שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

שוקי עוף צלויות עם אורז וירקות מטוגן בנוסח סיני

תאריך פרסום: 29/3/2014
דרוג הגולשים:
שוקי עוף צלויות עם אורז וירקות מטוגן בנוסח סיני

מצרכים

6 כרעיים של עוף, חצויות ונקיות
12 בצלצלי שאלוט, קלופים
8 שיני שום, שלמות וקלופות
1/3 כוס סויה
1/3 כוס חומץ אורז - מרין
1/3 כוס דבש
1 כף ג’ינג’ר
1 כף רוטב צ’ילי חריף

לאורז המטוגן:
2 כוסות אורז
3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
4 פטריות שיטאקי, קצוצות
6 פטריות שמפיניון, חתוכות
2 כוסות אפונה וגזר קפואים
3 כפות סויה
5 כפות שמן


אופן ההכנה

מסדרים את העוף בתבנית בשכבה אחת.
מוסיפים לתבנית את בצלי השאלוט ושיני השום.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
יוצקים את הרוטב על העופות ומערבבים היטב.
מכסים את התבנית בנייר כסף, כאשר העופות עם צד העור כלפי מטה.
מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות. וצולים במשך כשעה וחצי. מורידים את רדיד האלומיניום,
וממשיכים בצלייה במשך כחצי שעה נוספת.

הכנת האורז:
מחממים בווק 3 כפות שמן. מוסיפים את קוביות הגזר והאפונה, הבצל הירוק ושני סוגי הפטריות, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומטגנים במשך מספר דקות.
מוציאים את הירקות מווק.
מוסיפים לווק שתי כפות שמן, ומחממים.
מוסיפים את האורז , מתבלים במלח ופלפל ומטגנים על להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב במשך כ- 3 דקות. מחזירים את הירקות לווק עם האורז.
יוצקים על האורז והירקות את רוטב הסויה, ומערבבים היטב במשך כ-2 דקות נוספות, ומוציאים.
מגישים את העוף והאורז עם הירקות בכלי הגשה נאה.
בתאבון..

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים