דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עלי גפן ממולאים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עלי גפן ממולאים

עלי גפן ממולאים

(0)
180 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: נועה
כמו ביוון: עלי גפן קטנים ממולאים באורז ובשר עם שום ורסק עגבניות

רכיבים

מנות 20

המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
250  גרם
עלי גפן
0.5  כוס
אורז ארוך
250  גרם
בשר בקר טחון
1 
פלפלים, בצל, חצילים, עגבניות קלופה וקצוצה
1 
בצל
5  כפות
פטרוזיליה קצוצה דק
3  כפות
סלרי קצוץ דק
0  לפי הטעם
מלח גס
2  כפות
רסק עגבניות לא הכרחי
2 
פלפלים, בצל, חצילים, עגבניות פרוסות (לא הכרחי)
2  שיני
שום חתוכות לחצאים
1 
לימון מלימון אחד
0  לפי הטעם
פלפל שחור
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    20 דקות
    אם משתמשים בעלי גפן משומרים במי מלח, מניחים אותם בקערה גדולה ויוצקים עליהם מים רותחים. יש לוודא שהמים יחדרו היטב בין כל השכבות ולהניח לעלים לשהות בהם כ-20 דקות. מניחים במים קרים טריים, מסננים שנית ושוב חוזרים על התהליך, כך יורחק עודף המלח.
  • שלב 2

    0 דקות
    אם משתמשים בעלי גפן טריים, מרככים אותם: מכניסים לסיר עם מים רותחים כמה עלים, משהים מספר דקות עד שיתרככו, מוציאים מהמים וממשיכים באותה דרך עד ריכוך כל העלים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכינים את מילוי: משרים את האורז במים רותחים ואחר כך שוטפים אותו במי ברז קרים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מערבבים בקערה גדולה את האורז עם הבשר, העגבנייה הקצוצה, בצל, פטרוזיליה, סלרי, מלח, פלפל. מוסיפים 2 כפות או יותר רסק עגבניות לטעם יווני אופייני.
  • שלב 5

    0 דקות
    ממלאים את העלים: מניחים על הצלחת עלה גפן אחד, כשהצד עם העורקים הבולטים מופנה כלפי מעלה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מניחים כפית גדושה מן המלית במרכז העלה, סמוך לקצה הגבעול.
  • שלב 7

    0 דקות
    מקפלים את צד הגבעול מעל המלית, אחר כך מקפלים את הצדדים לעבר האמצע ומגלגלים כעין סיגר קטן. מהדקים קלות בכף יד. ממלאים באותו אופן את יתר העלים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מרדפים קרקעית של סיר גדול בשכבה של פרוסות עגבנייה או בעלי גפן שנשארו, כדי שהעלים הממולאים לא ידבקו אל הסיר ויחתכו.
  • שלב 9

    0 דקות
    דוחסים פנימה את העלים הממולאים בשכבות צפופות שהתפר כלפי מטה, מניחים ביניהם חתיכות שום קטנות.
  • שלב 10

    0 דקות
    יוצקים מעל מיץ לימון ומוסיפים כ-3/4 כוס מים.
  • שלב 11

    0 דקות
    מבשלים על להבה קטנה מאוד, לפחות שעתיים או עד שיתרככו וכל הזמן מוסיפים מים במקום אלה שנספגו בבישול.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתחת ל-300 קלוריות
  • תוספות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ללא דגים
  • מנה שנייה
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מקור החלבון
  • מקור הסיבים
  • עשיר בחלבון
  • מתכוני אורז
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מרק אספרגוס עם ירקות עלים מהמזרח הרחוק

    מרק אספרגוס עם ירקות עלים מהמזרח הרחוק

    40 דקות קל
  • מילוי קרם חלבה לעלי וופל

    מילוי קרם חלבה לעלי וופל

    15 דקות קל
  • סלט עלים ופיצוחים

    סלט עלים ופיצוחים

    10 דקות קל
  • תחתיות עלי סיגר ממולאות בכבד וטחולים

    תחתיות עלי סיגר ממולאות בכבד וטחולים

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים