דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קריספי באן
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קריספי באן

קריספי באן

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: רון יוחננוב
לחמניות באן שוברות מיתוסים - ללא סלסלת אידוי ובמעטפת קריספית!

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
300  גרם
קמח לבן
1  כפית
מלח
0.67  כוס
מים
0.25  כוס
שומשום
0.5  כפית
שמרים יבשים
2  כפות
שמן קנולה
1  כף
שמן שומשום
1 
בצל גדול מקולף וחתוך לקוביות
300  גרם
חזה עוף חתוך לקוביות דקות (אפשר גם טחון)
2  כפות
רוטב צ'ילי מתוק 290 מ"ל
2  כפות
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל
0  לפי הטעם
פלפל
0  לפי הטעם
שומשום לציפוי
0  לפי הטעם
סלרי קצוץ דק (לא חובה)
1  סלסילה
פטריות שמפיניון קצוצות דק
1  כפית
זנגביל טרי מגורד
0  לפי הטעם
פלפל אדום חריף – לפי הטעם
3  שיני
שום כתושות
0  לפי הטעם
ג'ינג'ר
0  לפי הטעם
בצל ירוק קצוץ דק
1  כפית
שמן שומשום
2  כפות
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל
2  כפות
חומץ אורז
2  כפות
שמן קנולה
0.5  כוס
מים
0  לפי הטעם
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את המים ומערבבים בעזרת כף (זהירות זה חם).
  • שלב 3

    0 דקות
    לאחר כמה שניות, כשזה מתקרר מעט לשים את הבצק כמה דקות עד שמתקבל בצק רך, מבריק ואחיד.
  • שלב 4

    10 דקות
    מניחים לבצק לנוח 10 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    אפשר גם בקערת המיקסר עם וו לישה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחממים שמן במחבת רחבה ומוסיפים את הבצל, השום, צ'ילי, סלרי ומזהיבים מעט.
  • שלב 7

    4 דקות
    מוסיפים את העוף והפטריות, מקפיצים שלעוף מתחלף הצבע, מוסיפים את הרטבים והקורנפלור. מערבבים. מבשלים עוד 4 דקות עד שהתבשיל מצטמצם ומעבירים לקערה להתקררות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים.
  • שלב 9

    0 דקות
    כל חלק מגלגלים לכדור ומרדדים. מניחים במרכז מילוי וסוגרים בצורת סלסלה, היעזרו בסרטון מהסטורי של רון יוחננוף.
  • שלב 10

    0 דקות
    מחממים מחבת על אש בינונית גבוהה עם שמן, טובלים צד אחד של הלחמניות בתערובת השומשום ומניחים במחבת את הלחמנייה כאשר הצד עם השומשום כלפי מעלה.
  • שלב 11

    0 דקות
    מסדרים חצי מכפות הלחמניות במחבת מרוחקים אחד מהשני ומטגנים עד הזהבה והופכים לצד השני.
  • שלב 12

    0 דקות
    שופכים את המים פנימה, שימו לב שאתם ממלאים מים עד 1/3 מגובה הלחמניות – לא יותר!
  • שלב 13

    5 דקות
    מכסים ומבשלים 5-6 דקות עד שכל המים מתאדים.
  • שלב 14

    2 דקות
    לאחר שכל המים התאדו, פותחים את המכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 2 דקות, עד שכל המים מתאדים והלחמניות שזופות גם מהצד השני.
  • שלב 15

    0 דקות
    המילוי מוכן – לבצק צריך רק 5 דקות כדי להתבשל.
  • שלב 16

    0 דקות
    מעבירים את הלחמניות לצלחת הגשה ומכינים את שאר הלחמניות באותה שיטה. מגישים חם עם הרוטב.
קריספי באן

שלב 1 מתוך 16

מערבבים בקערה את כל המרכיבים.

קריספי באן

שלב 2 מתוך 16

מוסיפים את המים ומערבבים בעזרת כף (זהירות זה חם).

קריספי באן

שלב 3 מתוך 16

לאחר כמה שניות, כשזה מתקרר מעט לשים את הבצק כמה דקות עד שמתקבל בצק רך, מבריק ואחיד.

קריספי באן

שלב 4 מתוך 16

מניחים לבצק לנוח 10 דקות.

קריספי באן

שלב 5 מתוך 16

אפשר גם בקערת המיקסר עם וו לישה.

קריספי באן

שלב 6 מתוך 16

מחממים שמן במחבת רחבה ומוסיפים את הבצל, השום, צ'ילי, סלרי ומזהיבים מעט.

קריספי באן

שלב 7 מתוך 16

מוסיפים את העוף והפטריות, מקפיצים שלעוף מתחלף הצבע, מוסיפים את הרטבים והקורנפלור. מערבבים. מבשלים עוד 4 דקות עד שהתבשיל מצטמצם ומעבירים לקערה להתקררות.

קריספי באן

שלב 8 מתוך 16

מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים.

קריספי באן

שלב 9 מתוך 16

כל חלק מגלגלים לכדור ומרדדים. מניחים במרכז מילוי וסוגרים בצורת סלסלה, היעזרו בסרטון מהסטורי של רון יוחננוף.

קריספי באן

שלב 10 מתוך 16

מחממים מחבת על אש בינונית גבוהה עם שמן, טובלים צד אחד של הלחמניות בתערובת השומשום ומניחים במחבת את הלחמנייה כאשר הצד עם השומשום כלפי מעלה.

קריספי באן

שלב 11 מתוך 16

מסדרים חצי מכפות הלחמניות במחבת מרוחקים אחד מהשני ומטגנים עד הזהבה והופכים לצד השני.

קריספי באן

שלב 12 מתוך 16

שופכים את המים פנימה, שימו לב שאתם ממלאים מים עד 1/3 מגובה הלחמניות – לא יותר!

קריספי באן

שלב 13 מתוך 16

מכסים ומבשלים 5-6 דקות עד שכל המים מתאדים.

קריספי באן

שלב 14 מתוך 16

לאחר שכל המים התאדו, פותחים את המכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 2 דקות, עד שכל המים מתאדים והלחמניות שזופות גם מהצד השני.

קריספי באן

שלב 15 מתוך 16

המילוי מוכן – לבצק צריך רק 5 דקות כדי להתבשל.

קריספי באן

שלב 16 מתוך 16

מעבירים את הלחמניות לצלחת הגשה ומכינים את שאר הלחמניות באותה שיטה. מגישים חם עם הרוטב.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בראנץ'
  • טאפסים
  • מתאבנים
  • ארוחה קלה
  • אמצע שבוע
  • פינגר פוד
  • מנה ראשונה
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים קלים
  • מוקפצים ואסייתים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • שניצלוני חציל קריספיים

    שניצלוני חציל קריספיים

    60 דקות קל
  • כנפי עוף קריספיות

    כנפי עוף קריספיות

    70 דקות קל
  • פילה מושט בציפוי קריספי

    פילה מושט בציפוי קריספי

    35 דקות בינוני
  • פסטה קלמרטה קריספית ממולאת בגבינות

    פסטה קלמרטה קריספית ממולאת בגבינות

    35 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים