המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בוררים את השעועיות, שוטפים במים (כל סוג שעועית בנפרד), ומשרים בנפרד במשך 8-12 שעות.
מסננים, שוטפים, מסננים שנית, מניחים כל סוג בסיר נפרד ויוצקים מים עד לכיסוי.
הוראות לבישול שעועית לבנה וחומה: מביאים לרתיחה כל סוג שעועית בסיר נפרד ומבשלים 5 דקות.
שופכים את מי בישול השעועית, ושוב יוצקים מים רותחים עד כיסוי, מביאים לרתיחה, ומבשלים 5 דקות (חוזרים על הפעולה עוד פעמיים).
לאחר ארבעה סבבי בישול, יוצקים שוב מים עד כיסוי, מוסיפים - לכל סוגי השעועית - בצל וגזר ומתבלים במרק תיבול, מבשלים עד לריכוך השעועית. רבע שעה לפני גמר הבישול מתבלים במלח.
בישול שעועית לימה: בסיר נפרד מבשלים את שעועית הלימה במי מלח, עד לריכוכה, כ-10 דקות.
מסננים את שלושת סוגי השעועית מהמים ומערבבים יחד. מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים שמן זית, חומץ ומיץ לימון ומערבבים קלות.
משהים כשעה למיצוי הטעמים. טועמים ומשפרים את הטעם.
מגישים בטמפרטורת החדר כתוספת למאכלי בשר ואורז.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0