דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סמבוסק במילוי תפוחי אדמה ופטריות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סמבוסק במילוי תפוחי אדמה ופטריות

סמבוסק במילוי תפוחי אדמה ופטריות

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: סימונה
סמבוסק קלאסי עם תפו"א ופטריות שכיף לאכול

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
2  כפות
סוכר לבן
0.5  כוס
שמן זית
2  כוסות
מים פושרים
1  כף
מלח
6  כפות
שמן קנולה
1  סלסילה
פטריות שמפיניון
4 
תפוח אדמה
60  גרם
חמאה
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור
2 
חלמון
3  כוסות
שמן קנולה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה ומעבדים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
  • שלב 3

    0 דקות
    מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה עד שעתיים, עד להכפלת הנפח.
  • שלב 4

    0 דקות
    הכנת המלית: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך. מרסקים אותם לפירה. מוסיפים חמאה ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מניחים בקערה לצינון.
  • שלב 5

    0 דקות
    פורסים את הפטריות לאורך, חוצים, ממליחים ומקפיצים בשש כפות שמן עד לצמצום הנוזלים. מצננים על נייר סופג.
  • שלב 6

    0 דקות
    מערבבים את הפטריות עם תפוחי האדמה ומוסיפים 2 חלמונים. מערבבים היטב.
  • שלב 7

    0 דקות
    הכנת הסמבוסק: מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן דק. קורצים באמצעות ספל רחב עיגולים. מניחים על כל עיגול כפית גדושה של מלית ומקפלים לצורת חצי ירח. מהדקים עם מזלג בקצוות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מניחים להתפחה בתבנית אפייה משומנת כשהם מכוסים במגבת עד להכפלת הנפח.
  • שלב 9

    0 דקות
    מטגנים בטיגון עמוק עד שהסמבוסק משחים. מצננים ומגישים.
סמבוסק במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 1 מתוך 9

הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה ומעבדים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק.

סמבוסק במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 2 מתוך 9

מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.

סמבוסק במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 3 מתוך 9

מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה עד שעתיים, עד להכפלת הנפח.

סמבוסק במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 4 מתוך 9

הכנת המלית: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך. מרסקים אותם לפירה. מוסיפים חמאה ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מניחים בקערה לצינון.

סמבוסק במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 5 מתוך 9

פורסים את הפטריות לאורך, חוצים, ממליחים ומקפיצים בשש כפות שמן עד לצמצום הנוזלים. מצננים על נייר סופג.

סמבוסק במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 6 מתוך 9

מערבבים את הפטריות עם תפוחי האדמה ומוסיפים 2 חלמונים. מערבבים היטב.

סמבוסק במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 7 מתוך 9

הכנת הסמבוסק: מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן דק. קורצים באמצעות ספל רחב עיגולים. מניחים על כל עיגול כפית גדושה של מלית ומקפלים לצורת חצי ירח. מהדקים עם מזלג בקצוות.

סמבוסק במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 8 מתוך 9

מניחים להתפחה בתבנית אפייה משומנת כשהם מכוסים במגבת עד להכפלת הנפח.

סמבוסק במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 9 מתוך 9

מטגנים בטיגון עמוק עד שהסמבוסק משחים. מצננים ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סמבוסק שמרים במילוי גבינה

    סמבוסק שמרים במילוי גבינה

    40 דקות בינוני
  • סמבוסק פטריות

    סמבוסק פטריות

    110 דקות בינוני
  • סמבוסק במילוי בשר

    סמבוסק במילוי בשר

    180 דקות בינוני
  • סמבוסק בג'בן (עם גבינה) - עיראקי

    סמבוסק בג'בן (עם גבינה) - עיראקי

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים