דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
צלי פילה מדומה ביין
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. צלי פילה מדומה ביין

צלי פילה מדומה ביין

(5)
200 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: אריה בן יהודה
צלי מרשים בטעמים עמוקים ומרהיבים: מתכון פשוט בבישול איטי וארוך לצלי פילה מדומה ברוטב יין עשיר

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
נתח פילה מדומה מיושן
2 
בצל
1 
כרישה מנוקה ופרוסה לעיגולים, לא חובה
3 
גזרים קליפה מגורדת או קלופים - פרוסים לעיגולים
8  סלסילות
פטריות שמפיניון
2 
קישוא שטופים ופרוסים לעיגולים עבים, לא חובה
1  כוס
יין אדום מסוג שאוהבים גם לשתות
2  כוסות
ציר בקר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

200 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    יוצקים מעט שמן לסיר עמוק ו"סוגרים" את הנתחים מכל הצדדים במשך מספר דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוציאים את הנתחים ומניחים בצד. (אני שמה במגשית של הבשר, לא חייבים ללכלך עוד כלי).
  • שלב 3

    0 דקות
    באותו הסיר: מטגנים את הבצל עד שמשחים, מוסיפים כרישה ומאדים מספר דקות. מוסיפים את טבעות הגזר, הקישוא והפטריות. מטגנים כמה דקות וסוגרים את הסיר לעוד כמה דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מניחים את הנתחים על הירקות.
  • שלב 5

    5 דקות
    מוסיפים כוס יין אדום ואת שתי כוסות הציר (ניתן להמיר את ציר הבקר בשתי כוסות מים חמים עם אבקת תיבול מרק עוף, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון). מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ללהבה הכי הכי נמוכה שיש.
  • שלב 6

    180 דקות
    מבשלים 180 דקות. מדי פעם, בערך פעם בחצי שעה-ארבעים דק', פןתחים את הסיר, הופכים את הנתחים לצידם השני (אם חסרים מעט נוזלים - להוסיף קצת מים רותחים בדפנות הסיר). מערבבים את הסיר בניעור קל, כדי שהירקות ישמרו על צורה יפה.
  • שלב 7

    0 דקות
    אחרי 3 שעות בדיוק מכבים את האש, ומוציאים בזהירות את הנתחים של הפילה לכלי עם מכסה לצינון בטמפרטורת החדר.
  • שלב 8

    0 דקות
    כשהם מתקררים (אפשר גם לילה במקרר, טעים באותו היום, אבל טעים יותר למחרת) פורסים אותם בעדינות בסכין חדה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מחממים את הירקות עם הרוטב בסיר הבישול, על אש נמוכה. כשהרוטב חם, מכניסים לתוכו בעדינות את פרוסות הבשר כדי שלא יתפרקו.
  • שלב 10

    0 דקות
    מכסים אותו ברוטב באמצעות כף. מחממים ודואגים שבמשך כל החימום הפרוסות יהיו מכוסות רוטב. מגישים חם.
  • שלב 11

    0 דקות
    אפשר לחמם גם בתנור או ע"ג פלטה בתבנית מכוסה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 2

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
מ מיטל

מאוד!!!!!!

א אילה אייזנמן

מצוין!!

הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • דל במלח
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • מנה שנייה
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • צלי בקר עם פטריות יער

    צלי בקר עם פטריות יער

    180 דקות בינוני
  • עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    120 דקות קל
  • צלי בשר פשוט בכמון וכורכום

    צלי בשר פשוט בכמון וכורכום

    בינוני
  • תבשיל צלי עגל

    תבשיל צלי עגל

    540 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים