דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
צלי בשר בתנור
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. צלי בשר בתנור

צלי בשר בתנור

(0)
240 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: שרה פרץ
צלי בשר בתנור, מומלץ להכין יום לפני את הבשר, כדי שיספוג את הטעמים במשך הלילה. מתכון חגיגי לערב שבת או חג

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1 
בשר בקר
1  כוס
שמן קנולה לטיגון
1  בקבוק
יין אדום לבישול
2  ליטר
מים
2  כפיות
פלפל אנגלי
5  עלים
עלה דפנה
200  גרם
רסק עגבניות
2 
בצל גדולים חתוכיות לקוביות גדולות
4 
גזר חתוכים לטבעות עבות
4  ראשי
שום טרי שלם
3 
תפוח אדמה לאדם, קטנים לפי מספר הסועדים
0.5  כוס
שמן זית
2  כפיות
שום כתוש
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

240 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    את הבשר רצוי להכין יום לפני ההגשה ולהשלימו לקראת ההגשה.
  • שלב 2

    0 דקות
    בסיר טיגון או מחבת לחמם את השמן ולטגן את נתח הבשר בשמן החם היטב מכל צדדיו על מנת לסגור ולצרוב את נתח הבשר לקראת צלייתו.
  • שלב 3

    0 דקות
    להעביר מעט משמן הטיגון ואת נתח הבשר לאחר טיגונו לסיר בעל תחתית עבה.
  • שלב 4

    0 דקות
    להוסיף לסיר את היין אדום, מים, שתי כפיות מלח, כפית פלפל לבן, עלי דפנה, מספר גרגירי פלפל אנגלי ואת הרסק.
  • שלב 5

    150 דקות
    הבשר אמור להיות מכוסה בנוזלים, אותם יש להביא לרתיחה ולאחר מכן להנמיך את האש ולהמשיך לבשל על אש קטנה לפחות 150 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    במהלך הבישול ילכו הנוזלים ויצטמצמו וטעמם יתרכז עד לקבלת רוטב עשיר ומלא. בתום הבישול להוציא את הבשר מהסיר ולקרר.
  • שלב 7

    0 דקות
    את הנוזלים יש לסנן ולשמור לצורך השלמת התבשיל והגשתו, עד שלב זה של ההכנה אפשר להכין יום קודם.
  • שלב 8

    0 דקות
    לאחר קירור הבשר מסירים את הרשת ופורסים לעובי הרצוי.
  • שלב 9

    0 דקות
    בקערה מניחים את תפוחי האדמה, לאחר שנשטפו עם קליפה, השום בלי קליפה, שמן הזית, מלח, פלפל שחור ושום כתוש ומערבבים עד שתפוחי האדמה מרוחים ומתובלים היטב.
  • שלב 10

    0 דקות
    בקערת הגשה חסינת אש שמים חצי מהרוטב, מסדרים את פרוסות הבשר במרכז ומצדדיו את תפוחי האדמה, השום ויתרת הרוטב.
  • שלב 11

    45 דקות
    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מכוסה ל-45 דקות.
  • שלב 12

    20 דקות
    פותחים את המכסה ומשאירים בתנור לעוד 30-20 דקות. ניתן להוסיף מים או יין אדום בעת ההכנה בתנור, לפי הצורך, אם אין מספיק נוזלים בכלי.
צלי בשר בתנור

שלב 1 מתוך 12

את הבשר רצוי להכין יום לפני ההגשה ולהשלימו לקראת ההגשה.

צלי בשר בתנור

שלב 2 מתוך 12

בסיר טיגון או מחבת לחמם את השמן ולטגן את נתח הבשר בשמן החם היטב מכל צדדיו על מנת לסגור ולצרוב את נתח הבשר לקראת צלייתו.

צלי בשר בתנור

שלב 3 מתוך 12

להעביר מעט משמן הטיגון ואת נתח הבשר לאחר טיגונו לסיר בעל תחתית עבה.

צלי בשר בתנור

שלב 4 מתוך 12

להוסיף לסיר את היין אדום, מים, שתי כפיות מלח, כפית פלפל לבן, עלי דפנה, מספר גרגירי פלפל אנגלי ואת הרסק.

צלי בשר בתנור

שלב 5 מתוך 12

הבשר אמור להיות מכוסה בנוזלים, אותם יש להביא לרתיחה ולאחר מכן להנמיך את האש ולהמשיך לבשל על אש קטנה לפחות 150 דקות.

צלי בשר בתנור

שלב 6 מתוך 12

במהלך הבישול ילכו הנוזלים ויצטמצמו וטעמם יתרכז עד לקבלת רוטב עשיר ומלא. בתום הבישול להוציא את הבשר מהסיר ולקרר.

צלי בשר בתנור

שלב 7 מתוך 12

את הנוזלים יש לסנן ולשמור לצורך השלמת התבשיל והגשתו, עד שלב זה של ההכנה אפשר להכין יום קודם.

צלי בשר בתנור

שלב 8 מתוך 12

לאחר קירור הבשר מסירים את הרשת ופורסים לעובי הרצוי.

צלי בשר בתנור

שלב 9 מתוך 12

בקערה מניחים את תפוחי האדמה, לאחר שנשטפו עם קליפה, השום בלי קליפה, שמן הזית, מלח, פלפל שחור ושום כתוש ומערבבים עד שתפוחי האדמה מרוחים ומתובלים היטב.

צלי בשר בתנור

שלב 10 מתוך 12

בקערת הגשה חסינת אש שמים חצי מהרוטב, מסדרים את פרוסות הבשר במרכז ומצדדיו את תפוחי האדמה, השום ויתרת הרוטב.

צלי בשר בתנור

שלב 11 מתוך 12

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מכוסה ל-45 דקות.

צלי בשר בתנור

שלב 12 מתוך 12

פותחים את המכסה ומשאירים בתנור לעוד 30-20 דקות. ניתן להוסיף מים או יין אדום בעת ההכנה בתנור, לפי הצורך, אם אין מספיק נוזלים בכלי.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חגיגה
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • בצלים ממולאים ומתקתקים

    בצלים ממולאים ומתקתקים

    90 דקות בינוני
  • עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    120 דקות קל
  • בצלים ממולאים באורז עם בשר וצנוברים

    בצלים ממולאים באורז עם בשר וצנוברים

    120 דקות בינוני
  • צלי בקר

    צלי בקר

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים