דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
שקשוקה פריקסה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. שקשוקה פריקסה

שקשוקה פריקסה

(0)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: חן קורן - קופסא מהשוק
הלחמנייה הכי אוורירית שיש עם מלית שקשוקה מפתיעה שמקפיצה טעמים ומרקמים

רכיבים

מנות 30

המתכון הזה נוצר עבור 30 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  צנצנת
רוטב עם פלפלים שקשוקה
5  שיני
שום פרוסות
5 
ביצה
1  קילוגרם
קמח
2  כפות
שמרים יבשים
4  כפות
סוכר לבן שטוחות
3.5  כוסות
מים
0.5  כוס
שמן זית
1  כפית
מלח
1  ליטר
שמן קנולה לטיגון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    30 דקות
    להכנת השקשוקה: מטגנים מעט במחבת קרה עם שמן זית את השום (מחבת קרה זה אומר שמניחים את שמן הזית והשום במחבת ורק אז מדליקים אש נמוכה). רק כמה דקות, שהשום לא יישרף. מוסיפים את הרוטב פרפקטו, ומערבבים. ממלאים בצנצנת חצי כמות מים ומוסיפים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה. שוברים פנימה את הביצים, למידת העשייה האהובה. ממלאים את הפריקסה בשקשוקה.
  • שלב 2

    10 דקות
    להכנת הפריקסה: ‎במיקסר עם וו לישה (או בידיים) מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. ‎מוסיפים את כוסות המים בהדרגה, וכשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את שמן הזית והמלח. ‎לשים 10 דקות נוספות עד שהבצק רך למגע ומעט דביק.
  • שלב 3

    10 דקות
    מכסים ומתפיחים כשעה (או עד שהוא מכפיל את נפחו). ‎לשים שוב עם הידיים בעדינות כדי להוריד מעט האוויר (אבל בלי למעוך את הבצק) ומתפיחים כשעה נוספת. ‎משמנים את משטח העבודה. ‎מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 60-70 גרם (30 כדורים) ומניחים על משטח העבודה המשומן. ‎מתפיחים קלות (כ-10 דקות אם לא שיא החורף).
  • שלב 4

    15 דקות
    מחממים שמן עמוק בסיר הטיגון. משמנים את הידיים טוב טוב. מרימים כדור של פריקסה ומותחים אותו מעט עם הידיים לצורת אליפסה (אפשר גם למתוח אותו על השולחן ואז להרים). כשהשמן חם מספיק מכניסים לתוכו את הפריקסה כשהוא הפוך (כלומר, הצד שהיה כלפי המשטח עכשיו יהיה כלפי מעלה).
  • שלב 5

    10 דקות
    מטגנים משני הצדדים על להשחמה יפה. מצננים וממלאים.
שקשוקה פריקסה

שלב 1 מתוך 5

להכנת השקשוקה: מטגנים מעט במחבת קרה עם שמן זית את השום (מחבת קרה זה אומר שמניחים את שמן הזית והשום במחבת ורק אז מדליקים אש נמוכה). רק כמה דקות, שהשום לא יישרף. מוסיפים את הרוטב פרפקטו, ומערבבים. ממלאים בצנצנת חצי כמות מים ומוסיפים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה. שוברים פנימה את הביצים, למידת העשייה האהובה. ממלאים את הפריקסה בשקשוקה.

שקשוקה פריקסה

שלב 2 מתוך 5

להכנת הפריקסה: ‎במיקסר עם וו לישה (או בידיים) מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. ‎מוסיפים את כוסות המים בהדרגה, וכשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את שמן הזית והמלח. ‎לשים 10 דקות נוספות עד שהבצק רך למגע ומעט דביק.

שקשוקה פריקסה

שלב 3 מתוך 5

מכסים ומתפיחים כשעה (או עד שהוא מכפיל את נפחו). ‎לשים שוב עם הידיים בעדינות כדי להוריד מעט האוויר (אבל בלי למעוך את הבצק) ומתפיחים כשעה נוספת. ‎משמנים את משטח העבודה. ‎מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 60-70 גרם (30 כדורים) ומניחים על משטח העבודה המשומן. ‎מתפיחים קלות (כ-10 דקות אם לא שיא החורף).

שקשוקה פריקסה

שלב 4 מתוך 5

מחממים שמן עמוק בסיר הטיגון. משמנים את הידיים טוב טוב. מרימים כדור של פריקסה ומותחים אותו מעט עם הידיים לצורת אליפסה (אפשר גם למתוח אותו על השולחן ואז להרים). כשהשמן חם מספיק מכניסים לתוכו את הפריקסה כשהוא הפוך (כלומר, הצד שהיה כלפי המשטח עכשיו יהיה כלפי מעלה).

שקשוקה פריקסה

שלב 5 מתוך 5

מטגנים משני הצדדים על להשחמה יפה. מצננים וממלאים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חברים
  • ביצים
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • כריכים
  • מתאבנים
  • ארוחה קלה
  • ארוחת ערב
  • אמצע שבוע
  • פינגר פוד
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אוכל מקומי
  • מוצרי מאפה
  • מנה עליונה
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • על בסיס עגבניות
  • טיגון בשמן עמוק
  • אוכל מזרח תיכוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • שקשוקה מטבוחה

    שקשוקה מטבוחה

    15 דקות קל
  • כריך שקשוקה ישראלי

    כריך שקשוקה ישראלי

    20 דקות קל
  • שקשוקה עם תפוחי אדמה ונקניקיות

    שקשוקה עם תפוחי אדמה ונקניקיות

    45 דקות בינוני
  • שקשוקה ברוטב עגבניות וחצילים של בני סיידא

    שקשוקה ברוטב עגבניות וחצילים של בני סיידא

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים