דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אינה פיינרמן
אורז עם המון בשר, ירקות, שום ושמן זית. בסוף הבישול הופכים את הסיר על צלחת, ונחשפת התחתית המקורמלת שספגה את כל טעמי הבישול.

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  כוסות
אורז לבן עגול או עד שלוש כוסות
0.67  כוס
שמן קנולה
0  לפי הטעם
שומן
0.5  קילוגרם
בצל חתוך לרצועות
1  קילוגרם
כבש טחון חתוך לקוביות 3 ס"מ
1  קילוגרם
בשר בקר חתוך לקוביות 3 ס"מ
1  קילוגרם
גזר חתוך לרצועות דקות
2  כוסות
גרגירי חומוס (מבושל מראש)
0.5  ליטר
מים
2  כפות
מרק ירקות שורש ר.טבעיים
0  לפי הטעם
כמון טחון
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    משרים את האורז בקערה עם מים פושרים למשך רבע שעה, שוטפים היטב ומסננים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים שמן על להבה גבוהה בסיר גדול. מוסיפים בצל ומטגנים עד השחמה תוך ערבוב מדי פעם.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים בשר, מטגנים עד שהוא משנה את צבעו ומזהיב מעט.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכסים את הבשר במים, מתבלים במלח, פלפל שחור, אבקת מרק וכמון ומביאים לרתיחה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מנמיכים להבה ומבשלים כשעה עד שהבשר מתרכך.
  • שלב 6

    15 דקות
    מוסיפים את הגזר ומשלב זה לא מערבבים את תכולת הסיר, מכסים את הסיר על אש קטנה שיתבשל כ-15 דקות נוספות.
  • שלב 7

    0 דקות
    פותחים את הסיר, מפזרים את החומוס המבושל ומעל מוסיפים את האורז, מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון, יוצקים על הכול מים רותחים עד 2 סמ' מעל האורז.
  • שלב 8

    0 דקות
    מבשלים על אש גבוהה עם מכסה פתוח, עד לספיגת המים.
  • שלב 9

    0 דקות
    אוספים את האורז משולי הסיר לכיוון המרכז לערמה במרכז הסיר (אפשר להוסיף במרכז הערמה ראש שום).
  • שלב 10

    30 דקות
    מכסים את הסיר ומבשלים 20-30 דקות על אש קטנה.
  • שלב 11

    10 דקות
    מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה עוד 10 דקות.
  • שלב 12

    0 דקות
    מגישים על צלחת/מגש שטוח גדול בצורה הפוכה - כלומר קודם מעבירים את האורז לתחתית כלי ההגשה ומעל הגזר והבשר. בתאבון.
פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

שלב 1 מתוך 12

משרים את האורז בקערה עם מים פושרים למשך רבע שעה, שוטפים היטב ומסננים.

פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

שלב 2 מתוך 12

מחממים שמן על להבה גבוהה בסיר גדול. מוסיפים בצל ומטגנים עד השחמה תוך ערבוב מדי פעם.

פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

שלב 3 מתוך 12

מוסיפים בשר, מטגנים עד שהוא משנה את צבעו ומזהיב מעט.

פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

שלב 4 מתוך 12

מכסים את הבשר במים, מתבלים במלח, פלפל שחור, אבקת מרק וכמון ומביאים לרתיחה.

פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

שלב 5 מתוך 12

מנמיכים להבה ומבשלים כשעה עד שהבשר מתרכך.

פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

שלב 6 מתוך 12

מוסיפים את הגזר ומשלב זה לא מערבבים את תכולת הסיר, מכסים את הסיר על אש קטנה שיתבשל כ-15 דקות נוספות.

פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

שלב 7 מתוך 12

פותחים את הסיר, מפזרים את החומוס המבושל ומעל מוסיפים את האורז, מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון, יוצקים על הכול מים רותחים עד 2 סמ' מעל האורז.

פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

שלב 8 מתוך 12

מבשלים על אש גבוהה עם מכסה פתוח, עד לספיגת המים.

פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

שלב 9 מתוך 12

אוספים את האורז משולי הסיר לכיוון המרכז לערמה במרכז הסיר (אפשר להוסיף במרכז הערמה ראש שום).

פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

שלב 10 מתוך 12

מכסים את הסיר ומבשלים 20-30 דקות על אש קטנה.

פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

שלב 11 מתוך 12

מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה עוד 10 דקות.

פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

שלב 12 מתוך 12

מגישים על צלחת/מגש שטוח גדול בצורה הפוכה - כלומר קודם מעבירים את האורז לתחתית כלי ההגשה ומעל הגזר והבשר. בתאבון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • תוספות
  • דל סוכר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מתכוני אורז
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • אושפלוב פתיתים מהיר

    אושפלוב פתיתים מהיר

    45 דקות קל
  • אושפלוב בוכרי

    אושפלוב בוכרי

    100 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים