דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קונפי ארטישוק ירושלמי בשום, שמן זית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קונפי ארטישוק ירושלמי בשום, שמן זית

קונפי ארטישוק ירושלמי בשום, שמן זית

(0)
30 דקות
קל
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
שורש רך ומתוק מבושל בשמן זית בתיבול ים תיכוני עדין ונהדר של השף דויג גרוסמן ממסעדת לוקה

רכיבים

מנות 1

המתכון הזה נוצר עבור 1 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1 
ארטישוק ירושלמי
1  כוס
שמן זית
0.5  כפית
צ'ילי גרוס
1  ענף
רוזמרין
5  שיני
שום
1 
עגבנייה טרייה קצוצה
1  כף
פטרוזיליה קצוצה
1  כף
בצל סגול
1  זר
צנוברים
1  קורט
מלח
1  קורט
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכניסים את הארטישוק לסיר קטן ומכסים בשמן זית (עד לכדי כיסוי מלא של הארטישוק). מוסיפים לשמן הזית את שיני השום, הצ'ילי וענף הרוזמרין.
  • שלב 2

    15 דקות
    מבשלים על אש קטנה עד לריכוך הארטישוק (כ-15 דקות). בודקים באמצעות סכין האם הארטישוק רך ומוכן. מניחים בצד.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכינים את סלסלת העגבניות: בקערה קטנה מערבבים יחד את העגבנייה הקצוצה, הבצל הסגול והפטרוזיליה. מתבלים במלח גס ופלפל שחור לפי הטעם. מזלפים מעל את שמן הזית שבו בושל הארטישוק ומערבבים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מסדרים את הצלחת:מזלפים שמן זית שבו בושל הארטישוק על צלחת, מניחים את הארטישוק בזהירות ועליו מניחים את סלסלת העגבניות. מפזרים מעל את חופן הצנוברים, מקשטים בענף רוזמרין טרי ומגישים.
קונפי ארטישוק ירושלמי בשום, שמן זית

שלב 1 מתוך 4

מכניסים את הארטישוק לסיר קטן ומכסים בשמן זית (עד לכדי כיסוי מלא של הארטישוק). מוסיפים לשמן הזית את שיני השום, הצ'ילי וענף הרוזמרין.

קונפי ארטישוק ירושלמי בשום, שמן זית

שלב 2 מתוך 4

מבשלים על אש קטנה עד לריכוך הארטישוק (כ-15 דקות). בודקים באמצעות סכין האם הארטישוק רך ומוכן. מניחים בצד.

קונפי ארטישוק ירושלמי בשום, שמן זית

שלב 3 מתוך 4

מכינים את סלסלת העגבניות: בקערה קטנה מערבבים יחד את העגבנייה הקצוצה, הבצל הסגול והפטרוזיליה. מתבלים במלח גס ופלפל שחור לפי הטעם. מזלפים מעל את שמן הזית שבו בושל הארטישוק ומערבבים.

קונפי ארטישוק ירושלמי בשום, שמן זית

שלב 4 מתוך 4

מסדרים את הצלחת:מזלפים שמן זית שבו בושל הארטישוק על צלחת, מניחים את הארטישוק בזהירות ועליו מניחים את סלסלת העגבניות. מפזרים מעל את חופן הצנוברים, מקשטים בענף רוזמרין טרי ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • אביב
  • חגיגה
  • בראנץ'
  • טאפסים
  • תוספות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • מתאבנים
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • ארוחת ערב
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • ארוחת בוקר
  • מנה ראשונה
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • אוכל טבעוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פסטה עם קונפי עגבניות

    פסטה עם קונפי עגבניות

    80 דקות בינוני
  • פסטה פנה ברוטב עגבניות שרי ומיובשות, קלמטה וקונפי שום

    פסטה פנה ברוטב עגבניות שרי ומיובשות, קלמטה וקונפי שום

    60 דקות בינוני
  • קונפי ארטישוק ירושלמי בשמן זית

    קונפי ארטישוק ירושלמי בשמן זית

    30 דקות בינוני
  • המבורגר כבש ובקר עם פלפל צילי, שום קונפי ופטרוזיליה

    המבורגר כבש ובקר עם פלפל צילי, שום קונפי ופטרוזיליה

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים