דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
שניצל וינאי עם רוטב צועני ותפוחי אדמה צלויים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. שניצל וינאי עם רוטב צועני ותפוחי אדמה צלויים

שניצל וינאי עם רוטב צועני ותפוחי אדמה צלויים

(0)
70 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: ירון צחר
למביני עניין, השניצל הכי טוב בעולם! ובמתכון הזה להכנה כארוחת צהריים שלמה

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4  נתחי
עגל חלב - סינטה דקות
1 
ביצה טרופה
1  שקית
פירורי לחם פירורית זהב
1  כוס
קמח לבן
1  קורט
מלח
0.33  כוס
שמן קנולה לטיגון
1  כף
שמן קנולה
100  גרם
חזה אווז מעושן חתוך לרצועות
2 
בצל קצוצים
300  גרם
פטריות שמפיניון חתוכותלפרוסות
1  קורט
מלח
1  קורט
פלפל שחור
1  כוס
ציר בקר
1  כוס
יין לבן
2  כפות
קמח לבן
1  כפית
חרדל
2  כפות
רסק עגבניות
1  כף
פטרוזיליה קצוצים
4 
תפוח אדמה
3 
בצל חצויים ופרוסים לרצועות
1  קורט
מלח
1  קורט
פלפל שחור
0  לפי הטעם
פפריקה אדומה מתוקה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    משטחים את פרוסות הבשר בעזרת פטיש בשר.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים לצלחת עמוקה ביצה טרופה, בצלחת שטוחה שניה קמח, ובצלחת שטוחה שלישית את פרורי הלחם. טובלים את הבשר בקמח ומנערים מעודפים. טובלים בביצה ובפירורי הלחם ומהדקים את הפירורים היטב לתוך הבשר.
  • שלב 3

    0 דקות
    במחבת רחבה מחממים שמן על להבה גדולה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מטגנים את השניצלים על צד אחד מבלי להזיזם (כדי שהקרום לא יתפורר). כאשר נוצר קרום זהוב הופכים לצד השני ושוב מטגנים, עד שנוצר קרום זהוב.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחלישים את הלהבה, וממשיכים לטגן במשך כ-6 דקות נוספות. בשלב זה ממליחים את הפרוסות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוציאים את השניצלים מהמחבת. מניחים על מגבת נייר סופג
  • שלב 7

    0 דקות
    מחממים במחבת מעט שמן, מוסיפים את רצועות חזה האווז המעושן ומטגנים במשך כ- 2 דקות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים למחבת את קוביות הבצל, ומטגנים עד שהוא מקבל צבע כהה זגוגי. מוסיפים את פרוסות הפטריות, ממליחים, מפלפלים ומטגנים עד שהן משנות את צבען. יוצקים את ציר הבקר, היין, מוסיפים את החרדל, רסק העגבניות, מערבבים, ומבשלים במשך כ-10 דקות. בקערית מערבבים את הקמח עם מים, עד שמתקבלת בלילה. מוסיפים את בלילת הקמח לרוטב ומערבבים היטב, עד שהרוטב מקבל מרקם סמיך. מפזרים עלי פטרוזיליה קצוצים.
  • שלב 9

    0 דקות
    את תפוחי האדמה נבשל בסיר בינוני במשך כ- 10 דקות במי מלח רותחים. להוציא מהסיר, לצנן מעט ולקלף את תפוחי האדמה. לחתוך אותם לפרוסות.
  • שלב 10

    0 דקות
    נכניס את רצועות הבצל הקצוץ למחבת רחבה עם שמן חם מאד, ונטגן עד קבלת גוון זהוב. נוסיף למחבת את פרוסות תפוחי האדמה. נתבל עם פפריקה, מלח ופלפל, ונטגן תוך כדי ערבוב עד שפרוסות תפוחי האדמה מקבלות גוון חום. להוריד את המחבת מהכיריים.
  • שלב 11

    0 דקות
    בצלחת גדולה ושטוחה נניח את השניצל. לצדו נניח את תפוחי האדמה הצלויים ומעל לשניצל ניצק מהרוטב הצועני.
שניצל וינאי עם רוטב צועני ותפוחי אדמה צלויים

שלב 1 מתוך 11

משטחים את פרוסות הבשר בעזרת פטיש בשר.

שניצל וינאי עם רוטב צועני ותפוחי אדמה צלויים

שלב 2 מתוך 11

מוסיפים לצלחת עמוקה ביצה טרופה, בצלחת שטוחה שניה קמח, ובצלחת שטוחה שלישית את פרורי הלחם. טובלים את הבשר בקמח ומנערים מעודפים. טובלים בביצה ובפירורי הלחם ומהדקים את הפירורים היטב לתוך הבשר.

שניצל וינאי עם רוטב צועני ותפוחי אדמה צלויים

שלב 3 מתוך 11

במחבת רחבה מחממים שמן על להבה גדולה.

שניצל וינאי עם רוטב צועני ותפוחי אדמה צלויים

שלב 4 מתוך 11

מטגנים את השניצלים על צד אחד מבלי להזיזם (כדי שהקרום לא יתפורר). כאשר נוצר קרום זהוב הופכים לצד השני ושוב מטגנים, עד שנוצר קרום זהוב.

שניצל וינאי עם רוטב צועני ותפוחי אדמה צלויים

שלב 5 מתוך 11

מחלישים את הלהבה, וממשיכים לטגן במשך כ-6 דקות נוספות. בשלב זה ממליחים את הפרוסות.

שניצל וינאי עם רוטב צועני ותפוחי אדמה צלויים

שלב 6 מתוך 11

מוציאים את השניצלים מהמחבת. מניחים על מגבת נייר סופג

שניצל וינאי עם רוטב צועני ותפוחי אדמה צלויים

שלב 7 מתוך 11

מחממים במחבת מעט שמן, מוסיפים את רצועות חזה האווז המעושן ומטגנים במשך כ- 2 דקות.

שניצל וינאי עם רוטב צועני ותפוחי אדמה צלויים

שלב 8 מתוך 11

מוסיפים למחבת את קוביות הבצל, ומטגנים עד שהוא מקבל צבע כהה זגוגי. מוסיפים את פרוסות הפטריות, ממליחים, מפלפלים ומטגנים עד שהן משנות את צבען. יוצקים את ציר הבקר, היין, מוסיפים את החרדל, רסק העגבניות, מערבבים, ומבשלים במשך כ-10 דקות. בקערית מערבבים את הקמח עם מים, עד שמתקבלת בלילה. מוסיפים את בלילת הקמח לרוטב ומערבבים היטב, עד שהרוטב מקבל מרקם סמיך. מפזרים עלי פטרוזיליה קצוצים.

שניצל וינאי עם רוטב צועני ותפוחי אדמה צלויים

שלב 9 מתוך 11

את תפוחי האדמה נבשל בסיר בינוני במשך כ- 10 דקות במי מלח רותחים. להוציא מהסיר, לצנן מעט ולקלף את תפוחי האדמה. לחתוך אותם לפרוסות.

שניצל וינאי עם רוטב צועני ותפוחי אדמה צלויים

שלב 10 מתוך 11

נכניס את רצועות הבצל הקצוץ למחבת רחבה עם שמן חם מאד, ונטגן עד קבלת גוון זהוב. נוסיף למחבת את פרוסות תפוחי האדמה. נתבל עם פפריקה, מלח ופלפל, ונטגן תוך כדי ערבוב עד שפרוסות תפוחי האדמה מקבלות גוון חום. להוריד את המחבת מהכיריים.

שניצל וינאי עם רוטב צועני ותפוחי אדמה צלויים

שלב 11 מתוך 11

בצלחת גדולה ושטוחה נניח את השניצל. לצדו נניח את תפוחי האדמה הצלויים ומעל לשניצל ניצק מהרוטב הצועני.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • שניצלוני חציל קריספיים

    שניצלוני חציל קריספיים

    60 דקות קל
  • שניצל תירס טבעול עם פסטה אדומה שילדים אוהבים

    שניצל תירס טבעול עם פסטה אדומה שילדים אוהבים

    30 דקות קל
  • קציצות שניצל ברוטב בקלי קלות

    קציצות שניצל ברוטב בקלי קלות

    40 דקות בינוני
  • רצועות שניצל מן הצומח מוקפצות עם שעועית ירוקה, ברוקולי וקשיו

    רצועות שניצל מן הצומח מוקפצות עם שעועית ירוקה, ברוקולי וקשיו

    20 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים