המתכון הזה נוצר עבור 1 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הארטישוק: מניחים את הארטישוק בסיר קטן ומכסים בשמן זית (עד לכדי כיסוי מלא של הארטישוק) מוסיפים לשמן הזית את שיני השום, הצ'ילי וענף הרוזמרין.
מבשלים על אש קטנה עד לריכוך הארטישוק, כ-15 דקות, בודקים באמצעות סכין האם הארטישוק מוכן. מניחים בצד.
מכינים את סלסת העגבניות: בקערה קטנה מערבבים יחד את העגבנייה הקצוצה, הבצל הסגול והפטרוזיליה.
מתבלים במלח גס ופלפל שחור לפי הטעם, מזלפים מעל את שמן הזית שבו בושל הארטישוק ומערבבים.
מרכיבים את המנה: מזלפים שמן זית שבו בושל הארטישוק על צלחת, מניחים את הארטישוק בזהירות ועליו מניחים את סלסת העגבניות. מפזרים מעל את חופן הצנוברים ומגישים. מקשטים בענף רוזמרין טרי.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0