דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מלפפונים במלח
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מלפפונים במלח

מלפפונים במלח

(0)
30 דקות
קל
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
גיל חובב מלמד איך להכין מלפפונים כבושים במלח לפי הספר עם טיפים ועקרונות חשובים כדי שתמיד יצליח לכם

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
מלפפונים קטנים ומוצקים
2  כוסות
מים
1  כף
מלח
2  שיני
שום
2 
פלפל אדום חריף טריים
0.5  כף
פלפל לא טחונים
1  כף
חרדל דיז'ון גרגירים
4  גבעולים
שמיר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שוטפים את הצנצנות והמכסים היטב במים חמים וסבון.
  • שלב 2

    0 דקות
    שוטפים את המלפפונים והפלפלים. חוצים את הפלפלים וקולפים את שיני השום.
  • שלב 3

    0 דקות
    שמים בתחתית כל צנצנת חצי כף גרגרי פלפל שחור, שתי שיני שום קלופות וחצי פלפל אדום חריף. ממלאים בצפיפות במלפפונים ודוחקים ביניהם עוד כמה שיני שום ועוד חצי פלפל (או שני חצאים, אם אוהבים חריף אש).
  • שלב 4

    0 דקות
    כשהצנצנת מלאה לחלוטין, דוחקים למעלה את גבעולי השמיר ודוחסים היטב. מפזרים עליהם את הפלפל השחור הנותר ואת גרגרי החרדל.
  • שלב 5

    0 דקות
    יוצקים נוזלים לצנצנת ותמיסת מלח. תמיסת המלח היא בשיעור של כף גדושה מלח על כוס מים. אם עובדים עם מים חמימים, המלח נמס בקלות. ממלאים את הצנצנת עד שפתה (זהירות שלא יגלוש, כי אז כל גרגרי הפלפל והחרדל בורחים) וחותמים היטב בפקק.
  • שלב 6

    0 דקות
    מניחים על אדן החלון (מבפנים) לשבוע. ביום-יומיים הראשונים מדובר בצנצנת יפהפייה עם מלפפונים ירוקים, פלפלים אדומים, שיני שום לבנות ותמיסה צלולה. אז הכי נכון לתת את זה במתנה. אחר כך, כשהמלפפונים מתחילים להבשיל, המים מעכירים והעסק נראה די זוועה. אבל רק אז זה טעים.
  • שלב 7

    0 דקות
    ולסיום, הפרכת מיתוסים: במהלך התסיסה עלולות הצנצנות לדלוף. לכן לא כדאי להניח על משטח עץ והכי כדאי להניח על צלחת. המלפפונים לא מתקלקלים מהדליפה, אבל אם נראה שברחו יותר מדי נוזלים מהצנצנת וניצר למעלה כיס אוויר גדול, מותר לפתוח בזהירות (כן, מותר! אבל בזהירות כי זה תוסס), לחכות שהגזים יגמרו לברוח ואז למלא מחדש בתמיסת מלח ולחתום. זה לא מקלקל בכלל.
מלפפונים במלח

שלב 1 מתוך 7

שוטפים את הצנצנות והמכסים היטב במים חמים וסבון.

מלפפונים במלח

שלב 2 מתוך 7

שוטפים את המלפפונים והפלפלים. חוצים את הפלפלים וקולפים את שיני השום.

מלפפונים במלח

שלב 3 מתוך 7

שמים בתחתית כל צנצנת חצי כף גרגרי פלפל שחור, שתי שיני שום קלופות וחצי פלפל אדום חריף. ממלאים בצפיפות במלפפונים ודוחקים ביניהם עוד כמה שיני שום ועוד חצי פלפל (או שני חצאים, אם אוהבים חריף אש).

מלפפונים במלח

שלב 4 מתוך 7

כשהצנצנת מלאה לחלוטין, דוחקים למעלה את גבעולי השמיר ודוחסים היטב. מפזרים עליהם את הפלפל השחור הנותר ואת גרגרי החרדל.

מלפפונים במלח

שלב 5 מתוך 7

יוצקים נוזלים לצנצנת ותמיסת מלח. תמיסת המלח היא בשיעור של כף גדושה מלח על כוס מים. אם עובדים עם מים חמימים, המלח נמס בקלות. ממלאים את הצנצנת עד שפתה (זהירות שלא יגלוש, כי אז כל גרגרי הפלפל והחרדל בורחים) וחותמים היטב בפקק.

מלפפונים במלח

שלב 6 מתוך 7

מניחים על אדן החלון (מבפנים) לשבוע. ביום-יומיים הראשונים מדובר בצנצנת יפהפייה עם מלפפונים ירוקים, פלפלים אדומים, שיני שום לבנות ותמיסה צלולה. אז הכי נכון לתת את זה במתנה. אחר כך, כשהמלפפונים מתחילים להבשיל, המים מעכירים והעסק נראה די זוועה. אבל רק אז זה טעים.

מלפפונים במלח

שלב 7 מתוך 7

ולסיום, הפרכת מיתוסים: במהלך התסיסה עלולות הצנצנות לדלוף. לכן לא כדאי להניח על משטח עץ והכי כדאי להניח על צלחת. המלפפונים לא מתקלקלים מהדליפה, אבל אם נראה שברחו יותר מדי נוזלים מהצנצנת וניצר למעלה כיס אוויר גדול, מותר לפתוח בזהירות (כן, מותר! אבל בזהירות כי זה תוסס), לחכות שהגזים יגמרו לברוח ואז למלא מחדש בתמיסת מלח ולחתום. זה לא מקלקל בכלל.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • פליאו
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל סוכר
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור החלבון
  • מקור הסיבים
  • אוכל טבעוני
  • ארוחת צהריים
  • עשיר בסיבים תזונתיים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מרק מלפפונים חמוצים ותפוחי אדמה

    מרק מלפפונים חמוצים ותפוחי אדמה

    90 דקות קל
  • מרק מלפפונים קר

    מרק מלפפונים קר

    90 דקות בינוני
  • שייק מלון, מלפפונים ויוגורט

    שייק מלון, מלפפונים ויוגורט

    5 דקות קל
  • סלט מלפפונים, גזר וצנוניות אסייתי

    סלט מלפפונים, גזר וצנוניות אסייתי

    10 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים