דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
צ'ולנט - החמין של החורף
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. צ'ולנט - החמין של החורף

צ'ולנט - החמין של החורף

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: אילנה ונירית קרמשניT
צ'ולנט, מאכל החורף של היהודים במתכון טעים במיוחד

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2.5  קילוגרם
בשר בקר המתאים לבישול ארוך (צוואר, כתף) חתוך לקוביות של כ-2.5 ס"מ
4 
מח עצם עם מח עצם
5  כפות
שמן קנולה לטיגון הבשר
2  כוסות
שעועית לימה להשרות לילה במים
1  כוס
שעועית אדומה להשרות לילה במים
1  כוס
גרגירי חומוס להשרות לילה במים
1  כוס
אפונה יבשה להשרות לילה במים. מרכיב שאינו חובה
15 
תפוח אדמה בגודל קטן-בינוני, קלופים
1 
בצל שלם
1  ראש
שום לקלף א תכל השיניים
12 
ביצה
2 
מעיים (בקשו מהקצב)
2 
פלפל ירוק חריף (לא חובה)
3  כפות
חוויאג'
1  כף
מלח
1  כף
פלפל שחור
1.5  כפות
פפריקה אדומה מתוקה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים את השמן, ומטגנים את הבשר מכל צדדיו ואת העצמות, עד שהבשר משנה את צבעו.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוציאים את הבשר והעצמות מהסיר, ומניחים בקערה בצד.
  • שלב 3

    0 דקות
    מסננים מהמים את השעועית הלבנה, השעועית האדומה, החומוס והאזוקי, ומכניסים לסיר. אין צורך לשטוף לאחר טיגון הבשר והעצמות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מפזרים את הבשר והעצמות המטוגנים על הקטניות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מפזרים את תפוחי האדמה הקלופים על הבשר והעצמות.
  • שלב 6

    0 דקות
    חוצים את שני הפלפלים הירוקים לאורכם, מנקים מהגרעינים, ומניחים בסיר.
  • שלב 7

    0 דקות
    שוטפים בזהירות את הביצים במים וסבון, ומפזרים אותן בסיר.
  • שלב 8

    0 דקות
    ממלאים את הסיר במים, עד שהם מכסים הכל.
  • שלב 9

    0 דקות
    מערבבים בקערית נפרדת את כל התבלינים: חוויאג', מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוסיפים לתבלינים כרבע כוס מים, ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
  • שלב 11

    0 דקות
    מוסיפים את תערובת התבלינים לסיר, ומערבבים בזהירות במים שבסיר.
  • שלב 12

    0 דקות
    מפזרים את שיני השום הקלופות, ומניחים בצל אחד שלם קלוף.
  • שלב 13

    90 דקות
    שמים את הסיר על להבה גבוהה, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי רתיחה עדינה, כ-90 דקות .
  • שלב 14

    0 דקות
    מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
  • שלב 15

    0 דקות
    מוסיפים את הקישקע לסיר (שיהיה מכוסה בנוזלים), ומכניסים לתנור ל-15 שעות לפחות. בתיאבון!
צ'ולנט - החמין של החורף

שלב 1 מתוך 15

מחממים את השמן, ומטגנים את הבשר מכל צדדיו ואת העצמות, עד שהבשר משנה את צבעו.

צ'ולנט - החמין של החורף

שלב 2 מתוך 15

מוציאים את הבשר והעצמות מהסיר, ומניחים בקערה בצד.

צ'ולנט - החמין של החורף

שלב 3 מתוך 15

מסננים מהמים את השעועית הלבנה, השעועית האדומה, החומוס והאזוקי, ומכניסים לסיר. אין צורך לשטוף לאחר טיגון הבשר והעצמות.

צ'ולנט - החמין של החורף

שלב 4 מתוך 15

מפזרים את הבשר והעצמות המטוגנים על הקטניות.

צ'ולנט - החמין של החורף

שלב 5 מתוך 15

מפזרים את תפוחי האדמה הקלופים על הבשר והעצמות.

צ'ולנט - החמין של החורף

שלב 6 מתוך 15

חוצים את שני הפלפלים הירוקים לאורכם, מנקים מהגרעינים, ומניחים בסיר.

צ'ולנט - החמין של החורף

שלב 7 מתוך 15

שוטפים בזהירות את הביצים במים וסבון, ומפזרים אותן בסיר.

צ'ולנט - החמין של החורף

שלב 8 מתוך 15

ממלאים את הסיר במים, עד שהם מכסים הכל.

צ'ולנט - החמין של החורף

שלב 9 מתוך 15

מערבבים בקערית נפרדת את כל התבלינים: חוויאג', מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.

צ'ולנט - החמין של החורף

שלב 10 מתוך 15

מוסיפים לתבלינים כרבע כוס מים, ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה ללא גושים.

צ'ולנט - החמין של החורף

שלב 11 מתוך 15

מוסיפים את תערובת התבלינים לסיר, ומערבבים בזהירות במים שבסיר.

צ'ולנט - החמין של החורף

שלב 12 מתוך 15

מפזרים את שיני השום הקלופות, ומניחים בצל אחד שלם קלוף.

צ'ולנט - החמין של החורף

שלב 13 מתוך 15

שמים את הסיר על להבה גבוהה, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי רתיחה עדינה, כ-90 דקות .

צ'ולנט - החמין של החורף

שלב 14 מתוך 15

מחממים תנור לחום של 100 מעלות.

צ'ולנט - החמין של החורף

שלב 15 מתוך 15

מוסיפים את הקישקע לסיר (שיהיה מכוסה בנוזלים), ומכניסים לתנור ל-15 שעות לפחות. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • תוספות
  • קטניות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • צ'ולנט עשיר

    צ'ולנט עשיר

    180 דקות מאתגר

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים