דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון התחברות לחשבון ולאזור האישי | בישולים מבית אסם
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

שוק עוף ברוזמרין, לימון וחרדל

(0)
125 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: רינה בן דוד
שוקי עוף צלויים בתנור עם ירקות שורש, ברוטב עשיר ושמח. כמו שרק סבתא יודעת לבשל

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  קילוגרם
שוק עוף
8  שיני
שום שלמות
1  זר
רוזמרין טרי
0.33  כוס
רוזמרין טריים קצוצים
2  ראשי
שום חצויים
2 
גזר חתוכים גס
2 
סלרי חתוך גס
2 
בצל בינוניים, חתוכים לרבעים
3 
עגבנייה חצויות
0  לפי הטעם
מלח
1 
לימון מיץ
2  כפות
חומץ בלסמי
1 
לימון
0.5  כוס
דבש
0.5  כוס
חרדל חלק
2  כפות
שמן זית
1  כוס
יין אדום
0  לפי הטעם
פלפל שחור
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

125 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מוציאים את השוק אל משטח העבודה רבע שעה לפני תחילת העבודה והצלייה.
  • שלב 2

    0 דקות
    בעזרת סכין חדה יוצרים חורים על פני בשר השוק, ודוחפים לכל חור שן שום שלמה (כ-8 שיניים). בצמוד לכל שן שום, מכניסים ענף רוזמרין קטן.
  • שלב 3

    0 דקות
    בתבנית צלייה מניחים 2 ראשי שום שלמים חצויים, 2 גזרים חתוכים גס, שורש סלרי חתוך גס ובצל.
  • שלב 4

    0 דקות
    על הירקות מניחים צרור של ענפי רוזמרין ואת חצאי העגבניות. מפזרים מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס ו-2 כפות של חומץ בלסמי. ומערבבים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכינים משרה: בצלוחית מערבבים מיץ לימון, 1/3 כוס רוזמרין קצוץ גס, חצי כוס דבש, 2 קורט פלפל גרוס, חצי כוס חרדל חלק, קורט מלח גס, שמן זית ו-1/3 כוס חרדל גרגירים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מורחים היטב את השוק במשרה ומניחים בין הירקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    יוצקים שמן זית מעל.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום גבוה של 240 מעלות. צולים את השוק כ-15 דקות עד להשחמה.
  • שלב 9

    0 דקות
    הופכים להשחמה של הצד השני וצולים 10 דקות נוספות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מורידים את חום התנור ל-150 מעלות, ומוסיפים לתבנית כוס יין אדום.
  • שלב 11

    0 דקות
    מכסים בנייר כסף ל-60 דקות לצלייה בתנור.
  • שלב 12

    0 דקות
    אם השוק אינה מוכנה, מחזירים אל התנור לעוד עשר דקות של צלייה - משך הצלייה תלוי בגודל השוק.
  • שלב 13

    0 דקות
    לפני ההגשה מוציאים מהתנור לעשר דקות, כדי שמיצי הבשר יתרכזו בו.
  • שלב 14

    0 דקות
    מסירים את נייר הכסף, מגישים. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

כתוב ביקורת

הביקורות שלך
תמונות

You can select up to 6 media items (6 left).

Image CAPTCHA
Get new captcha!
Please fill the captcha field

גלו עוד

  • עוף
  • חגיגה
  • על האש
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא ביצים
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • שוקי עוף צלויות עם תפוחי אדמה וירקות כתומים

    שוקי עוף צלויות עם תפוחי אדמה וירקות כתומים

    90 דקות קל
  • בראוניז עם פצפוצי שוקולד

    בראוניז עם פצפוצי שוקולד

    45 דקות בינוני
  • ארטישוק ממולא בכבש טחון ברוטב עגבניות חריף

    ארטישוק ממולא בכבש טחון ברוטב עגבניות חריף

    100 דקות בינוני
  • שוקי עוף בלימון כבוש, ארטישוק ושומר

    שוקי עוף בלימון כבוש, ארטישוק ושומר

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים