דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם עם סילאן ואגוזי מלך
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם עם סילאן ואגוזי מלך

לחם עם סילאן ואגוזי מלך

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
הלחם שיכבוש אתכם: כי הוא קל להכנה, מתקתק במידה ומשובץ בקראנץ' אגוזי. וגם כי הוא בריא

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
קמח תופח אסם 1 ק"ג (850 גרם)
0.25  כוס
שמן זית או שמן צמחי אחר
2  כפות
סילאן
1  כף
מלח
2.5  כוסות
מים פושרים (500 מ"ל)
3  כוסות
אגוזי מלך שבורים גס
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מעבירים את כל החומרים לקערת מיקסר עם וו לישה. לשים במהירות בינונית למשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק. הבצק מתגבש מהר מאוד וזה בסדר, אך יש להמשיך את הלישה עד תום הזמן.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח למשך 10 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מעצבים כל חלק לכיכר בצורה הרצויה ומניחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכסים את הבצק במגבת לחה או ניילון נצמד ומשאירים אותו לתפוח במקום חמים במשך כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ושמים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים ליצירת לחות.
  • שלב 6

    0 דקות
    לפני האפייה מברישים מעט מים מעל פני הכיכרות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מורידים את החום בתנור ל-180 מעלות, ומכניסים את הלחם לאפיה במשך כ-50 דקות או עד שהלחם מקבל קרום זהוב.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוציאים את הלחם מן התנור, משחררים מהתבנית, מניחים על גבי רשת ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות ב-180 מעלות. מוציאים, ומשאירים על הרשת לצינון.
לחם עם סילאן ואגוזי מלך

שלב 1 מתוך 8

מעבירים את כל החומרים לקערת מיקסר עם וו לישה. לשים במהירות בינונית למשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק. הבצק מתגבש מהר מאוד וזה בסדר, אך יש להמשיך את הלישה עד תום הזמן.

לחם עם סילאן ואגוזי מלך

שלב 2 מתוך 8

מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח למשך 10 דקות.

לחם עם סילאן ואגוזי מלך

שלב 3 מתוך 8

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מעצבים כל חלק לכיכר בצורה הרצויה ומניחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה.

לחם עם סילאן ואגוזי מלך

שלב 4 מתוך 8

מכסים את הבצק במגבת לחה או ניילון נצמד ומשאירים אותו לתפוח במקום חמים במשך כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לחם עם סילאן ואגוזי מלך

שלב 5 מתוך 8

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ושמים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים ליצירת לחות.

לחם עם סילאן ואגוזי מלך

שלב 6 מתוך 8

לפני האפייה מברישים מעט מים מעל פני הכיכרות.

לחם עם סילאן ואגוזי מלך

שלב 7 מתוך 8

מורידים את החום בתנור ל-180 מעלות, ומכניסים את הלחם לאפיה במשך כ-50 דקות או עד שהלחם מקבל קרום זהוב.

לחם עם סילאן ואגוזי מלך

שלב 8 מתוך 8

מוציאים את הלחם מן התנור, משחררים מהתבנית, מניחים על גבי רשת ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות ב-180 מעלות. מוציאים, ומשאירים על הרשת לצינון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים