-
שלב 1
0 דקות
מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
-
שלב 2
0 דקות
מוסיפים את המים ומערבבים בעזרת כף (זהירות זה חם).
-
שלב 3
0 דקות
לאחר כמה שניות, כשזה מתקרר מעט לשים את הבצק כמה דקות עד שמתקבל בצק רך, מבריק ואחיד.
-
שלב 4
10 דקות
מניחים לבצק לנוח 10 דקות.
-
שלב 5
0 דקות
אפשר גם בקערת המיקסר עם וו לישה.
-
שלב 6
0 דקות
מחממים שמן במחבת רחבה ומוסיפים את הבצל, השום, צ'ילי, סלרי ומזהיבים מעט.
-
שלב 7
4 דקות
מוסיפים את העוף והפטריות, מקפיצים שלעוף מתחלף הצבע, מוסיפים את הרטבים והקורנפלור.
מערבבים. מבשלים עוד 4 דקות עד שהתבשיל מצטמצם ומעבירים לקערה להתקררות.
-
שלב 8
0 דקות
מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים.
-
שלב 9
0 דקות
כל חלק מגלגלים לכדור ומרדדים. מניחים במרכז מילוי וסוגרים בצורת סלסלה, היעזרו בסרטון מהסטורי של רון יוחננוף.
-
שלב 10
0 דקות
מחממים מחבת על אש בינונית גבוהה עם שמן, טובלים צד אחד של הלחמניות בתערובת השומשום ומניחים במחבת את הלחמנייה כאשר הצד עם השומשום כלפי מעלה.
-
שלב 11
0 דקות
מסדרים חצי מכפות הלחמניות במחבת מרוחקים אחד מהשני ומטגנים עד הזהבה והופכים לצד השני.
-
שלב 12
0 דקות
שופכים את המים פנימה, שימו לב שאתם ממלאים מים עד 1/3 מגובה הלחמניות – לא יותר!
-
שלב 13
5 דקות
מכסים ומבשלים 5-6 דקות עד שכל המים מתאדים.
-
שלב 14
2 דקות
לאחר שכל המים התאדו, פותחים את המכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 2 דקות, עד שכל המים מתאדים והלחמניות שזופות גם מהצד השני.
-
שלב 15
0 דקות
המילוי מוכן – לבצק צריך רק 5 דקות כדי להתבשל.
-
שלב 16
0 דקות
מעבירים את הלחמניות לצלחת הגשה ומכינים את שאר הלחמניות באותה שיטה.
מגישים חם עם הרוטב.
כתוב ביקורת