עלי גפן ממולאים בפריקה או בורגול

שלב 3 מתוך 6

ממלאים את העלים (כשצד העורקים כלפי פנים). מסדרים בצפיפות בסיר בו הכנו את התערובת (אין צורך לשטוף). מכניסים בין העלים הממולאים פלחי לימון ותמרים.

עלי גפן ממולאים בפריקה או בורגול

שלב 4 מתוך 6

מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב, ויוצקים לתוך הסור עם העלים. הרוטב צריך בדיוק לכסות אותם. אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד מים. מביאים לרתיחה.

עלי גפן ממולאים בפריקה או בורגול

שלב 5 מתוך 6

מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין 45 דקות.

עלי גפן ממולאים בפריקה או בורגול

שלב 6 מתוך 6

מגישים חם, או בטמפרטורת החדר. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • תוספות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • נבחרת בישולים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מרק אספרגוס עם ירקות עלים מהמזרח הרחוק

    מרק אספרגוס עם ירקות עלים מהמזרח הרחוק

    40 דקות קל
  • מילוי קרם חלבה לעלי וופל

    מילוי קרם חלבה לעלי וופל

    15 דקות קל
  • סלט עלים ופיצוחים

    סלט עלים ופיצוחים

    10 דקות קל
  • תחתיות עלי סיגר ממולאות בכבד וטחולים

    תחתיות עלי סיגר ממולאות בכבד וטחולים

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים