דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קובניות תימניות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קובניות תימניות

קובניות תימניות

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מהמטבח התימני: קובניה, קובנה קטנה מבצק שמרים והרבה חמאה מזוקקת. תתכוננו, זה יותר מידי טעים

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
20  גרם
סוכר לבן
10  גרם
מלח
0.5  כפית
אבקת אפייה
1  כף
קצח
1.25  כוסות
מים
200  גרם
חמאה מזוקקת
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    שמים בקערת המיקסר את כל היבשים ומערבבים קלות בעזרת וו לישה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים מים בהדרגה ולשים 10 דק'. מעבירים למשטח עבודה ויוצרים כדור.
  • שלב 3

    0 דקות
    מניחים בקערה, מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים או עד להכפלת הנפח.
  • שלב 4

    0 דקות
    מזקקים חמאה: מביאים לסף רתיחה חמאה בסיר. מוציאים את הקצף הלבן שמצטבר בעזרת כף (מוצקי החלב) עד שמתקבל נוזל צלול. מצננים ומעבירים לצנצנת.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל 8 כדורים ומניחים למנוחה כ- 15 דק'.
  • שלב 6

    0 דקות
    משטחים כל כדור לעלה גדול ככל האפשר. מורחים בחמאה מזוקקת, מגלגלים לגלילה ואז לשבלול ומניחים בתבניות אישיות.
  • שלב 7

    20 דקות
    מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה עמוקה.
קובניות תימניות

שלב 1 מתוך 7

שמים בקערת המיקסר את כל היבשים ומערבבים קלות בעזרת וו לישה.

קובניות תימניות

שלב 2 מתוך 7

מוסיפים מים בהדרגה ולשים 10 דק'. מעבירים למשטח עבודה ויוצרים כדור.

קובניות תימניות

שלב 3 מתוך 7

מניחים בקערה, מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים או עד להכפלת הנפח.

קובניות תימניות

שלב 4 מתוך 7

מזקקים חמאה: מביאים לסף רתיחה חמאה בסיר. מוציאים את הקצף הלבן שמצטבר בעזרת כף (מוצקי החלב) עד שמתקבל נוזל צלול. מצננים ומעבירים לצנצנת.

קובניות תימניות

שלב 5 מתוך 7

מחלקים את הבצק ל 8 כדורים ומניחים למנוחה כ- 15 דק'.

קובניות תימניות

שלב 6 מתוך 7

משטחים כל כדור לעלה גדול ככל האפשר. מורחים בחמאה מזוקקת, מגלגלים לגלילה ואז לשבלול ומניחים בתבניות אישיות.

קובניות תימניות

שלב 7 מתוך 7

מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה עמוקה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קובניות

    קובניות

    180 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים