שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קוסקוס ירקות טעים ובריא

תאריך פרסום: 19/5/2013
דרוג הגולשים:
קוסקוס ירקות טעים ובריא

מצרכים

מתוך "בישול זה קול"

ל-6 מנות:
1 בצל גדול
2 גזרים בינוניים
1 בטטה בינונית
1 תפו"א גדול
2 קישואים
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (לא חובה)
5 כפות שמן
1.5 כוסות מים
2 כפות מרק תיבול בטעם עוף אסם

עבור הקוסקוס:
1 שקית קוסקוס בינוני אסם
3 כפות שמן
1 כפית מלח
2 כוסות מים רותחים (400 מ"ל)

ציוד:
קרש חיתוך
סכין חדה
קולפן ירקות
קערית
קערה בינונית
סיר שטוח עם מכסה
כף עץ
קערה גדולה
כף
צלחת
כוס מדידה

אופן ההכנה

1. קולפים את כל הירקות. חותכים את הבצל לקוביות ומעבירים לקערית. חותכים את שאר הירקות לקוביות ומעבירים לקערה הבינונית.

2. שופכים את השמן לסיר. בעזרת מבוגר, מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. כעבור כדקה מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים עד שיזהיב. מדי פעם מערבבים בכף עץ.

3. כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים בעזרת מבוגר את הירקות והחומוס ומערבבים בכף עץ.

4. בעזרת מבוגר, שופכים את המים לסיר ומוסיפים את מרק התיבול. מערבבים בכף עץ עד אשר כל האבקה נמסה. אם נוצרים גושים מועכים אותם בעזרת הכף על דופן הסיר.

5. מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה.

6. בינתיים, מכינים את הקוסקוס: שופכים לקערה הגדולה את הקוסקוס. מוסיפים את השמן והמלח. מבקשים ממבוגר, לשפוך את המים הרותחים ומערבבים. מכסים את הקערה בצלחת וממתינים כ-5 דקות.

7. כעבור 5 דקות, מרימים את הצלחת, מערבבים ומפוררים את הקוסקוס בעזרת מזלג וממתינים 5 דקות נוספות.

8. מסדרים את הקוסקוס בצלחות ושופכים מעל את הירקות.

הצעת ההגשה של דודה קלודיטה :
ממלאים לגמרי קערית (או כוס) בקוסקוס. מניחים את צלחת ההגשה על הקערית, הופכים את הצלחת ומרימים בזהירות את הקערית. מפזרים את הירקות סביב "הגבעה" שהתקבלה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים