-
שלב 1
0 דקות
מוציאים את השוק אל משטח העבודה רבע שעה לפני תחילת העבודה והצלייה.
-
שלב 2
0 דקות
בעזרת סכין חדה יוצרים חורים על פני בשר השוק, ודוחפים לכל חור שן שום שלמה (כ-8 שיניים). בצמוד לכל שן שום, מכניסים ענף רוזמרין קטן.
-
שלב 3
0 דקות
בתבנית צלייה מניחים 2 ראשי שום שלמים חצויים, 2 גזרים חתוכים גס, שורש סלרי חתוך גס ובצל.
-
שלב 4
0 דקות
על הירקות מניחים צרור של ענפי רוזמרין ואת חצאי העגבניות. מפזרים מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס ו-2 כפות של חומץ בלסמי. ומערבבים.
-
שלב 5
0 דקות
מכינים משרה: בצלוחית מערבבים מיץ לימון, 1/3 כוס רוזמרין קצוץ גס, חצי כוס דבש, 2 קורט פלפל גרוס, חצי כוס חרדל חלק, קורט מלח גס, שמן זית ו-1/3 כוס חרדל גרגירים.
-
שלב 6
0 דקות
מורחים היטב את השוק במשרה ומניחים בין הירקות.
-
שלב 7
0 דקות
יוצקים שמן זית מעל.
-
שלב 8
0 דקות
מחממים את התנור לחום גבוה של 240 מעלות. צולים את השוק כ-15 דקות עד להשחמה.
-
שלב 9
0 דקות
הופכים להשחמה של הצד השני וצולים 10 דקות נוספות.
-
שלב 10
0 דקות
מורידים את חום התנור ל-150 מעלות, ומוסיפים לתבנית כוס יין אדום.
-
שלב 11
0 דקות
מכסים בנייר כסף ל-60 דקות לצלייה בתנור.
-
שלב 12
0 דקות
אם השוק אינה מוכנה, מחזירים אל התנור לעוד עשר דקות של צלייה - משך הצלייה תלוי בגודל השוק.
-
שלב 13
0 דקות
לפני ההגשה מוציאים מהתנור לעשר דקות, כדי שמיצי הבשר יתרכזו בו.
-
שלב 14
0 דקות
מסירים את נייר הכסף, מגישים.
בתיאבון!
כתוב ביקורת