דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
זלביה מצרית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. זלביה מצרית

זלביה מצרית

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: פזית סבג
סופגנייה מצרית מטוגנת ששוחה ברוטב לימוני

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3.5  כוסות
קמח לבן
1.5  כפות
שמרים יבשים
0.25  כוס
סוכר לבן
3 
ביצה
0.25  כוס
שמן קנולה
1  שקית
אבקת סוכר וניל
1.25  כוסות
מים פושרים
1  קורט
מלח
2  כוסות
סוכר לבן (לסירופ)
2  כוסות
מים (לסירופ)
1  טיפה
מיץ לימון (לסירופ)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מעבדים את כל החומרים יחד, חוץ מהמלח (את המלח מוסיפים בסוף על מנת שלא ייגע בשמרים), עד שהבצק מתאחד (הבצק דליל וזה בסדר).
  • שלב 2

    0 דקות
    מתפיחים כשעה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים שמן בסיר עמוק, ומעבירים בעזרת 2 כפיות את הבצק ככדור קטן אל תוך השמן (יש להקפיד שהשמן יהיה חם בכניסה, ומנמיכים את הגז על מנת שיתבשל מבפנים).
  • שלב 4

    0 דקות
    בסיר קטן מצרפים את כל חומרי הרוטב, עד שהסוכר נמס והמרכיבים מתאחדים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מיד אחרי הטיגון, מכניסים את הסופגניות לסירופ. בתיאבון!
זלביה מצרית

שלב 1 מתוך 5

מעבדים את כל החומרים יחד, חוץ מהמלח (את המלח מוסיפים בסוף על מנת שלא ייגע בשמרים), עד שהבצק מתאחד (הבצק דליל וזה בסדר).

זלביה מצרית

שלב 2 מתוך 5

מתפיחים כשעה.

זלביה מצרית

שלב 3 מתוך 5

מחממים שמן בסיר עמוק, ומעבירים בעזרת 2 כפיות את הבצק ככדור קטן אל תוך השמן (יש להקפיד שהשמן יהיה חם בכניסה, ומנמיכים את הגז על מנת שיתבשל מבפנים).

זלביה מצרית

שלב 4 מתוך 5

בסיר קטן מצרפים את כל חומרי הרוטב, עד שהסוכר נמס והמרכיבים מתאחדים.

זלביה מצרית

שלב 5 מתוך 5

מיד אחרי הטיגון, מכניסים את הסופגניות לסירופ. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ב ברכה מורי מלמד

זו סופגניה של יהודי תימן ברכה מורי מלמד

הערה טען עוד

גלו עוד

  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • זלביה - לביבות בצק שמרים תימניות

    זלביה - לביבות בצק שמרים תימניות

    60 דקות בינוני
  • גלובה/זלביה תימנית

    גלובה/זלביה תימנית

    40 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים