דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

(0)
125 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: רינה בן דוד
שוקי עוף צלויים בתנור עם ירקות שורש, ברוטב עשיר ושמח. כמו שרק סבתא יודעת לבשל

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  קילוגרם
שוק עוף
8  שיני
שום שלמות
1  זר
רוזמרין טרי
0.33  כוס
רוזמרין טריים קצוצים
2  ראשי
שום חצויים
2 
גזר חתוכים גס
2 
סלרי חתוך גס
2 
בצל בינוניים, חתוכים לרבעים
3 
עגבנייה חצויות
0  לפי הטעם
מלח
1 
לימון מיץ
2  כפות
חומץ בלסמי
1 
לימון
0.5  כוס
דבש
0.5  כוס
חרדל חלק
2  כפות
שמן זית
1  כוס
יין אדום
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

125 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מוציאים את השוק אל משטח העבודה רבע שעה לפני תחילת העבודה והצלייה.
  • שלב 2

    0 דקות
    בעזרת סכין חדה יוצרים חורים על פני בשר השוק, ודוחפים לכל חור שן שום שלמה (כ-8 שיניים). בצמוד לכל שן שום, מכניסים ענף רוזמרין קטן.
  • שלב 3

    0 דקות
    בתבנית צלייה מניחים 2 ראשי שום שלמים חצויים, 2 גזרים חתוכים גס, שורש סלרי חתוך גס ובצל.
  • שלב 4

    0 דקות
    על הירקות מניחים צרור של ענפי רוזמרין ואת חצאי העגבניות. מפזרים מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס ו-2 כפות של חומץ בלסמי. ומערבבים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכינים משרה: בצלוחית מערבבים מיץ לימון, 1/3 כוס רוזמרין קצוץ גס, חצי כוס דבש, 2 קורט פלפל גרוס, חצי כוס חרדל חלק, קורט מלח גס, שמן זית ו-1/3 כוס חרדל גרגירים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מורחים היטב את השוק במשרה ומניחים בין הירקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    יוצקים שמן זית מעל.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום גבוה של 240 מעלות. צולים את השוק כ-15 דקות עד להשחמה.
  • שלב 9

    0 דקות
    הופכים להשחמה של הצד השני וצולים 10 דקות נוספות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מורידים את חום התנור ל-150 מעלות, ומוסיפים לתבנית כוס יין אדום.
  • שלב 11

    0 דקות
    מכסים בנייר כסף ל-60 דקות לצלייה בתנור.
  • שלב 12

    0 דקות
    אם השוק אינה מוכנה, מחזירים אל התנור לעוד עשר דקות של צלייה - משך הצלייה תלוי בגודל השוק.
  • שלב 13

    0 דקות
    לפני ההגשה מוציאים מהתנור לעשר דקות, כדי שמיצי הבשר יתרכזו בו.
  • שלב 14

    0 דקות
    מסירים את נייר הכסף, מגישים. בתיאבון!
שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

שלב 1 מתוך 14

מוציאים את השוק אל משטח העבודה רבע שעה לפני תחילת העבודה והצלייה.

שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

שלב 2 מתוך 14

בעזרת סכין חדה יוצרים חורים על פני בשר השוק, ודוחפים לכל חור שן שום שלמה (כ-8 שיניים). בצמוד לכל שן שום, מכניסים ענף רוזמרין קטן.

שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

שלב 3 מתוך 14

בתבנית צלייה מניחים 2 ראשי שום שלמים חצויים, 2 גזרים חתוכים גס, שורש סלרי חתוך גס ובצל.

שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

שלב 4 מתוך 14

על הירקות מניחים צרור של ענפי רוזמרין ואת חצאי העגבניות. מפזרים מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס ו-2 כפות של חומץ בלסמי. ומערבבים.

שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

שלב 5 מתוך 14

מכינים משרה: בצלוחית מערבבים מיץ לימון, 1/3 כוס רוזמרין קצוץ גס, חצי כוס דבש, 2 קורט פלפל גרוס, חצי כוס חרדל חלק, קורט מלח גס, שמן זית ו-1/3 כוס חרדל גרגירים.

שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

שלב 6 מתוך 14

מורחים היטב את השוק במשרה ומניחים בין הירקות.

שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

שלב 7 מתוך 14

יוצקים שמן זית מעל.

שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

שלב 8 מתוך 14

מחממים את התנור לחום גבוה של 240 מעלות. צולים את השוק כ-15 דקות עד להשחמה.

שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

שלב 9 מתוך 14

הופכים להשחמה של הצד השני וצולים 10 דקות נוספות.

שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

שלב 10 מתוך 14

מורידים את חום התנור ל-150 מעלות, ומוסיפים לתבנית כוס יין אדום.

שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

שלב 11 מתוך 14

מכסים בנייר כסף ל-60 דקות לצלייה בתנור.

שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

שלב 12 מתוך 14

אם השוק אינה מוכנה, מחזירים אל התנור לעוד עשר דקות של צלייה - משך הצלייה תלוי בגודל השוק.

שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

שלב 13 מתוך 14

לפני ההגשה מוציאים מהתנור לעשר דקות, כדי שמיצי הבשר יתרכזו בו.

שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

שלב 14 מתוך 14

מסירים את נייר הכסף, מגישים. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חגיגה
  • על האש
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא ביצים
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • מילקשייק שוקולד

    מילקשייק שוקולד

    5 דקות קל
  • בריוש שוקולד מריר

    בריוש שוקולד מריר

    180 דקות בינוני
  • פנקייק שוקו מושלם

    פנקייק שוקו מושלם

    20 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים