דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פסטלות תפוחי אדמה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פסטלות תפוחי אדמה

פסטלות תפוחי אדמה

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: קרן גליה
קציצות תפוחי אדמה מרוקאיות מטוגנות בתוספת בשר טחון. מתאימות לנשנוש, כמנה ראשונה או כתוספת

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
5 
תפוח אדמה גדולים (רצוי כאלה עם קליפה אדומה)
2  כפות
פטרוזיליה קצוצה
2  כוסות
בשר בקר מבושל במים עם עלה דפנה, פלפל שחור ומלח (לצמחוניים אפשר לוותר על הבשר)
1 
ביצים טרופה
1  חבילה
קמח מצה (או פירורי לחם או קמח רגיל)
1  כף
מלח (כף שטוחה או לפי הטעם)
1  כפית
פלפל שחור (לפי הטעם)
1  כף
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים
0.25  כפית
כורכום
0.25  כפית
אגוז מוסקט
0.25  כוס
שמן קנולה לטיגון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות גסות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מרתיחים מים בסיר, מכניסים לתוכם את חתיכות תפוחי האדמה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים כפית אבקת מרק עוף ומבשלים עד שתפוחי האדמה יתרככו.
  • שלב 4

    0 דקות
    מסננים את המים מתפוחי האדמה ומשאירים אותם בסיר.
  • שלב 5

    0 דקות
    מועכים אותם עם מועך ומוסיפים פטרוזיליה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, אגוז מוסקט וכורכום ומערבבים היטב למחית חלקה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מחכים 10 דק' שהתערובת תתקרר.
  • שלב 8

    0 דקות
    לוקחים חופן מהתערובת ומשטחים בכף היד, לוקחים מעט מהמלית של הבשר ומכסים בעוד תערובת תפוחי אדמה. יוצרים קציצה שטוחה מעט. (כך שלא רואים את הבשר שבתוך הקציצה).
  • שלב 9

    0 דקות
    מכינים קציצות מכל הכמות ומניחים על מגש.
  • שלב 10

    0 דקות
    מניחים בצלחת אחת - ביצה טרופה ובצלחת שנייה - קמח מצה (או פירורי לחם או קמח).
  • שלב 11

    0 דקות
    מחממים מחבת עם שמן קנולה בגובה של קצת יותר מחצי קציצה.
  • שלב 12

    0 דקות
    טובלים את הקציצה בביצה ואח"כ בקמח ומניחים בזהירות בשמן החם.
  • שלב 13

    0 דקות
    יש להקפיד שהשמן יהיה חם דיו, כדי שהקציצה לא תתפרק.
  • שלב 14

    0 דקות
    מניחים בשמן קציצות נוספות.
  • שלב 15

    0 דקות
    הופכים בזהירות בכף מחוררת כשמזהיב מצד אחד (כדי לא לפצוע את הקציצות).
  • שלב 16

    0 דקות
    מניחים את הקציצות המוכנות על גבי נייר סופג לספיגת השמן.
  • שלב 17

    0 דקות
    מסדרים בצלחת הגשה בגובה אחד.
פסטלות תפוחי אדמה

שלב 1 מתוך 17

מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות גסות.

פסטלות תפוחי אדמה

שלב 2 מתוך 17

מרתיחים מים בסיר, מכניסים לתוכם את חתיכות תפוחי האדמה.

פסטלות תפוחי אדמה

שלב 3 מתוך 17

מוסיפים כפית אבקת מרק עוף ומבשלים עד שתפוחי האדמה יתרככו.

פסטלות תפוחי אדמה

שלב 4 מתוך 17

מסננים את המים מתפוחי האדמה ומשאירים אותם בסיר.

פסטלות תפוחי אדמה

שלב 5 מתוך 17

מועכים אותם עם מועך ומוסיפים פטרוזיליה.

פסטלות תפוחי אדמה

שלב 6 מתוך 17

מוסיפים מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, אגוז מוסקט וכורכום ומערבבים היטב למחית חלקה.

פסטלות תפוחי אדמה

שלב 7 מתוך 17

מחכים 10 דק' שהתערובת תתקרר.

פסטלות תפוחי אדמה

שלב 8 מתוך 17

לוקחים חופן מהתערובת ומשטחים בכף היד, לוקחים מעט מהמלית של הבשר ומכסים בעוד תערובת תפוחי אדמה. יוצרים קציצה שטוחה מעט. (כך שלא רואים את הבשר שבתוך הקציצה).

פסטלות תפוחי אדמה

שלב 9 מתוך 17

מכינים קציצות מכל הכמות ומניחים על מגש.

פסטלות תפוחי אדמה

שלב 10 מתוך 17

מניחים בצלחת אחת - ביצה טרופה ובצלחת שנייה - קמח מצה (או פירורי לחם או קמח).

פסטלות תפוחי אדמה

שלב 11 מתוך 17

מחממים מחבת עם שמן קנולה בגובה של קצת יותר מחצי קציצה.

פסטלות תפוחי אדמה

שלב 12 מתוך 17

טובלים את הקציצה בביצה ואח"כ בקמח ומניחים בזהירות בשמן החם.

פסטלות תפוחי אדמה

שלב 13 מתוך 17

יש להקפיד שהשמן יהיה חם דיו, כדי שהקציצה לא תתפרק.

פסטלות תפוחי אדמה

שלב 14 מתוך 17

מניחים בשמן קציצות נוספות.

פסטלות תפוחי אדמה

שלב 15 מתוך 17

הופכים בזהירות בכף מחוררת כשמזהיב מצד אחד (כדי לא לפצוע את הקציצות).

פסטלות תפוחי אדמה

שלב 16 מתוך 17

מניחים את הקציצות המוכנות על גבי נייר סופג לספיגת השמן.

פסטלות תפוחי אדמה

שלב 17 מתוך 17

מסדרים בצלחת הגשה בגובה אחד.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • טאפסים
  • תוספות
  • מתאבנים
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • מנה ראשונה
  • אוכל מרוקאי
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פסטלות מרוקאיות

    פסטלות מרוקאיות

    50 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים